ÇEVRE - 25 Ocak 2026 Pazar 13:21

Koruma altındaki dağ keçileri Bayburt’un farklı noktalarında görüldü

A
A
A
Koruma altındaki dağ keçileri Bayburt’un farklı noktalarında görüldü

Bayburt’un farklı noktalarında nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri görüldü. Keçiler, yoldan geçen sürücülerin cep telefonu kameralarına yansıdı.


Örence ve Gez köyleri yakınlarında seyir halinde bulunan sürücüler, yaban hayatının nadir türleri arasında yer alan dağ keçileriyle karşılaştı. Sürücüler, yol kenarında ilerleyen dağ keçilerini fark edince araçlarını yavaşlattı. Görüntülerde, sarp kayalıkların çevik sakinleri dağ keçileri, yol kenarındaki demir korkuluk bariyerin üzerinden ustalıkla atlayarak, dik yamaçlara doğru yöneldi.


Gez Köyü yakınlarında tek başına dolaşan dağ keçisi ise aracın yaklaşmasıyla birlikte koşarak dağa doğru ilerledi ve kısa sürede gözden kayboldu.


Yüksek rakımlı ve engebeli arazilerde yaşamlarını sürdüren dağ keçileri, ani hareket kabiliyetleri ve çeviklikleriyle biliniyor. Koruma altındaki türler arasında yer alan dağ keçileri, aralıklarla Bayburt’ta görülüyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Recep Uçar: "Skor bizi mutlu etmedi ama mücadeleden memnunum" Çaykur Rizespor Teknik Direktör Recep Uçar, Alanyaspor maçının ardından, "Skor bizi mutlu etmedi, ne beni ne oyuncularımı. Ama oyuncularımın ortaya koyduğu mücadeleden, özellikle 11’e 10 oyundaki taktiksel sadakatten genel olarak memnunum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında sahasında Çaykur Rizespor, sahasında Corendon Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, açıklamalarda bulundu. Uzun bir aradan sonra evlerinde maça çıktıklarını belirten Recep Uçar, skordan memnun olmasa da oynanan oyundan memnun olduğunu ifade ederek, "Özellikle değişikliğin de etkisiyle beraber Augusto sakatlanıp Valentin girdikten sonra oyunun genelinde ciddi geçişler yakaladık. Birinde Laci’yle golü bulduk ama şimdi tekrar Halil Hoca’yla da konuştuğumda oradaki pozisyonun ofsayt olduğunu söyledi. Ben artık oyunun ruhunun daralmaya başladığını düşünüyorum. Pozisyonun bir metre falan olduğunu söylüyor, itirazım yok; acaba orada olmasa savunma oyuncusu o topa dokunur mu dokunmaz mı, genel yorumu insanlara bırakıyorum. 1-1 bizi mutlu etmedi, ne beni ne oyuncularımı. Ama oyuncularımın ortaya koyduğu mücadeleden, özellikle 11’e 10 oyundaki taktiksel sadakatten genel olarak memnunum. Ondan dolayı tebrik ediyorum. Futbol şansı son dönemlerde bizden yana değil, kabul ediyorum; ama devam edeceğiz. Çok mücadele edeceğiz, çok isteyeceğiz. Bundan sonraki süreçte, ligin ikinci yarısında hem oynadığı oyunla keyif veren hem de kimseye karşı oyun olarak kaybetmeyen bir Rizespor izletmek en büyük arzumuz. Alanyaspor’u da bu puanlarından dolayı tebrik ediyoruz" diye konuştu.
İstanbul Tedesco’dan Göztepe maçında 4 değişiklik Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, son oynadıkları Aston Villa maçı 11’ine göre Göztepe müsabakasına 4 değişiklikle çıktı. Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında Fenerbahçe, sahasında Göztepe ile karşılaşıyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Aston Villa maçında görev verdiği 11’de 4 değişikliğe gitti. Tedesco; Mert Müldür, Fred, Kerem Aktürkoğlu ve Jhon Duran’ın yerine Yiğit Efe Demir, Matteo Guendouzi, Anthony Musaba ve Anderson Talisca’yı oynattı. Fenerbahçe’nin 11’i Fenerbahçe mücadeleye; Ederson, Yiğit Efe Demir, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Nelson Semedo, İsmail Yüksek, Matteo Guendouzi, Dorgeles Nene, Marco Asensio, Antony Musaba, Anderson Talisca 11’i ile başladı. Yedeklerde ise Mert Günok, Çağlar Söyüncü, Fred, Kerem Aktürkoğlu, Jhon Duran, Mert Müldür, Youssef En-Nesyri, Alaettin Ekici, Kamil Efe Üregen ve Oğuz Aydın bekledi. Youssef En-Nesyri, kadroya döndü Afrika Uluslar Kupası’nda final oynayan Faslı forvet Youssef En-Nesyri, Göztepe maçıyla kadroya döndü. Sarı-lacivertli formayla son maçına 11 Aralık’ta Brann deplasmanında çıkan En-Nesyri, bu süreçte 3’ü lig, 2’si Türkiye Kupası, 2’si Süper Kupa ve 1’i de Avrupa Ligi olmak üzere 8 maçta forma giymedi. 28 yaşındaki futbolcu, sarı-kırmızılılara karşı yedek kulübesinde yer aldı. Sarı-lacivertlilerde eksikler Fenerbahçe’de tedavileri devam eden Archie Brown ile Levent Mercan’ın yanı sıra ağrısı bulunan Edson Alvarez de kadroda yer almadı. Alvarez için maç öncesi kulüpten yapılan açıklamada, perşembe günü Aston Villa karşılaşmasında ağrıları bulunmasına rağmen takım adına fedakarlık yaparak forma giydiği, bugün de ağrılarının artması nedeniyle, sağlık ekibinin değerlendirmesi ve teknik heyetin kararı doğrultusunda maç kadrosundan çıkarıldığı belirtildi. Tribünlerden destek mesajı Bu sezon Süper Lig ve Avrupa Ligi’nde dolu tribünlere oynayan Fenerbahçe’de, taraftarlar Göztepe karşılaşmasına da yoğun ilgi gösterdi. Tribünler tıklım tıklım dolarken, ısınma esnasında futbolcular tek tek çağrılarak maça hazırlandı. Tezahürat yapan taraftarlar ilk düdükle birlikte desteğini artırdı. Öte yandan maraton üst tribününde açılan, ’Biriz, Birlikteyiz, Şampiyon Olacağız’ pankartıyla destek mesajı verildi. Kuzey tribününde ise üzerinde ’Kupalar yükselecek ellerimizde’ yazılı ve Turkcell Süper Kupa, Trendyol Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi kupalarının yer aldığı pankart açıldı.