GENEL - 14 Ocak 2020 Salı 16:43

Bozüyük Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi sevinci

A
A
A
Bozüyük Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi sevinci

Bozüyük Belediyesi’nde 2 yıllık toplu iş sözleşmesi sevinci yaşandı.

Bozüyük Belediyesi’nde 2 yıllık toplu iş sözleşmesi sevinci yaşandı. İmzalanan sözleşme ile maaşlarında önemli oranlarda artış alan işçiler sevinerek kendilerini mutfak enflasyonuna ezdirmeyen ve “işçi babası” diye hitap ettikleri Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na teşekkür ettiler.


Bozüyük Belediye Başkanlığı ile Belediye-İş Sendikası arasında 2020-2022 yılı Toplu İş Sözleşmesi düzenlenen tören ile imzalandı. Bozüyük Belediyesi İtfaiye Garajı Toplantı Salonu’nda düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi İmza Törenine; Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Fındık, Ali Şahinoğlu ve Mehmet Ali Karasu, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Naci Tura, Belediye-İş Sendikası Eskişehir İl Şube Başkanı Ahmet Recep Moripek, Şube Başkan Yardımcısı Kemal Azak, işyeri baş temsilcisi Ersel Pişkinel ve belediye personeli katıldı. İmzalanan sözleşmeye göre işçilerin günlük yevmiyelerine ilk altı ay yüzde 13,24, ikinci altı ay yüzde 9, üçüncü altı ay yüzde 10 ve dördüncü altı ay için yüzde 10 oranlarında zam yapıldı. Ramazan ve Kurban Bayramı ödeneklerine 300 tl zam ve kurum ikramiyesine 4 yevmiye daha ilave edilirken 1 Mayıs İşçi Bayramı için de 600 tl ödeme yapılacak.


Törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Bozüyük halkına hizmet etmek için bir aile olarak hep beraber çalışacaklarını belirterek “Bu yıl içerisinde Belediyemizin devraldığı borçların büyük bir çoğunluğunu ödedik. Nasıl ödedik, tasarruf yaptık. Bunu yaparken her türlü tutumluluğu göstereceğiz, belediyenin bir kuruşunu harcarken tüyü bitmemiş yetimin hakkını harcarken, kul hakkı almadan harcamayı planlıyoruz. Bu bizim için önemli. Bu nedenle toplu sözleşmeli çalışanların çevredeki ve geçmişteki tüm uygulamaların üzerinde bir katkı vermeye çalıştık” dedi.


Çalışanların ücretlerinde büyük bir dengesizlik olduğunu, aynı işi yapan kişilerin kimisinin en alt düzeyden kimisinin en üst düzeyden maaş aldığını belirten Başkan Bakkalcıoğlu bu adaletsizlikleri giderebilmek için 79 tane kadrolu çalışanın Temmuz ayı itibariyle aynı ücrete getirdiklerini, belediye olarak her türlü israftan kaçındıklarını ama toplu sözleşmede ellerinden geldiği kadar bonkör davranmaya çalıştıklarını söyledi. Personelden tek isteğinin dikkatli çalışmaları olduğunu söyleyen Başkan Bakkalcıoğlu “işiniz neyse işinizi dört dörtlük yapın” dedi.


Ardından konuşan Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Recep Moripek de, sözleşmenin çevre il ve ilçelerde bir örneğinin daha bulunmadığını belirterek “2020 yılı bize sözleşme sevinci ile geldi. Bu sözleşmede taşın altına ciddi bir şekilde başkan yardımcılarımız ve sayın başkanım elini koydu, koşulları yapılabilecek maksimum seviyeye getirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Güzel bir sözleşme yaptık, açık ve net söylüyorum ben vicdanen rahatım. Koşulların düzeldiği konusunda huzurluyum. Bu sebepten ötürü belediye başkanıma ve başkan yardımcılarıma çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki göreve geldiği ilk aylarında başkanım yine bize güzel bir jest yapmıştı. Ek bir protokol düzenleyerek iyileştirme zammı yapmıştı. O jest üzerine bu toplu sözleşmenin bu hale gelip imzalanması işçi sınıfını refaha ulaştıracak bir seviyeye getirdi. Bozüyük Belediyesi çalışanlarının yüzünü güldürdü, Başkanıma teşekkür ediyorum. Sizden ricamız belediyemize lütfen sahip çıkalım. Birim zamanımızdaki çalışma sürecimizi arttıralım arkadaşlar, yani bir işi yapıyorsak bir buçuk iş yapmaya çalışalım. Çünkü sizlerin emeği sayesinde bu belediye var. Bu belediyede huzur içinde çalışma ortamı varsa sizin çalışmanız da huzur içinde devam edecek. Emeğiniz bizim için değerlidir” dedi.


Sözleşmenin hayırlı olması temennileri ile imzalanmasının ardından Başkan Bakkalcıoğlu işçilerle sohbet ederek fikir alış verişinde bulundu. Tören hep birlikte hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-