- 04 Ekim 2017 Çarşamba 10:25

Başkan Yağcı’nın 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü mesajı

A
A
A
Başkan Yağcı’nın 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.


Yağcı, mesajında, “Doğa bir denge içerisinde, her canlının kendine ait yaşam biçimi ve hakları vardır. Biz Şehirlerin Yöneticileri olarak, insan haklarımızın düzenini sağlamak eşit fırsatlar sunmak kadar, yaşamı birlikte paylaştığımız doğada özgürce yaşama hakkına sahip hayvanların haklarının korunması noktasında üzerimize görevler düşüyor. Biz de Bilecik Belediye Başkanlığı olarak, göreve geldiğimiz günden bugüne birçok yenilikler ile hayvanlarımıza gereken özen ve değeri göstermeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde yaptığımız çalışmalar noktasında, sokak hayvanlarımıza her mahalleye yemlik ve beslenme noktaları ile destek sağlıyor; Bilecik Belediyesi Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizde hasta ve bakıma muhtaç hayvanlarımızı Veteriner kontrolünde tedavilerini yaparak yeni dönemde başlattığımız çip ile kontrol sistemimizde takiplerini ve bakımlarını üstleniyoruz. Bunun yanında barınağımızda bakımlarını yaptığımız sahipsiz hayvanlarımızı sahiplendirme işlemleri ile onlara yeni yuvalar sağlıyor; çocuklarımıza ve gençlerimize doğa ve hayvan sevgisi aşılamaya devam ediyoruz” dedi.


“Tedavi ve rehabilitasyon merkezimiz can dostlarımıza en iyi şekilde hizmet veriyor”


Bilecik Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin can dostlarına yönelik en iyi hizmeti vermeye devam ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı; ’’Yaşamı paylaştığımız ekolojik dengenin de korunması için çalışmalarımız bunlarla sınırlı da değil. Hayvanlarımıza son teknoloji cihazlar ile daha steril ve hijyenik ortamlarda tedavi ve rehabilitasyon aşamalarını geçirebilecekleri büyük bir projeyi can dostlarımızın hizmetine sunduk. Bölgenin en gösterişli ve adeta bir hayvanat bahçesi görünümünü kazanan merkezde, sahipli hayvanlarında getirilip kendilerine ait park alanlarında kimseyi rahatsız etmeden gezdirip dolaştırabilecekleri mekanlar barındırıyor. Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde, köpek ve kedi barınakları başta olmak üzere, karantina alanları, araç park yerleri, kafeteryalar, gezdirme parkurları, gelen ziyaretçiler için dinlenme ve bekleme alanları gibi her detayı düşünülerek hazırlanmış bir merkez. İnsanlarımız burada hayvanlarının tedavisi ve bakımlarını yapmanın yanı sıra bakım evindeki hayvanları izleme ve takip etme fırsatı da buluyor” ifadelerini kullandı.


“Doğayı ve hayvanları korumak herkesin görevidir”


Doğayı ve hayvanları korumanın herkesin görevi olduğunu belirten Başkan Yağcı, “Doğayı korumak hepimizin görevi. Ayrıca unutulmamalıdır ki hayvan sevgisi; insandaki merhamet, yardımlaşma ve iyilikseverlik gibi duyguları geliştiren özel duygulardandır. Bu vesileyle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününü kutluyor; hayvanların korunması konusunda herkesin gereken duyarlılığı ve sorumluluğu birlikte yerine getireceklerine inanıyor, selam ve saygılar sunuyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.