- 24 Mayıs 2022 Salı 10:57

1 buçuk metrelik dev yayın balığı görenleri hayrete düşürdü

A
A
A
1 buçuk metrelik dev yayın balığı görenleri hayrete düşürdü

Bilecik’te bu yıl birincisi düzenlenen Kamp ve Karavan Festivali’ne ilgi büyük olurken, balıkçılar tarafından tutulan 1 buçuk metrelik dev yayın balığı ise görenleri hayrete düşürdü.

Bilecik’te bu yıl birincisi düzenlenen Kamp ve Karavan Festivali’ne ilgi büyük olurken, balıkçılar tarafından tutulan 1 buçuk metrelik dev yayın balığı ise görenleri hayrete düşürdü.


Bilecik İl Kültür Turizm Müdürlüğü öncülüğünde kurum ve kuruluşlar tarafından destekli Kamp ve Karavan Festivali düzenlendi. Festivale başta Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Afyonkarahisar’dan yaklaşık 500 kişi katıldı. Festivalin ilk gününde Bilecik Pelitözü Gölpazark’a çok sayıda karavancı gelirken, yakılan kamp ateşinin çevresinde canlı müzik eşliğinde eğlendiler. Festivalin ikinci gününün sabahında 100’e yakın sportif balıkçı, oltalarını En Büyük Turna Balığı Yakalama yarışması için gölete saldı. Bu yarışmada 55 santimlik en büyük turna balığı tutan Gökhan Günay bin liralık para ödülü ve olta takımının sahibi oldu. Yarışma sırasında bir balıkçının oltasına bir buçuk metrelik yayın balığı takılırken, dev yayın balığı görenleri hayrete düşürdü. Yarışma dahilinde olmasa da bu balığı yakalayan İdris Aktepe adlı balıkçıya da para ödülü ve olta takımı verildi. Program AFAD’ın gölet üzerinde botla tatbikatı, Gençlik Merkezi gönüllerince halat çekme, ip atlama ve çuval yarışması gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi.



"İnşallah geleneksel olarak bu noktada daha iyilerini yapmak istiyoruz"


Yapılan festival hakkında bilgi veren Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, "Bu yıl birincisini düzenlemiş olduğumuz Kamp ve Karavan Festivalimizi Bilecik Valiliğimiz himayelerinde Avcılık Atıcılık İhtisas Kulübümüz, Tarım İl Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, İl Özel İdaremiz ortaklığında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Çok yeni bir etkinlik, buradaki amacımız Bilecik’teki tarihi kültür ve doğal güzelliklerin yanı sıra hem sportif anlamda, hem de turizm anlamında mevcut olduğu potansiyeli varlığını hissettirmeyi arzuladık. Tabi ilk olduğu için bir kusurumuz olduysa sizlerin huzurunda affınızı diliyorum. İnşallah geleneksel olarak bu noktada daha iyilerini, daha farklı noktalarda, ilçelerimizin de bulunduğu doğal güzelliklerin olduğu göletlerimizde de bu etkinlikleri geleneksel olarak sürdürmek istiyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.