KÜLTÜR SANAT - 25 Nisan 2026 Cumartesi 12:41

Bayburt’ta ’Sevginin Diliyle Değerlerimiz’ sergisi açıldı

A
A
A
Bayburt’ta ’Sevginin Diliyle Değerlerimiz’ sergisi açıldı

Bayburt Halk Eğitimi Merkezinde, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla ’Sevginin Diliyle Değerlerimiz’ temalı el sanatları sergisi açıldı.


Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Erdem-Değer-Eylem Modeli kapsamında hazırlanan sergide hat, tezhip, ebru ve çeşitli el sanatları çalışmaları yer aldı. Sevgi, merhamet, adalet, sabır ve şefkat gibi değerlerin sanat yoluyla yansıtıldığı eserler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.


Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Kahraman da katıldı. Kahraman, sergi alanını gezip, kursiyerler tarafından hazırlanan çalışmaları inceledi.



Bayburt’ta ’Sevginin Diliyle Değerlerimiz’ sergisi açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da kamyonun üzerinden geçtiği yabancı uyruklu çocuk hayatını kaybetti Ankara’da karşı yola geçmeye çalıştığı sırada üzerinden kamyon geçen yabancı uyruklu erkek çocuğu hayatını kaybetti. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, Çubuk ilçesi Barbaros Mahallesi Çay Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgilere göre, dedesi, anneannesi ve iki kardeşiyle birlikte evine giden yabancı uyruklu 4 yaşındaki erkek çocuğuna, yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada A.İ. idaresindeki kamyonet çarptı. Çarpan aracın altında kalarak ezilen çocuk, ağır yaralı bir halde çevredeki bir vatandaşın aracıyla hastaneye götürülemeye çalışıldığı sırada hayatını kaybetti. Olayın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazaya neden olan kamyon sürücüsünün ise gözaltına alındığı öğrenildi. "Çocuklardan biri aniden geri dönmeye çalıştığı sırada kamyonun altında kalmış" Olayın tanıklarından esnaf Murat Köse, "Dedesi ve babaanneleri çocukları karşıya geçirmeye çalışıyordu. O sırada yolun ortasında yolcu indirmek için minibüs durmuştu. Kamyon sürücüsü de önünde minibüs olduğu için muhtemelen çocukları görmedi. Çocuklardan biri aniden geri dönmeye çalıştığı sırada kamyonun altında kalmış. Çocuğun bedeni çok fazla ezilmiş. Olayın ardından çocuğun dedesi ve anneannesi şoka girmiş gibilerdi. Daha sonra sağlık ve polis ekipleri geldi. Çocuğu öncesinde arabayla hastaneye götürdüler ama o sırada çoktan vefat etmişti sanırım. Yerde bedeninden parçalar vardı. Durum çok kötüydü" dedi.
Erzurum Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum şubesi 30. yılını kutladı Erzurum’da Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi’nin kuruluşunun 30. yılı dolayısıyla anlamlı bir program düzenlendi. Olimpiyat Parkı’nda gerçekleştirilen programa dernek yöneticileri, protokol üyeleri, engelli bireyler, aileleri ve davetliler katıldı. Programda engelli bireylerin toplumsal yaşama daha güçlü katılımı, erişilebilirlik, hak mücadelesi ve engelliliğe yol açan nedenlerin önlenmesi konuları öne çıktı. Programda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz, derneğin en temel hedeflerinden birinin engelliliğe sebep olan durumların azaltılması olduğunu vurguladı. Trafik kazaları, iş kazaları ve akraba evlilikleri gibi nedenlerle ortaya çıkan engelliliklerin önlenmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirten Poyraz, engelli bireylerin hayata tutunması, eşit yaşam koşullarına kavuşması ve haklarını savunabilmesi için mücadele ettiklerini ifade etti. Poyraz, Türkiye Sakatlar Derneği’nin yaklaşık 66 yıldır engelli bireylerin yanında olduğunu belirterek, ülke genelinde 54 şube ve 14 temsilcilikle faaliyet gösterdiklerini söyledi. Programa katılan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut da konuşmasında Erzurum’da engelli bireylere yönelik yürütülen hizmetlere değindi. Engelli bireylerin sosyal hayata katılımını artırmak, ihtiyaç duydukları destek hizmetlerine daha kolay ulaşmalarını sağlamak ve yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Aykut, geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Erzurum Engelli Aktif Yaşam Merkezi ile engelli bireylere yönelik önemli hizmetler sunulduğunu söyledi. Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi’nin kentte başarılı çalışmalara imza attığını ifade eden Aykut, derneğin engelli bireylerin sorunlarının gündeme taşınması, haklarının savunulması ve sosyal hayata katılımlarının güçlendirilmesi noktasında önemli bir misyon üstlendiğini kaydetti. Aykut, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmaya yönelik çalışmaların sürdürüleceğini dile getirdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhammed Gökberk Kocaaliler ise Büyükşehir Belediyesi olarak engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in vizyonuyla kentte erişilebilirliği artırmaya yönelik projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Kocaaliler, akülü araç tamir atölyesinde yılda 500’ün üzerinde aracın bakım ve onarımının yapıldığını kaydetti. Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe de 30 yıllık süreçte derneğin Erzurum’da önemli bir görev üstlendiğini belirterek, engelli bireylerin sorunlarının çözümü ve sosyal hayata katılımı için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi. Programda Palandöken Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri sundu, şiir dinletisi gerçekleştirildi. Etkinlik, plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.