GENEL - 16 Ocak 2019 Çarşamba 12:50

Köy okulunu onarıp yaptıkları atölyede meslek öğrettiler

A
A
A
Köy okulunu onarıp yaptıkları atölyede meslek öğrettiler

Bilecik Küplü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği, Bilecik’te kullanılmayan köy okulunu restore ederek kurdukları atölyelerde sayısız kursiyerleri meslek sahibi yaptı.

Bilecik Küplü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği, Bilecik’te kullanılmayan köy okulunu restore ederek kurdukları atölyelerde sayısız kursiyerleri meslek sahibi yaptı.


Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler için bir restoranda düzenlenen sertifika dağıtım programına; Dernek Başkanı Ali Arısoy, Kültür İl Müdürü Mehmet Kocabıçak, Bilecik Belediyesi Özel Kalem Müdürü Serkan Bircan, Muhtar Mustafa Uysal, Proje Koordinatörü Habibe Yaman, kursiyerler, dernek üyeleri ve köylüler katıldı.


"Köy okulumuz onarılarak 4 atölye oluşturuldu"


Yapılan proje hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Ali Arısoy, 2017 yılı İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı Proje Yardımları birimine gönderdikleri “Küpüne Sığmayan Melekler” projesi kabul edilerek hibe desteği aldıklarını anlattı. Bugün de kursiyerlerin proje kapsamında gördükleri mesleklerin sertifikalarını aldıklarını anlatan Arısoy, "Köydeki köy okulumuzu restore ederek 4 atölye kurduk. 2018 yılı içinde derneğin açmış olduğu ahşap boyama, doğal sabun yapımı, çiftçilik eğitimi, yöresel ürünler yapımı ve mefruşat eğitimi bitiren kursiyerler bugün sertifikalarını vereceğiz. Projemizde köy kadınlarına yönelik olarak hazırlamış olduğu, ahşap boyama kursu, doğal sabun yapım kursu, çiftçilik eğitimi, yöresel ürünler yapımı eğitimi, mefruşat eğitimi faaliyetleri gerçekleştirilmiş olup, boyama eğitimleri 2 hafta 200 öğrenci katılmıştır. Bilecik Belediyesi Kültür Sitesinde ahşap boyama ve doğal sabun yapım atölyeleri etkinliği 4 gün 500 kişi katılmıştır. Eğitim ve gelişim faaliyetlerimiz devam etmektedir. Proje sonunda da birçok faaliyetle eğitimlerimize devam edeceğiz. Bu kapsamda projemize her türlü desteği veren kurumlar; Bilecik Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürlüğü, Bilecik Belediyesi, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bilecik Belediyesi’ne teşekkürü bir borç bilirim" dedi.


Program sonunda kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.