GÜNDEM - 14 Ekim 2025 Salı 15:16

Osmaneli Belediye Başkanı’ndan Çağrı: "İkametgâhınızı Osmaneli’ye alın"

A
A
A
Osmaneli Belediye Başkanı’ndan Çağrı: "İkametgâhınızı Osmaneli’ye alın"

Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun, ilçede ikamet edip adres kaydını farklı yerlerde bulunduran vatandaşlara önemli bir çağrıda bulundu.


Bekir Torun yaptığı açıklamada, "Sevgili Osmaneliler bir konuda sizlerden destek istiyoruz. Osmaneli’nde yaşayan ve ikametgâhını Osmaneli ‘ye almayan yurttaşlarımızdan ikametgahlarını Osmaneli’ ye almalarını istiyoruz. Bildiğiniz üzere İller Bankası’ndan belediye payımızı nüfusa göre alıyoruz. Ancak Osmaneli Belediyesi’nden hizmet alan fakat Osmaneli ‘ye ikametgâhını almayan binin üzerinde insan var. Bunun en büyük nedenlerinden biri de köylerdeki seçimlerde kendi muhtar adaylarını desteklemek isteyenler. Bunu anlıyoruz fakat seçimlerden 6 ay önce ikametgâhınızı köyünüze alırsanız seçimlere köyde katılabilirsiniz. Yani seçimlerden sonra lütfen ikametgâhınızı Osmaneli’ ye geri alınız. Bildiğiniz üzere bu e-Devlet’ten ya da nüfus müdürlüğünden kolaylıkla yapılabilen bir işlem. Osmaneli Belediye Başkanlığı olarak; çöpleri topluyoruz, kanalizasyon hizmeti veriyoruz, yangınları söndürüyoruz, cenaze ve mezarlık hizmetleri veriyoruz, şehrin temizliğini yapıyoruz, sosyal ve kültürel hayat adına yatırımlar yapıyoruz, parklar ve mesire alanları oluşturuyoruz, yeni yollar ve altyapılar yapıyoruz, yaşlılarımızı ücretsiz hastaneye taşıyoruz, her ay 15 bin ton suyu ücretsiz veriyoruz. Halk ekmeğinden soğuk hava deposuna, yeni su kaynaklarından belediye binasına, kongre merkezinden köylü pazarına, kapalı oyun grubundan gasil haneye kadar birçok yatırım içerisindeyiz. Aynı şekilde imar çalışmalarımız, zabıta hizmetlerimiz, çevre üzerine çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu hizmetleri bizden aldığı halde ikametgâhını Osmaneli ‘ye almayanlar farkında olmadan bir adaletsizliğe ortak oluyorlar, hakka giriyorlar. 2026 yılında belediye ile ilişkili olan kişilerden (kiracılar, kiracı olmayı planlayanlar, alışverişi olanlar, mal almak satmak isteyenler, destek paketlerinden faydalananlardan) ikametgâh zorunluluğu getirilmesi planlanmaktadır. 2026 yılında vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için lütfen ikametgâhlarınızı Osmaneli merkeze alınız. Anlayışınız için teşekkür ediyoruz. Hoşça kalın" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gençlerbirliği’nden hakem kararlarına tepki: "Haksızlığa uğradık" Natura Dünyası Gençlerbirliği Başkan Vekili Adnan Duman, Beşiktaş maçının henüz başında verilen kırmızı kartın karşılaşmanın dengesini değiştirdiğini belirterek hakem kararlarına tepki gösterdi. Duman, Türk futbolunda adalet duygusunun korunması gerektiğini vurgulayarak kulübün haklarını daha güçlü şekilde savunacaklarını ifade etti. Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında sahasında Beşiktaş’a 2-0 mağlup olan Natura Dünyası Gençlerbirliği’nde Başkan Vekili Adnan Duman, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada hakem kararlarına tepki gösterdi. Maçın henüz başında verilen kırmızı kartın karşılaşmanın dengesini değiştirdiğini belirten Duman, geçen hafta rakip takımın haksızlığa uğradığı yönündeki iddialarla oluşturulan atmosferin bu hafta Ankara’da telafi edilmek istendiğini düşündüklerini ifade etti. Duman, zor şartlara rağmen sahada büyük bir mücadele ortaya koyan futbolcuları tebrik ederek, "Oyuncularımız formanın hakkını vermek için son düdüğe kadar mücadele etti. Hepsini yürekten kutluyoruz" dedi. Türk futbolunda adalet duygusunun korunması gerektiğini vurgulayan Duman, hakem kararlarının daha dikkatli ve hassas şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. 