YEREL HABERLER - 22 Mayıs 2017 Pazartesi 17:19

Dodurga Taekwondo Şampiyonasına ev sahipliği yaptı

A
A
A
Dodurga Taekwondo Şampiyonasına ev sahipliği yaptı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Dodurga Belediyesi bir ilke imza atarak Türkiye Taekwondo Federasyonu, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Dodurga Belediyesinin organizasyonu ile düzenlenen Taekwondo Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Dodurga Belediyesi bir ilke imza atarak Türkiye Taekwondo Federasyonu, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Dodurga Belediyesinin organizasyonu ile düzenlenen Taekwondo Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.


Dodurga beldesine kazandırılan kapalı spor salonu ilk kez böyle bir organizasyona ev sahipliği yaparken, şampiyona belde halkı tarafından ilgi ile takip edildi. Türkiye geneli 9 il ve 13 spor kulübünden 200 sporcunun katıldığı turnuvada sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. Belde Belediye Başkanı Selim Tuna, böyle bir organizasyonu beldelerinin gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bu şampiyonanın Dodurga’da gerçekleştirilmesinde emeği geçen Türkiye Taekwondo Federasyonu ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Şampiyona sonunda dereceye giren takım ve sporculara protokol mensupları tarafından madalya ve plaketleri verildi.


Şampiyonaya Türkiye Taekwondo Federasyon Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin Çam, İl Gençlik ve Spor Müdürü Aslan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bozüyük AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Milli Takım Teknik Direktörü Davut Cengiz, İl Temsilcisi Mesur Düş, İlce Gençlik ve Spor Müdürü Rüştü Yıldırım, Dodurga Belediye Antrenörü Gökalp Yıldız, taekwonda antrenörleri, federasyon hakemleri, davetliler ve belde halkı katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Satın almaya son, kıyafetlerini dönüştürüp yenileyecekler Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlikleri kapsamında kıyafetlerin geri dönüşümü konusunda atölye çalışması düzenledi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, yeni kıyafet satın almadan yenilemeyi ‘Gardroplarımızdaki Olimpik Havuzlar’ başlıklı atölyede öğrendi. Muratpaşa Belediyesi’nin çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla 2023’te başlatılan Bahçede Yaşam Var etkinlikleri farklı konularla devam ediyor. Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili Canan Keleş’in katıldığı etkinlik, Demircikara Mahallesi Şirinler Parkı’nda düzenlendi. Kot pantolon üretimi için 7 bin 500 litre su kullanılıyor Tekstil ürünlerini konu alan ‘Gardroplarımızdaki Olimpik Havuzlar’ başlıklı atölye, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mine Aydoğan’ın anlatımıyla gerçekleşti. Aydoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) 2019’da yayınladığı raporuna göre küresel giyim üretimde tek bir kot pantolon üretimi için 7 bin 500 litre su kullanıldığının altını çizdi. Mine Aydoğan, giyim alanında hızla artan tüketim kültürünün azaltılması ve kıyafetlerin geri dönüştürülmesinin çevre korumada önemli bir unsur olduğunu söyledi. Aydoğan ayrıca çeşitli teknikler kullanarak geri dönüştürdüğü kıyafet koleksiyonunun yapım aşamalarını da katılımcılarla paylaştı. ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlikleri devam edecek Muratpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ceren Şahin, 2023’te başlattıkları ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinliklerini kent sakinleriyle buluşturarak devam ettirmeyi planladıklarını söyledi. Şahin, “Geri dönüştürülebilir her türlü atıkla ilgili nasıl tasarruf sağlayabilir, nasıl tekrar kullanabiliriz, geri dönüşüme gitmeden önce evlerimizde nasıl tasarrufa teşvik edebiliriz diye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. “Öğrendiğim tekniklerle, kıyafetlerimi yenileyeceğim” Etkinliğe sosyal medya hesapları üzerinden haberdar olarak katıldıklarını ifade eden Dilek İnce, kızının ikinci el sürdürülebilirlik mağazası olduğunu ve bu atölyede yeni teknikler öğrenerek faydalı olacağı heyecanını taşıyarak geldiğini söyledi. Farklı yenileme tekniklerini bu çalışma sayesinde öğrendiğini aktaran İnce, "Hocamız kıyafetlerini kendisi yapmış, bayıldık, şahane. Evimde dün akşam kıyafet toparlıyordum. Şimdi burada öğrendiğim tekniklerle, onları yenileyeceğim" diye konuştu. Aydoğan, yenileme tekniklerinin yanı sıra pantolonları bluz, şalları etek, pareoları fular gibi farklı formlarda kullanarak, kıyafet çeşitliliğinin alışveriş yapmaya gerek duymadan sağlanabileceğini gösterdi.