ASAYİŞ - 23 Eylül 2017 Cumartesi 11:16

Osmaneli’de tır ortalığı savaş alanına çevirdi

A
A
A
Osmaneli’de tır ortalığı savaş alanına çevirdi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsünün 3 araca çarpması sonucunda meydana gelen kazada 8 kişi yaralandı.

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsünün 3 araca çarpması sonucunda meydana gelen kazada 8 kişi yaralandı.


Alınan bilgiye göre, Bursa istikametinden Sakarya istikametine giden Kamil Ö. (35) idaresindeki 66 LZ 150 plakalı tır, Çerkeşli köyü yakınında bulunan Pekmezci rampalarında yağmurdan kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaymaya başladı. Kontrolden çıkan tır daha sonra Sakarya’da akrabalarının düğününden Bursa’ya dönen ailelerin içinde bulunduğu Beytullah H.’nin kullandığı 16 NYF 65 plakalı ve Nurettin Özbek’in kullandığı 16 NV 568 plakalı otomobiller ile yine Bursa istikametine giden Ergün M.’nin (46) kullandığı 18 LA 848 plakalı tıra çarparak yaklaşık 200 metre sürüklendikten sonra durabildi. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi.


Tırın çarpıp sürüklediği 16 NV 568 plakalı araç sürücüsü Nurettin Ö. ve otomobilde bulunan Derya Alkan Ö., (32), Nazif U. (35), Recep Ö. (38) ile 16 NYF 65 plakalı otomobilde bulunan Günay Ö. (46), Kevser E. (55), İsmail E. (27) yaralandı. Diğer yandan 16 NYF 65 plakalı otomobilde sıkışan sürücü Beytullah Hasan E., olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir itfaiye kaza kırım ekipleri, Osmaneli itfaiye ve 112 ekiplerince uzun uğraşlar sonunda sıkıştığı yerden kurtarıldı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Kevser Ergün Bilecik Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaralılar burada yapılan müdahalenin ardından çevre illerde bulunan hastanelere sevk edildi. Tır sürücüsü ise Osmaneli jandarma ekiplerince ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Jandarma ekiplerince kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kazdağları’nda asırlardır Hıdırellez’i mezarlıkta kutluyorlar Balıkesir’in Edremit ilçesi Tahtakuşlar Mezarlığı’nda asırlardır sürdürülen Hıdırellez geleneği, bölgede yaşayan Tahtacı Türkmenleri tarafından yaşatılıyor. Mezarlıkta gerçekleşen Hıdırellez etkinliği büyük ilgi görüyor. Tahtacı Türkmenleri, asırlardır sürdürdükleri Hıdırellez geleneği dahilinde Kazdağları eteklerindeki Tahtakuşlar Mahallesi’nin mezarlığında bir araya gelerek ölmüşleri için hayırlar yaptı ve Hıdırellez’i kutladılar. Mezarları süsleyen ve yanlarında getirdikleri yemekleri yiyen Tahtacı Türkmenleri, odun ateşinde pişirdikleri kahve ile çerez ve şekerleri birbirlerine ve ziyaretçilere ikram etti. Yüzyıllardır bu geleneği devam ettirildiğini ifade eden Tahtakuşlar Muhtarı Kadir Sürgit “Ölmüşlerimizin ruhuna değsin diye çay, kahve ikramları, yemek ikramları, çerez ikramları, ölmüşlerimizi anmak için yapıyoruz. Ölmüşlerimizin anmak için kültürel bir etkinliğimiz yüzyıldan beri süren bizim için çok önemli bir gün” dedi. Bu etkinliği izlemek için Kazdağları’na geldiğini ifade eden Yeşim Varol, “Kazdağları’na ilk defa geliyorum. Hıdrellez için de bu köye ilk defa geliyorum. İnanılmaz güzel bir yer. Bence çok anlamlı bir etkinlik bu. İnsanların ölmüşlerini anmaları için onlarla birlikte anılarını tazelemeleri için ve hayır yapmaları için inanılmaz güzel bir etkinlik. Ben bayıldım. Bence herkes hayatında en az bir kere görmeli” dedi.
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle geçildi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada Rashica’nın savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Semih Kılıçsoy’un ceza sahası içi sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 29. dakikada Rashica’nın sağ çaprazdan ortasında uzak kale direğinde iyi yükselen Muçi’nin kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak kaleci Ertaç’ta kaldı. 31. dakikada Muçi’nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vuruşunda top sol kale direğinin dibinden auta gitti. 40. dakikada Bassogog’un pasında topla buluşan Flips’in sağ çaprazdan vuruşunda top yakın kale direğinin yanından auta gitti. 44. dakikada paslaşarak kullanılan sert vuruşta Muçi’nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Ertaç’ın sektirdiği top Rashica’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ taraftan ortasında savunmadan seken topa Semih’in vuruşunda kaleci Ertaç tekrar topu uzaklaştırdı. Hakemler: Zorbay Küçük, Erdem Bayık, Murat Tuğberk Curbay Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al Musrati, Salih Uçan, Ghezzal, Muçi, Rashica, Semih Kılıçsoy Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Cenk Tosun, Aboubakar, Chamberlain, Worrall, Muleka, Emrecan Terzi, Gedson Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Ertaç Özbir, Kitsiou, Radakovic, Mert Çetin, Mujakic, Tolga Ciğerci, Bassogog, Flips, Efkan Bekiroğlu, Chatzigiovanis, Bajic Yedekler: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Moreira, Rodrigues, Sowe, Ali Kaan Güneren, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Kazım Karataş Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Sarı kartlar: Jonas Svensson, Mert Günok (Beşiktaş) Riad Bajic, Emre Belözoğlu (Teknik direktör) (MKE Ankaragücü)