EĞİTİM - 30 Mart 2020 Pazartesi 12:21

Bilecik’te bin 497 öğretmen ve idareciye e-konferans

A
A
A
Bilecik’te bin 497 öğretmen ve idareciye e-konferans

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Bilecik’te bin 497 öğretmen ve idareciye ’Yenilik ve Dönüşüm’ adlı proje kapsamında e-konferans düzenlendiğini belirtti.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Bilecik’te bin 497 öğretmen ve idareciye ’Yenilik ve Dönüşüm’ adlı proje kapsamında e-konferans düzenlendiğini belirtti.


Çelik, yaptığı açıklamada, "Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde Erasmus+ programı 2019 yılı teklif çağrısı ana eylem 2 okul eğitimi stratejik ortaklık faaliyetleri kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından ortaklaşa finanse edilmekte olan Türkiye, İtalya, Letonya ve Polonya’dan eğitim otoriteleri ve üniversitelerin ortak olarak yer aldığı ’Innovation And Transformation In Education-Eğitimde ’Yenilik ve Dönüşüm’ adlı projenin faaliyetleri kapsamında öğretmen ve okul yöneticilerimize yönelik bir konferans düzenlendi. Eğitimci yazar Dr. Özgür Bolat’ın konuşmacı olarak yer konferansta bin 497 öğretmen ve idareciye internet üzerinden çevrimiçi olarak katıldığı. Konferansta, ’Innovation And Transformation In Education- Eğitimde Yenilik ve Dönüşüm’ adlı projemizin ele aldığı konuların yanında Korona virüs Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen içerisinde bulunduğumuz süreçte uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek çalışmalar konusunda da paylaşımlarda bulunuldu. Ayrıca, içerisinde bulunduğumuz 21. yüzyıl dünyasında her alanda meydana gelen değişim ve gelişimin bir sonucu olarak eğitim öğretim sürecinde ihtiyaç duyulan yenilik ve dönüşüme; eğitim öğretim sürecinin gelecekteki durumuna; öğrenci, öğretmen ve velilerin eğitim öğretim sürecinde değişen rollerine vurgu yapıldı. Konferans sonunda ayrılan soru-cevap bölümünde katılımcı öğretmen ve okul yöneticilerimiz eğitim-öğretimle ilgili çeşitli konulardaki sorularını cevap buldular.


Öte yandan İl Müdürü Çelik, bakanlıklarının EBA sistemi üzerinden, TRT EBA Televizyon kanalları üzerinden ve uzaktan eğitim amacıyla geliştirilmiş olan çeşitli dijital uygulamalar üzerinden uzaktan eğitim yoluyla devam ettiğini belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.