YEREL HABERLER - 11 Mart 2014 Salı 18:06

En Anlamlı Yarışma

A
A
A
En Anlamlı Yarışma

Bilecik Belediyesi tarafından, ''İstiklal Marşı'nı Ezbere ve Güzel Okuma'' yarışması gerçekleştirildi.
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile aileleri katıldı. Bilecik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen yarışmada, konuşan Milli Eğitim Müdürü Şişman, Mehmet Akif Ersoy'u anma ve İstiklal Marşı'nın yazılmasının 93’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmada emeği geçen başta Belediye Başkanı Selim Yağcı olmak üzere herkese teşekkür etti. Mehmet Akif Ersoy'un şair kişiliği hakkında bilgi veren Şişman, onun birçok yönden örnek alınması gerektiğini belirtti.
ANLAMLI YARIŞMADA GÖZYAŞLARI AKTI
Yarışmaya katılan öğrenciler arasında tatlı ve bir o kadar çekişmeli geçen yarışmada, öğrenciler duygulanarak, gözyaşı döktü. Yarışmanın ilkokul bölümünde birinci olan 700. Yıl İlkokulu öğrencisi Elif Abanoz bilgisayar, ikinci olan Ertuğrulgazi İlkokulu öğrencisi Gülce Şen fotoğraf makinesi ve üçüncü olan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Elif Bozaran ise çeyrek altın almaya hak kazandı.
Yarışmanın ortaokul kısmında ise birinci olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Vuslat Çatal bilgisayar, ikinci
olan Malhun Hatun Ortaokulu öğrencisi Nazar Ovalı fotoğraf makinesi ve üçüncü olan Vezirhan Ortaokulu öğrencisi Zeynep Genel ise çeyrek altın almaya hak kazandı.
Yarışmada tüm katılımcılara Başkan Yağcı tarafından hazırlanan katılım hediyeleri taktim edildi. Ayrıca bir sürpriz olarak da yarışmaya katılan bütün öğrenci ve velilerine, Belediye Başkanı Selim Yağcı Çanakkale Gezisi armağan etti.
Dereceye giren öğrencilere ödülleri, yarın düzenlenecek olan törenle, Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından taktim edilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir