YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 16:45

SAĞLIK SEN’DEN 10 OCAK “ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” KUTLAMASI

A
A
A
SAĞLIK SEN’DEN 10 OCAK “ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” KUTLAMASI

Sağlık-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, yayınladığı mesaj ile 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü kutladı.
Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan ve zamanla yarışan basının insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi olduğunu dile getiren Lökoğlu, “Özelde Bayburt İlimizde, genelde tüm Türkiye’de bu önemli göreve katkıda bulunan, yerel ve ulusal basının temsilcileri olan değerli basın mensuplarımız, Milletimizin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmektedir ve getirmeye devam edeceğinden hiç kuşkumuz yoktur.
İlimizde de faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımızın temsilcileri sadece ilimize değil, internet aracılığı ile tüm dünya ya ulaşan güçlü basınımız hepimiz için gurur kaynağıdır. Dünya ile paylaştığımız bu zenginlik Bayburt İlimiz için büyük bir avantaj ve kazanımdır.” Dedi.
Lökoğlu mesajında şunları kaydetti; “Basın Mensubu Arkadaşlarımızın yeri geldiğinde fiziksel ve duygusal olarak çok zor şartlarda çalışmak zorunda kalan basın mensuplarının yaptıkları işten beklediği tek kazancın maddiyat olmadığı, sadece ailesini geçindirmek, hayatını idame ettirebilmek ya da daha çok kazanmak olmadığı, yapılan işin manevi boyutlarının da bulunduğu, her ortamda canı pahasına verilen uğraştan bellidir. Memur-Sen Camiası olarak bu özverili çalışmayı canı gönülden takdir etmektedir. En doğru haberi halka ulaştırmak için verilen emek ve çaba, paylaşılan fikirler ve duygular ile mesai saatlerinin pek de söz konusu olmadığı bu meslekte kazanılan manevi zenginliğin, ne kadar çok insana ulaşılırsa o oranda arttığına inanıyorum. Herkesi daha çok gazete daha çok dergi okumaya, okurken de edinilen bilgiler kadar o bilgilerin bize nasıl ulaştığını bir kez düşünmeye davet ediyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.