GÜNDEM - 01 Mart 2025 Cumartesi 12:12

Merak edilen sorulara yanıt bulundu

A
A
A
Merak edilen sorulara yanıt bulundu

Bilecik Belediyesi Çocuk Sosyal Tesisi öğrencileri, Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) çalışanlarını ziyaret ederek, merak edilen sorulara minikler yanıt buldu.


Sosyal etkinlik faaliyetleri kapsamında düzenlenen bu ziyaret, öğrencilerin AFAD’ın faaliyetleri hakkında bilgi edinmeleri ve merak ettikleri sorulara yanıt bulmaları amacıyla gerçekleştirildi. Kurum çalışanları ile bir araya gelen öğrenciler, AFAD’ın sunduğu hizmetler ve afet bilinci konularında bilgi aldı. Ziyaret esnasında öğrenciler, afet bilinci ve güvenli yaşam konularında eğitici ve eğlenceli bir deneyim yaşadı. Etkinlik boyunca AFAD çalışanları, öğrencilere afetlerde nasıl hareket etmeleri gerektiğini anlatarak önemli bilgiler verdi.


Ziyaretin sonunda öğrenciler, AFAD çalışanları ile hatıra fotoğrafları çektirdi. Bu ziyaret, öğrencilerin afet bilinci konusunda farkındalıklarını artırırken, aynı zamanda eğlenceli hâtıralar biriktirmelerine imkan tanıdı.



Merak edilen sorulara yanıt bulundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Biber yüklü kamyoneti çaldılar, biberleri satıp parasını harcayamadan yakalandılar Antalya’nın Serik ilçesinde 23 Nisan gecesi çalınan ve içinde yaklaşık 25 bin liralık ürün bulunan kamyonetin bulunmasının ardından firari olan şüpheliler de yakalandı. Kamyonetteki biberleri sattıkları öğrenilen şüphelilerin parasını ise harcayamadan yakalandıkları belirtildi. Serik Toptancı Hali’nde 23 Nisan tarihinde meydana gelen olayda, anahtarı üzerinde bırakılan ve kapya biber yüklü olduğu öğrenilen kamyonet, yüzü maskeli bir şahıs tarafından çalındı. Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan hırsızlık olayının ardından polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Önce kamyonet bulundu Hırsızlık haberinin yayılması üzerine bölge halkı ve hal esnafı adeta seferber oldu. Çalınan kamyonet, bir vatandaşın dikkati sayesinde Çakallık Kavşağı yakınlarında terk edilmiş bir ardiyenin önünde tespit edildi. Durumun bildirilmesi üzerine harekete geçen emniyet güçleri, şüphelilerin izini sürerek operasyonun düğmesine bastı. Aksu ilçesinde yakalandılar Emniyet birimlerinin koordineli çalışmasıyla hırsızlık zanlıları Aksu ilçesinde kıskıvrak yakalandı. Yapılan incelemelerde, hırsızların araçtaki parayı harcamaya fırsat bulamadıkları belirlenirken şüpheli polis merkezine götürüldü. Zararın karşılanması üzerine araç sahibi şikayetinden vazgeçince, şahıslar serbest bırakıldı. "Parayı harcayamadılar" Aracını teslim alan komisyoncu Ramazan Gök, yaşadığı mutluluğu şu sözlerle dile getirdi: "23 Nisan’da çalınan aracımızı Çakallık Kavşağı’nda bulduk. Emniyet güçlerinden Allah razı olsun, onlar da Aksu ilçesinde yakaladılar. Zararımızı karşıladık, parayı harcayamadılar, herhangi bir şey yapamadılar. Polisten, emniyet güçlerimizden ve basından Allah binlerce razı olsun. Evet, vatandaşlar da çok duyarlı bu konuda. Herkes merak edip sordu, herkes arayıp sordu. Herkesten Allah razı olsun, herkes yardım etmek istedi."