YEREL HABERLER - 16 Aralık 2011 Cuma 15:47

POLİSLER DOLANDIRICILARI CANLANDIRDI

A
A
A
POLİSLER DOLANDIRICILARI CANLANDIRDI

Bilecik polisi kontör dolandırıcılarına karşı şehir merkezinde tatbikat yaparak vatandaşı bilgilendirdi.
Tatbikatı Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Erdoğan bizzat yönetti. Türkiye genelinde cep telefonu aracılığıyla vatandaşı korkutmak ve kandırmak suretiyle gerçekleştirilen dolandırıcılara vatandaşların itibar göstermemeleri istendi. Vatandaşların, işyeri veya cep telefonundan arayarak kendisini komiser, başkomiser, emniyet görevlisi, asker, savcı olarak tanıtan dolandırıcılara itibar etmemeleri istendi. Daha sonra bu konuda uygulamalı tatbikat yapıldı.
Tatbikatta, senaryo gereği bay ve bayan polis memurları dolandırıcıyı ve dolandıran kişileri canlandırdı. Tatbikat sonrası halka broşür dağıtıldı.
Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Erdoğan , "Dolandırıcılar görüşme esnasında polis telsizi dinletmek suretiyle güven telkin edip vatandaşlarımızı dolandırmaya çalışmaktadır. Meydana gelen bu tür olaylar karşısında vatandaşlarımızın hassas olmaları lazım. Telefonla sizi arayan tanımadığınız şahıslara itibar etmeyin. Devlet kurumlarının adını kullanarak, kendini polis, savcı, asker diye tanıtıp para ve kontör isteyen dolandırıcılara kimse inanmasın. Ayrıca hediye kazandınız diye arayan dolandırıcılar da oluyor. Bu gibi durumları hemen polise bildirin" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir