- 26 Eylül 2017 Salı 12:56

Çocuklar bisikletle okullarına gittiler

A
A
A
Çocuklar bisikletle okullarına gittiler

Bilecik Belediyesi, Bilecik Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde gerçekleştirilen ’’Haydi Çocuklar Bisikletle Okula’’ etkinliği kapsamında öğrenciler okullarına bisiklet ile gitti.

Bilecik Belediyesi, Bilecik Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde gerçekleştirilen ’’Haydi Çocuklar Bisikletle Okula’’ etkinliği kapsamında öğrenciler okullarına bisiklet ile gitti.


’’Sağlıklı Gelecek, Sağlıklı Nesiller’’ sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte Bilecik Murat Hüdavendigar Ortaokulu ve 700. Yıl Ortaokulu öğrencilerinden oluşan gruplar, okullarına bisiklet ile ulaşım sağladı. Sağlıklı Kentler Birliği üyesi olan ve şu ana kadar birçok güzel projeye imza atan Bilecik Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte; Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Çevre Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz etkinliğin ilk gününde öğrencileri


“Amacımız bisikletin yaygın kullanımı noktasında farkındalık oluşturmaktır”


Etkinlikte konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi, Bilecik Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde güzel ve anlamlı bir çalışmanın gerçekleştirildiğini belirterek, “ Böyle güzel bir etkinlikte güzel bir amaç için bir araya geldik. Gerçekten dünyada birçok şeye sahip olabiliriz. Ancak hayatımızı devam ettirecek sağlıklı bir çevremiz yoksa hiçbir şeyin önemi olmaz. Onun için öncelikle sağlıklı bir şehre ve çevreye sahip olmak için yeşil ve güzel ortamlara ihtiyacımız var. Şu anda Bilecik’imiz yüzde 54’ü yeşil olan bir şehir. Dünyada karbon salınımı her geçen gün artıyor ve doğadaki oksijeni tüketiyoruz. Buna neden olan bir öğe ise motorlu araçlar. Onun için bizler motorlu araçlara binmek yerine böyle bisiklet gibi faydalı ulaşım araçlarını kullanarak hem çevremizi hem de sağlığımızı korumuş olacağız” ifadelerine yer verdi.


Gerçekleştirilen etkinlikte Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz ise öğrencilere bisiklet kullanımının faydaları ve trafikte uyulması gereken kuralları anlattı. Stadyum önünden hareket eden öğrenciler, Dernek Temsilcisi Hakan Yavuz ile birlikte okullarına ulaştı.


Etkinlik iki gün boyunca gerçekleştirildi


25 ve 26 Eylül tarihlerinde iki gün boyunca gerçekleştirilen Haydi Çocuklar Bisikletle Okula projesinin ikinci gününde ise 700. Yıl Ortaokulu öğrencileri okullarına bisiklet ile ulaşım sağladı. Bilecik Belediyesi Kapalı Pazar Tuhafiye alanında gerçekleştirilen etkinlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Hülya Eçen Çalışkan ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz öğrencileri okullarına uğurladı. Dernek Temsilcisi Hakan Yavuz tarafından öğrencilere bisikletin faydaları ve trafikte uyulması gereken kuralların anlatılmasından sonra öğrenciler, okullarına bisiklet ile ulaşım sağladı.


Etkinlik sonunda Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz tarafından öğrencilere teşekkür belgesi dağıtıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’ta basit yaralama suçunda taraflar TSK’ya bağış yapma şartıyla uzlaştılar Bayburt’ta ’Basit Yaralama’ suçunda taraflar Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) 10 bin lira bağış yapılması noktasında anlaştılar, dosya mahkemeye intikal etmeden çözülerek kapatıldı. K.A ve B.N.K isimli iki arkadaş dışarıda vakit geçirdikleri sırada araçla yanlarına gelen H.A ve R.A isimli şahıslar tarafından darp edildiler. Darp edildikleri iddiasıyla emniyete başvuran iki arkadaş H.A ve R.A’dan şikayetçi oldular. Mağdurların şikayeti üzerine şüpheliler H.A ve R.A hakkında ’Basit Yaralama’ suçundan soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosyadaki suçun uzlaştırmaya uygun bir suç olduğu belirlendi, dosya Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaştırma bürosu ekipleri, mağdur taraflarla uzlaşma şartlarını görüşmek için bir araya geldiler. Mağdur K.A ve B.N.K, TSK’ya bağış yapılması şartıyla şüphelilerle uzlaşacağını uzlaştırma bürosu ekiplerine bildirdiler. K.A’nın ve B.N’K’nın uzlaşma talebini kabul eden şüpheliler, TSK’ya 10 bin lira bağışta bulundular. Uzlaştırma Bürosu görevlilerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavuşturularak kapatıldı. Bununla birlikte, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, taraflarla görüşme sağlayan uzlaştırmacılara titiz çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, kişi onarıcı adalet anlayışına hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını, kamuya yararlı edimleri Uzlaştırma Bürosu ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların özenle yürütüldüğünü vurguladı.
Bayburt Uzlaştırma Büro ekiplerince bir dosya daha çözüme kavuşturuldu Bayburt’ta özel bir diş kliniğine tedavi olmak için başvuran H.H.O isimli hasta, kendisine yanlış tedavi uygulandığı gerekçesiyle B.S.G isimli doktordan şikayetçi oldu. Mağdur H.H.O, şikayetçi olduğu doktorla Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’na (TEMA) bağış yapma şartıyla uzlaşmaya vardı. Anlaşma sağlanan dosya ise Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin çalışmaları sonucunda kapatıldı. H.H.O isimli bir vatandaş, tedavi olmak için gittiği özel diş kliniğinde diş hekimi B.S.G’nin kendisine yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu, B.S.G, hakkında ’Taksirle Bir Kişinin Yaralamasına Neden Olma’ suçundan soruşturma başlatıldı. Dosyanın Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmesi sonucunda dosya incelendi, suçun uzlaştırmaya tabi olduğu belirlendi. Devreye giren Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu ekipleri, mağdur H.H.O ile görüşme sağladılar. Mağdur H.H.O, şüpheli B.S.G’den TEMA Vakfı’na 150 fidan bağışta bulunmasını istedi. Daha sonra şüpheli B.S.G ile bir araya gelen uzlaştırma bürosu ekipleri, H.H.O’nun talebini B.S.G’ye ilettiler. H.H.O’nun isteğini kabul eden doktor ise, 150 fidan karşılığında TEMA Vakfı’na 12 bin 800 lira bağışta bulundu. Mahkemelerin iş yükünün azaltılması amacıyla yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucunda, taraflar edimli olarak uzlaşmayı kabul etmiş oldular. Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin özverili çalışmalarıyla bir dosya daha sonuca vardırılarak, kapatıldı. Öte yandan, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, kamu yararı gözeten çalışmaların özenle devam ettiğini bildirerek, Uzlaştırma Bürosu ekiplerine çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti. Önceliklerinin kamu yararı olduğunun altını çizen Savcı Alim, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak çalışmaları özenle ve önemle yürüttüklerini söyledi.