GÜNDEM - 14 Kasım 2025 Cuma 13:22

Bilecik’te her yer şehit için gül suyu kokuyor

A
A
A
Bilecik’te her yer şehit için gül suyu kokuyor

Bilecik’te şehit Hava Uçak Bakım Astsubay Üstçavuş İlhan Ongan’ın cenaze töreni için dünden bu yana hummalı bir çalışma yapılırken, belediye tarafından kent merkezi gül suyuyla bezendi.


Gürcistan’da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait C130 kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Uçak Bakım Astsubay Üstçavuş İlhan Ongan’ın naaşı, hava yolu ile Eskişehir’e getirildi. Ardından kara yolu ile Bilecik’e getirilen şehiden naaşı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehidin Cumhuriyet Mahallesi Güllü Sokak’ta oturan babası Ali Ongan ve annesi Hatice Ongan’ın evlerine Türk bayrağı asılırken, dün valilik ve belediye işbirliğinde şehidin cenaze namazının kılınacağı Cumhuriyet Meydanı ve çevresinde hummalı bir çalışma başlatıldı. Şehit için Cumhuriyet Meydanı ve caddesine, çevredeki evlere dev Türk bayrakları asıldı.



Belediye tarafından tüm cadde ve sokaklara gül suyu püskürtüldü


Şehit Ongan’ın cenazesi, bugün Cumhuriyet Meydanı’nda ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Bilecik Şehitliği’ne defnedilecek. Bilecik Belediyesine bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri, başta Cumhuriyet Caddesi olmak üzere şehidin babaevinin bulunduğu sokak, Teyfikbey Caddesi ve Bilecik Şehitliği’ne gül suyu püskürtüken, her yer gül suyu koktu.



Bilecik’te her yer şehit için gül suyu kokuyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Lüksemburg Büyük Dükalığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı atandı. Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Karadağ nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürü Ayda Ünlü atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Plan ve Programlar Genel Müdür Yardımcılığına Serdar Altay, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cem Fendoğlu, Devlet Yardımları Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Öz, Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığına Önder Demirezen ve Birinci Hukuk Müşavirliğine Zuhal Edis atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında ise açık bulunan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Değer Ecer ve Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Hasan Bebek atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Yakup Yıldırım getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici ve 15. Bölge Müdürü Abdulkerim Kaya görevden alındı ve yerlerine 4. Bölge Müdürü olarak Murat Ayvazoğlu ve 15. Bölge Müdürü olarak Bayram Doğan atandı. Karar ile birlikte Sağlık Bakanlığına açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Hakan Bozkurt atandı.