- 18 Mayıs 2019 Cumartesi 17:08

Bilecik’te Müzeler Günü kutlandı

A
A
A
Bilecik’te Müzeler Günü kutlandı

Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 18 Mayıs Müzeler Günü dolayısı ile bir kutlama programı düzenlendi.

Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 18 Mayıs Müzeler Günü dolayısı ile bir kutlama programı düzenlendi.


Bilecik Müzesi’nde düzenlenen programa Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Bilecik Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Mehmet Kocabıçak, Bilecik Müzesi Müdürü Harun Küçükaydın, ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı.


“Ülkemiz açık hava müzesi olarak dünyanın büyük müzesi haline gelmiştir”


İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Bilecik Müzesi Müdürü Harun Küçükaydın, müzelerin, geçmişi bugünle ve gelecekle birbirine bağlayan uygarlığın belge ve kanıtı olan kültürel mirasın sergilendiği ve geçmişi öğrenerek bugünü anlamamıza yardımcı olan yerler olduğunu belirterek, "Kültürel değerlerin korunmasında ve geleceğe taşınmasında önemli rol oynayan müzecilik olgusu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koleksiyonculukla başlamıştır. Ülkemizin coğrafi konumu nedeniyle doğal müzecilik açısından önemli bir konuma sahip olması da bizim için ayrı bir güzelliktir. Çünkü ülkemiz doğu batı yolları üzerinde bulunmasından dolayı birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Bu durumda ülkemiz açık hava müzesi olarak dünyanın büyük müzesi haline gelmiştir. Bu açık hava müzesinde yapmış olduğumuz gezinti bizi tefekküre sevk ederken insanoğlunun uygarlık serüvenini gözler önüne sererek geçmiş toplumların yıkılma ve yok olma sebeplerini onlardan kalmış eserler üzerinde inceleyerek bizlere düşünme fırsatı verir. Sahip olduğumuz kültürel değerlerin korunması, saklanması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılması gereken çalışmaları anlatmak, halkımızın milli kültür ve tarih bilgisini zenginleştirmek, bu değerlere sahip çıkılmasını sağlamak, özellikle gelecek kuşakları ve halkımızı bu konularda aydınlatarak toplumumuzun kültür düzeyini yükseltmek amacıyla Müzeler Günü bizlere önemli bir fırsat vermektedir” ifadelerine yer verdi.


Program, Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi öğrencileri tarafından yapılan gösterinin izlenmesi, resim yarışmasında dereceye girenlere Bilecik Valisi Bilal Şentürk tarafından ödüllerin verilmesiyle son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: “Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Işıkhan’a, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, ve AK Parti il teşkilatı üyeleri eşlik etti. Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi bürokratları da bulundu. Başkan Doğan, ziyaret sırasında kentte gerçekleştirilen çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili Bakan Işıkhan’a bilgi verdi. Samsun’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Işıkhan, Başkan Doğan’a çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Doğan ise Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nin merkezi ve lokomotif kenti olduğunu belirterek, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsunumuzu daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı şehrimizde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu. Şeref defterinin imzalanıp hediye takdiminin ardından ziyaret sona erdi.