GÜNDEM - 04 Şubat 2025 Salı 11:43

Bilecik Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

A
A
A
Bilecik Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

Bilecik Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkan Vekili Nevin Tan başkanlığında gerçekleştirildi.


Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıda 3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündemin ilk maddesinde, belediye başkanlığından çalışma ruhsatı alarak şehir içi toplu taşıma faaliyeti yapan özel halk otobüslerinde uygulanacak bilet ücret tarifelerinin yeniden belirlenmesi konusunda Bilecik Şehir İçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinin talebi görüşüldü. Yapılan görüşmede konunun detaylı olarak ele alınması için ’Ücret ve Tarife’ komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.


Gündemin ikinci maddesinde Bilecik merkezde yer alan muhtelif cadde ve sokaklardaki otopark alanlarına ilişkin işletmecinin otopark saat ücretlerinin yeniden değerlendirilmesi talebiyle oy birliği ile için ’Ücret ve Tarife’ komisyonuna sevk edildi.


Son gündem maddesinde Bilecik Belediye Meclisinin 2 Aralık 2024 tarih ve 137 sayılı kararı ile belirlenen inşaat ve yıkıntı atıkları döküm (Geri Kazanım Bertaraf) ücretinin, diğer döküm alanlarının belirlediği fiyatlar ve artan maliyetler göz önünde bulundurularak yeniden belirlenmesi konusunun görüşüldü. Yapılan görüşmelerde konunun detaylı ele alınması amacıyla ’Ücret ve Tarife’ komisyonuna havalesi yapıldı.



Bilecik Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Mayıs ayında kar yağışı uyarısı DÜZCE(İHA) – Düzce Valiliği tarafından yapılan meteorolojik uyarıda 1 Mayıs itibariyle hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceği yüksek kesimlerde ise kar yağışı beklendiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada hava sıcaklığının düşeceği belirtilerek, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; ülkemizin 1 Mayıs 2026 Cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak serin ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi beklenmektedir. Halen mevsim normalleri civarında, yer yer üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bölgemiz genelinde hissedilir derecede azalarak önümüzdeki hafta ortasına kadar mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin edilmektedir. Sıcaklıklardaki düşüşe bağlı olarak, özellikle bölgemizin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don hadiselerinin görülmesi beklenmektedir. Yağışların genel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Düşük sıcaklıklar nedeniyle yüksek kesimlerde yerel zirai don riski bulunmaktadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak yayımlanacak tahminler ile meteorolojik erken uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir" denildi. 1-6 Mayıs 2026 tarihleri arasında bölgeye bağlı illerde beklenen en düşük hava sıcaklıkları ise şu şekilde olacak: "Kırıkkale; 1 ila 3, Çankırı; -1 ila 4, Bolu; 0 ila 2, Düzce; 3 ila 6, Zonguldak; 4 ila 7, Bartın; 3 ila 7 ve Karabük; 0 ila 5."