YEREL HABERLER - 26 Nisan 2017 Çarşamba 16:14

Osmaneli’de 9 konağın restorasyon projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan hibe alındı

A
A
A
Osmaneli’de 9 konağın restorasyon projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan hibe alındı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bulunan tarihi evler, konaklar Osmaneli Belediyesi’nin çabaları ve Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile birer birer yenileniyor.

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bulunan tarihi evler, konaklar Osmaneli Belediyesi’nin çabaları ve Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile birer birer yenileniyor.


Osmaneli’nde turizmin canlanması olmazsa olmazlardan olan tarihi evlerin ve konakların tadilatları devam ediyor. Osmaneli Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan talep ettiği restorasyon ve uygulama yardımları 9 konak için onaylandı. Konakların restorasyonu için konak sahipleri ile sözleşme imzalandı. Osmaneli’nde bulunan tarihi 9 konak için hibe krediler Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ödenecek. Bunların haricinde Osmaneli Belediyesi’ne ait 23 konağın restorasyon çalışmaları da devam ediyor.


Konak sahipleri ile gerçekleşen sözleşme imza töreninde konuşan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 975 yıldır kesintisiz Türk şehri olan Osmaneli’nin geçmişten bugüne kalan birçok tarihi değeri olduğunu belirterek, ”Atalarımız bu güzel değerleri bizlere miras olarak bırakmış. Bu mirasa sahip çıkmak, onları korumak ve gelecek nesillere aktarmak da bizlerin görevi. Göreve geldiğimiz günden bu yana Osmaneli’nin tarihi değerlerine sahip çıkıyoruz. Belediyemize ait 23 konağımızın yenileme çalışmaları devam ediyor. Yine bugün burada sözleşmelerini imzaladığımız 9 konağımız için Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan hibe alıyoruz. Aynı şekilde tarihi kiliseyi Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla restore ettireceğiz. Osmaneli ilçemiz geçmişin mirasını üzerinde taşıyan, bu miras ile birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyen bir şehirdir. Bu şehre burada yaşayan herkesin sahip çıkması gerekiyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Anadolu’nun en büyük firmaları listesinde 34. olan Lezita’ya ödül Lezita, Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırması listesinde Türkiye genelinde 34’üncü oldu. Denizli’de 2’nci sırada yer alan Lezita, Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) tarafından “Anadolu 500 Yereldeki Yüzümüz” organizasyonu kapsamında ödüllendirildi. Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD), Ekonomist Dergisi tarafından belirlenen Anadolu’nun en büyük 500 şirketi arasına giren firmaları Anadolu 500 Yereldeki Yüzümüz organizasyonu ile onurlandırdı. Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Lezita da törende ödül alan şirketlerden biri oldu. Denizli Merkezefendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Lezita’nın ödülü Denizli Şube Müdürü Kadir Özçelik’e takdim edildi. Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi araştırmasında Denizli’den 23 şirket yer aldı. Lezita araştırmada tüm sektörlerde Türkiye’de 34’üncü, Denizli’de ise 2’nci sırada yer aldı. En ekonomik protein kaynaklarından biri olan piliç etini tüketicilere ulaştırmayı kurumsal sosyal sorumluluğu olarak kabul eden Lezita, global bir gıda markası olma vizyonu doğrultusunda müşterilerine yenilikçi ürünler sunuyor. Lezita, çalışanlarından aldığı güç ve “Hayatın Lezzeti” mottosuyla insanların dengeli beslenmesine katkıda bulunmaya, ülke ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunmaya devam ediyor.
İzmir Yaşar Üniversitesine YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon Yaşar Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecini başarıyla tamamlayarak 2 yıl süreyle kurumsal akreditasyon almaya hak kazandı. Yaşar Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan (YÖKAK) 2 yıl süreyle Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazandı. Akreditasyon belgesi Ankara’da düzenlenen törenle Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından Rektör Prof.Dr. Levent Kandiller’e takdim edildi. Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, akademik başarıların yanı sıra, akreditasyonlarla ile ulusal ve uluslararası projelerdeki performansıyla üniversiteler arasında güçlü bir konum elde ettiklerini söyledi. Yiğitbaşı, “Geleceği daha yaşanılabilir bir hale getirmek için güçlü akademik ve idari kadromuzun yanı sıra gerekli deneyim ve altyapıya da sahibiz. Bilimsel araştırmaların artırılması, nitelikli yayınların desteklenmesi ve girişimcilik uygulamalarının teşvik edilmesi konusundaki çabalarımızın üniversitemizi daha yüksek seviyelere çıkaracağından eminim. Üniversitemiz bu yıl 23. yaşını kutluyor. Büyük emekler verdiğimiz, üretkenlikle büyüdüğümüz, omuz omuza vererek köklerimizin daha da sağlamlaştığı bu yılda ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi”’ almanın haklı gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu. Kalite yön veriyor Üniversite olarak akredite çalışmaları ve kalite yönetim sistemine büyük önem verdiklerini belirten Rektör Prof.Dr. Levent Kandiller de kurumsal akreditasyon belgesinin 31 Temmuz 2026 tarihine kadar geçerli olacağını belirtti. Hedeflerinin kalitede ve akreditasyonda sürekliliği sağlamak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kandiller sözlerini şöyle sürdürdü: “Akredite üniversiteler arasına girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte de kalite ve iyileştirme çalışmalarına devam edeceğiz. Üniversitemizin misyonu, nitelikli eğitim ve araştırma ile sürdürülebilir değer oluşturmak ve geleceğe yön veren yenilikçi bireyler yetiştirerek topluma katkıda bulunmaktır. Ayrıca, eğitim ve araştırma alanında yaptığımız çalışmalarla yüksek standartları sürdürmenin yanı sıra, başta öğrenciler olmak üzere tüm paydaşlarının doğru bilgiye hızlı erişerek entelektüel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz”.