SAĞLIK - 26 Şubat 2021 Cuma 11:57

11 günlük karantina süresi doldu

A
A
A
11 günlük karantina süresi doldu

11 gün önce korona virüs (Covid-19) vakalarının birden fazla olması ve vakaların temaslı sayılarının çok olması sebebiyle karantinaya alınan Elmabahçe köyünde karantina sona erdi.

11 gün önce korona virüs (Covid-19) vakalarının birden fazla olması ve vakaların temaslı sayılarının çok olması sebebiyle karantinaya alınan Elmabahçe köyünde karantina sona erdi.


Bilecik İl Hıfzıssıhha Meclisi, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27 ve 72’nci maddeleri gereği Vali Bilal Şentürk başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Vali Şentürk, "İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde yaşamsal faaliyetlerin sürdürülmesi sağlanmaktadır. 14 Şubat 2021 tarih ve 0661-02-04 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile ilimiz merkeze bağlı Elmabahçe Köyünde Covid-19 vakalarının birden fazla olması ve vakaların temaslı sayılarının çok olması sebebiyle virüsün enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlının korunması amacıyla 15 Şubat 2021 tarihinde saat 00:00 itibariyle ikinci bir emre kadar köy giriş ve çıkışlarının izine tabi olmak kaydıyla karantinaya alınması kararının 26 Şubat 2021 tarihi saat 23.59’da sona erdirildi. Ayrıca; 31 Aralık 2020 tarih ve 0661-12-07 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca 1 Mart 2021 tarihine kadar sinema salonlarının faaliyetlerinin durdurulmasına dair alınan kararın 01 Nisan 2021 tarihine kadar uzatılmasına karar verildi. Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27 ve 72’nci maddeleri uyarınca alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunun ilgili maddeleri gereğince, idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195’nci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Başkan Mutlu Işıksu: “Önümüzdeki yıl Ada Hayat Projesi’nin kiremitlerini inşallah hep birlikte göreceğiz” Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı N. Müjdat Çetin, Onursal Başkan Zeki Aydıntepe ve yönetim kurulu üyelerinin hayırlı olsun ziyaretinde konuşan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Önümüzdeki yıl Ada Hayat Projesi’nin kiremitlerini inşallah hep birlikte göreceğiz. Şu anda inşaatın en zor kısmı, yani temel güçlendirme çerçevesindeki çalışmaları tamamlandı. Kısa bir süre içerisinde temellerin üzerinde inşaatın yükseldiğini herkes görecek” dedi. 31 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden seçilen Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) üyelerini ağırladı. SGB Başkanı N. Müjdat Çetin ziyarette yaptığı konuşmada, “Adapazarı halkının teveccühü ile yeniden geldiğiniz başkanlık görevinizdeki yeni döneminiz hayırlı olsun. Adapazarı’nda yaptığınız çalışmalarla gönüllere girdiğiniz seçim sonuçlarında da belli oldu. Yeni dönemde de önemli çalışmalara imza atacağınıza inanıyoruz. Sakarya basını olarak çalışmaları yakından takip ediyoruz ve şehrimiz yararına olacak her projeyi canı gönülden desteklediğimiz gibi eleştirilerimiz de şehir adına yapıcı yönde olacaktır” dedi. Sakarya Gazeteciler Birliğini oluşturan şehrin gazetecilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Işıksu da, “Nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Adapazarı’mızda yaptığımız çalışmalara hep destek olan basınımız bizim için çok değerlidir. Yoğun bir seçim sürecini geride bıraktık. Adapazarlı hemşehrilerimizin verdiği yetkiyle yeniden bu göreve seçildik. Her bir hemşehrimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu yeni dönemimiz için vatandaşlarımız bize iki önemli mesaj vermiştir. Birincisi çok çalışmak, ikincisi ise daha çok halkın içinde olmaktır. Bu istekler doğrultusunda tüm ekibimiz ve meclis üyelerimizle Adapazarı’mızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. “Kısa bir sürede inşaatın yükseldiğini herkes görecek” Şehrin sosyal yaşamına büyük katkı sağlayacak ve kentsel dönüşüm adına çok önemli olan Ada Hayat Projesi’ni canlı şekilde sürekli izlediğini belirten Başkan Işıksu, “Önümüzdeki yıl Ada Hayat Projesi’nin kiremitlerini inşallah hep birlikte göreceğiz. Şu anda inşaatın en zor kısmı, yani temel güçlendirme çerçevesindeki çalışmaları tamamlandı. Kısa bir süre içerisinde temellerin üzerinde inşaatın yükseldiğini herkes görecek. İlçemizde kentsel dönüşüme örnek olan bu projemizi sürdürürken Adapazarı Katlı Pazaryeri’ndeki dönüşüm için de istişarelerimiz devam ediyor. Bununla ilgili olarak esnaflarımızın temsilcisi dernek ve odaların başkanlarının yanında yer sahipleri ile görüşmeler yapacağız. Bunların yanı sıra 15 mahallemizin doğalgaza kavuşmasına yönelik çalışmalarda son aşamaya geldi” şeklinde konuştu.
Bursa Şadi Özdemir: "Marmara Belediyeler Birliği’nde örnek projeleri hayata geçireceğiz" Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in de katıldığı Marmara Belediyeler Birliği toplantısında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yeni başkan seçildi. Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi ve birlik üyesi İbrahim Mart da ’İklim Krizi ve Çevre Komisyonu’na seçildi. 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Marmara Belediyeler Birliği’nin 2024 Yılı Olağan 1. Meclis Toplantısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bir otelde yapıldı. Toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de Bursa’daki belediye başkanları ile birlikte katıldı. Toplantıda ayrıca Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi ve Marmara Belediyeler Birliği Meclis üyeleri İbrahim Mart ile Berna Hacer Bilici de yer aldı. Birlik yönetimi, encümen ve ihtisas komisyonu üyelerinin de belirlendiği toplantıda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Marmara Belediyeler Birliği’nin 2024-2026 dönemi başkanı seçildi. Yapılan seçimlerde, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi ve birlik üyesi İbrahim Mart da ‘İklim Krizi ve Çevre Komisyonu’na seçildi. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, toplantı sonunda Başkan Mustafa Bozbey ve komisyon üyeliğine seçilen İbrahim Mart’ı kutladı. Toplantıya katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer başkanlarla da görüşen Şadi Özdemir, yeni dönemde birlik üyesi belediyelerin örnek projelere imza atacağına inandığını söyledi. Özdemir, "Mustafa Bozbey başkanlığında, üye belediyelerle iş birliği içinde örnek projeleri hayata geçireceğiz. Bölgenin her yönüyle ele alınarak hem kentlere hem de kentliye değer katacak çalışmalar için biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.