MAGAZİN - 19 Temmuz 2022 Salı 11:36

Dede Korkut Şöleninde Elif Buse Doğan rüzgarı esti

A
A
A
Dede Korkut Şöleninde Elif Buse Doğan rüzgarı esti

26’ncısı düzenlenen Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni etkinliklerinin ilk gününde Elif Buse Doğan konseri geceye damgasını vurdu.

26’ncısı düzenlenen Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni etkinliklerinin ilk gününde Elif Buse Doğan konseri geceye damgasını vurdu.


Son dönemlerde ’Samsak Döveci’ şarkısıyla ünlenen şarkıcı Bayburtluları şarkılarıyla eğlendirerek, gelenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Gece ilk önce Gaziantep halk oyunları ve Silifke halk oyunlarının gösteriyle başladı. Daha sonra sahneye yerel sanatçılardan Musa Küçük ve Sezai Seçen çıktı. Şarkılarını söyleyen ve geceye renk katan sanatçıların ardından Elif Buse Doğan sahne aldı.


Yaklaşık 1 saat süren konserde sahneden inen Doğan, minik hayranlarıyla ’Samsak Döveci’ şarkısını söyleyerek, fotoğraf çekildi. Bunun yanı sıra sahnenin bir yerinde ağlarken görülen küçük hayran, Elif Buse Doğan’a sarılamadığı için gözyaşı döktü. Tüm ikna çabalarına rağmen küçük hayran ağlamaması için ikna edilemedi. Daha sonra minik hayran gözyaşları içinde ailesinin yanına gitti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, konser alanını tıka basa doldurduğu gece, sanatçılara çiçekleri ve plaketleri verildikten sonra sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da kuzu telefleriyle ilgili numuneler laboratuvara gönderildi Erzincan’da bazı bölgelerde yeni doğan kuzuların kısa süre içinde telef olması besiciler arasında tedirginliğe neden oldu. Kemah ilçesine bağlı Oğuz köyünde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan Orhan Küçükkaya, son iki hafta içinde 50’den fazla kuzusunun aniden telef olduğunu belirtti. Benzer vakalar Akyazı Beldesi ile Tercan ilçesine bağlı Gevenlik köyünde de görülürken, besicilerin cep telefonlarıyla kaydettikleri görüntüleri haber ajanslarıyla paylaştı. Bölgede hayvancılıkla uğraşan Abdullah Kaya, Mesut Doğan ve Cihan Boz, yeni doğan kuzuların bir kısmının kısa sürede telef olduğunu ifade ederek, yaşanan durumun nedenini belirleyemediklerini dile getirdi. Konuya ilişkin Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan iddialar üzerine kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü bildirildi. Açıklamada, Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner sağlık ekiplerince sahada incelemeler yapıldığı, kuzu ölümleriyle ilgili alınan numunelerin analiz edilmek üzere Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderildiği belirtildi. İlk değerlendirmelere göre herhangi bir salgın hastalık belirtisine rastlanmadığı aktarılan açıklamada, il genelinde yapılan kontrollerde münferit kayıplar dışında toplu hayvan ölümlerinin görülmediği kaydedildi. Laboratuvar sonuçlarının beklenmesinin önemine işaret edilen açıklamada, elde edilecek bulgular doğrultusunda gerekli önlemlerin hızla alınacağı ve üreticilerin bilgilendirileceği ifade edildi. İl ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerince saha çalışmalarının sürdüğü, üreticilerle koordineli şekilde kontrollerin devam ettiği bildirildi.
Antalya Babanın en ağır yükü: Kızı ve 5 torununun cenazesini gözyaşlarıyla teslim aldı Antalya’nın Kepez ilçesinde sera işçilerinin kaldığı prefabrik yapıda çıkan yangında hayatını kaybeden 7 aylık hamile anne ile 5 çocuğunun cenazeleri, Antalya Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazelerin alındığı sırada yangında yaşamını yitiren genç kadının babası gözyaşlarına boğuldu. Yangın, 20 Mart Cuma günü saat 02.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Gaziler Mahallesi 310. Sokak’ta sera işçilerinin kaldığı prefabrik yapıda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, seraların bulunduğu alanda ikamet olarak kullanılan prefabrik yapıda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden komşuların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Bu sırada çevredeki vatandaşlar da yangına kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı. Ancak kısa sürede tüm yapıyı saran alevler nedeniyle müdahale yetersiz kaldı. Facia söndürme çalışmalarının ardından ortaya çıktı Yangında içeride bulunan yabancı uyruklu aileden 4 kişi, vatandaşların yardımıyla dışarı çıkarıldı. Olay yerine ulaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ise alevlerin hemen bitişikte bulunan diğer yapılara sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu yangın sabahın ilk saatlerinde tamamen söndürüldü. Söndürme çalışmalarının ardından prefabrik yapıda aynı aileden 5’i çocuk 6 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Yangında 7 aylık hamile olduğu öğrenilen Leyle Elali (26) ile çocukları Muna Ahmed (9), Fatma Ahmed (8), Hayat Ahmed (7), Iman Ahmed (5) ve Mahmut Ahmed (4) hayatını kaybetti. Yangında dumandan etkilenen Şevvah Ahmed (29), Mahmut Ahmed (53), Ahmet Ahmed (2) ile işletme sahibi Rahman Genç ise, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. "Yarın bayram, erken yatın" Dumandan etkilenen baba ile oğlunun hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenilirken, babanın yangından önce çocuklarına, "Yarın bayram, erken yatın" dediği, kendisinin de erken saatlerde uyuduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden anne ve 5 çocuğunun cenazeleri, olay yerindeki incelemelerin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Antalya Adli Tıp Kurumu’na getirilen 5 çocuk ile 7 aylık hamile annenin cenazeleri, işlemlerin tamamlanmasının ardından Leyla Elali’nin babası İsmail Ali, yakınları ve Zeytinlik Mahallesi Muhtarı Naime Aksu tarafından teslim alındı. Büyük üzüntünün yaşandığı morg önünde baba İsmail Ali’nin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Yangın faciasında yaşamını yitiren anne ve 5 çocuğun cenazelerinin defnedilmek üzere memleketleri Suriye’nin Münbiç kentine gönderileceği öğrenildi.