SPOR - 30 Ağustos 2025 Cumartesi 11:54

307 öğrenci yaz spor okullarından mezun oldu

A
A
A
307 öğrenci yaz spor okullarından mezun oldu

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yaz spor okullarında eğitim alan öğrenciler sertifikalarını aldılar.


Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı Su Eğlence Dünyasında düzenlenen programda çocuklarla sohbet etti. Yaz spor okullarında yüzme, futbol, basketbol ve tenis alanında yüzlerce sporcu yetiştirmiş olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Subaşı, aile üyelerine de çocukların yaz spor okullarına devam etmesinde gösterdikleri özverili gayret dolayısıyla teşekkür etti. Subaşı, "Bugün, Bilecik Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın sertifika töreninde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 1 Temmuz’da büyük bir heyecanla başlayan spor yolculuğumuz, bugün sizlerin emeği, gayreti ve neşesiyle başarıyla tamamlandı. Yüzme, futbol, basketbol ve tenis branşlarında, 16 değerli eğitmenimizin rehberliğinde tam 307 evladımız bu yaz tatilini sporla, disiplinle ve dostluklarla süsledi. Onların gelişimini, azmini ve gülümseyen yüzlerini görmek ise bugün bizler için en değerli geri dönüş, gururla hatırlayacağımız bir ödül oldu. Tüm çocuklarımız yürekten tebrik ediyorum. Onların bu başarılarının mimarı olan kıymetli eğitmenlerimize ve her zaman en büyük destekçileri olan ailelerine teşekkür ediyorum" dedi.


Başkan Subaşı, konuşmasında ayrıca ‘’Bilecik Belediyesi olarak her zaman çocuklarımızın yanında olmaya, onların daha sağlıklı, daha mutlu ve daha güçlü bir geleceğe adım atması için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Program, Başkan Subaşı’nın çocuklara dondurma ikram etmesi ve hatıra fotoğrafları çektirmesiyle sona erdi.



307 öğrenci yaz spor okullarından mezun oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Başkentte bayramın son gününde trafik hareketliliği havadan takip ediliyor Ankara’da Ramazan Bayramı tatilinin son günü tedbirler çerçevesinde icra edilen helikopter destekli trafik kontrolleri devam ediyor. Ankara’da Ramazan Bayramı tatilinin son gününde dönüş trafiğine yönelik denetimler devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, kara yollarındaki trafik akışı helikopterle havadan takip ediliyor. Vatandaşların güvenli şekilde seyahat edebilmeleri amacıyla sürdürülen denetimlerde, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi için sahada yoğun şekilde görev yapılıyor. Denetimler kapsamında görev yapan polis helikopteri, gece ve gündüz yüksek çözünürlüklü görüntü alabilen, uzun mesafeden plaka tespiti yapabilen ve hareketli araçları anlık olarak izleyebilen kamera sistemleriyle dikkat çekiyor. Helikopterden elde edilen görüntüler doğrultusunda trafik kuralı ihlalleri anında belirlenerek, güzergah üzerindeki ekiplere bildiriliyor ve sürücülere gerekli işlemler uygulanıyor. Başkentten çevre illere dönüşlerin artmasıyla birlikte trafik hareketliliği devam ederken, bölgesel yağışa rağmen ana arterlerde akışın genel olarak kontrollü şekilde ilerlediği gözlemleniyor. Zaman zaman oluşan yoğunluklara ekipler tarafından müdahale edilerek trafik akışının sürdürülebilirliği sağlanıyor.
Antalya Antalya’da evde ölü bulunan gencin teyzesinden yürek yakan ağıt Antalya’da babası ve kardeşiyle birlikte yaşayan 34 yaşındaki genç odasında hareketsiz halde bulundu. Epilepsi hastası olduğu öğrenilen gencin yaşamını yitirdiği belirlenirken, olay yerine gelen teyzesinin, "Dayanamam ben, yanıyor içim. Ben varken o gitti. Ciğerim yanıyor, anacım torunun geliyor. Karşıla anacım, karşıla çocuğumu" sözleri yürekleri dağladı. Olay, Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3150 Sokak’ta bulunan bir gecekonduda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, babası ve erkek kardeşiyle birlikte yaşayan Oğuz Demiralay’ı odasında hareketsiz halde bulan kardeşi yüzünün morardığını fark edince büyük panik yaşadı. Endişeye kapılan genç, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Çağrı merkezi görevlilerinin yönlendirmesiyle ağabeyine kalp masajı yapan kardeş, tüm çabasına rağmen herhangi bir tepki alamadı. Sağlık ekipleri ölümünü belirledi İhbar üzerine adrese sevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde Oğuz Demiralay’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Sağlık ekiplerinin ardından olay yerine belediye tabibi çağrıldı. Belediye tabibinin ölümle ilgili durumu şüpheli olarak değerlendirmesi üzerine adrese Olay Yeri İnceleme ekipleri ile cumhuriyet savcısı sevk edildi. Olay Yeri İnceleme ekipleri, gencin vefat ettiği yataktan battaniye ve yastık kılıflarını değerlendirmek için alırken; evde yapılan incelemelerin ardından Demiralay’ın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Epilepsi hastası olduğu öğrenildi Öte yandan, hayatını kaybeden Oğuz Demiralay’ın epilepsi hastası olduğu öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan inceleme sürerken, gencin ani ölümü ailesi ile mahallede büyük üzüntüye neden oldu. Teyzesinin feryadı yürekleri dağladı Acı haberi alarak olay yerine gelen teyzesinin feryadı ise yürekleri dağladı. Gözyaşlarına hakim olamayan acılı kadın, yere kapanıp uzun süre ağıt yaktı. Teyze, gözyaşları içinde, "Oğlum, kuzum başımıza bu da mı gelecekti? Kuzum, kalk gel oğlum. Dünyadan mı bezmiş benim çocuğum. Dayanamam ben, yanıyor içim. Ben varken o gitti. Ciğerim yanıyor, anacım torunun geliyor. Karşıla anacım, karşıla çocuğumu. Beni yaktılar anam" diyerek gözyaşı döktü. Evin önünde toplanan aile yakınları ve mahalle sakinleri, yaşanan acı olay karşısında büyük üzüntü yaşarken; ölen gencin erkek kardeşi ve babası da gözyaşlarına hakim olamadı.