103 yıllık köklü bir Ankara kulübü olan Gençlerbirliği’nin tartışmalı kararların gölgesinde bırakılmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Duman, "Cumhuriyetle yaşıt bu büyük kulübün emeği sahadaki adil yönetimle korunmalıdır. Türk futbolu adaletle büyür, adaletle güçlenir. Adaletin zedelendiği yerde sporun ruhu da zarar görür" ifadelerini kullandı. Gençlerbirliği’nin her şartta mücadele etmeye devam edeceğini anlatan Duman, kulübün haklarını bundan sonra daha güçlü ve kararlı şekilde savunacaklarını sözlerine ekledi.
Samsun Fuat Çapa: "Bu sene 13-14 puanımız yok oldu" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa, bu sene birçok maçta haksız puan kayıpları yaşadıklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Samsunspor, sahasında Kayserispor’u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa, açıklamalarda bulundu. İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Fuat Çapa, "İlk devre oyun olarak gayet iyiydi. Girmiş olduğumuz pozisyonlar vardı. Golden sonra tutku, coşku bizim adımıza sevindiriciydi. 2-0 olsaydı bizim adımıza daha iyi olacaktı. Ne Var’ın müdahale etmesi ne hakemin orada penaltı pozisyonunu es geçmesi anlaşılır gibi değil. Bizde bu sene bu tür olaylar biraz fazla oluyor. İkinci devrede talihsiz bir gol yedik. Rakibin attığı şut dönüşü top Borevkovic’in ayağına çarptı. Ondan sonra kısa süreçte biraz açıkçası inisiyatifi bıraktık. İkinci devrede bizim beklemediğimiz veya son haftalarda alışık olmadığımız bir Samsunspor gördük sahada. Oyundan mutlu olduğumu söyleyemem maalesef. 2-1’den sonra yakalamış olduğumuz pozisyonlar var daha iyi değerlendirilebilirdi. Ama maalesef değerlendiremedik. Yine ikinci devrede ofsayt pozisyonu veriyor hakem. Bize göre ofsayt değil, penaltı olması gerekiyor. Ofsayt veriyorsan neden 18 içerisinde ya da 18 çevresinde ofsayttı kullandırıyorsun? Orta sahadan kullandır. Yani burada tamamen bir tutarsızlık var, çok net bir şekilde. Üzücü açıkçası" dedi. Bu sene haksız puan kayıpları yaşadıklarını da vurgulayan Çapa, "Oyunumuzu geliştirmeye çalışıyoruz. Ama bunu geliştirirken zaman zaman elimizde olmayan kararlar engel oluyor. Bu sene gerçekten kaba bir hesap yaptığımızda 13–14 puanımızın yok olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. Antep’te başlayıp içeride oynadığımız Fenerbahçe karşılaşması, deplasmanda oynadığımız Galatasaray karşılaşması, tekrar içeride oynadığımız Antep karşılaşması gibi maçlar var. Yani üzücü. Çünkü bunlar çok ciddi puanlar. Eğer bunları yaşamamış olsaydık şu anda hedef olarak bambaşka şeyler konuşuyor olabilirdik. Ama yapacak bir şey yok. Elimizden geldiği kadar sahada, sportmence mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu. Olivier Ntcham’ın maçın başında sakatlanarak oyundan çıkmasını da değerlendiren Çapa, "Kendisi bir şey hissettiğini söyledi. Yarın MR çekilecek, tam olarak ne olduğu belli olacak. Kendisi yırtık olmadığını, sadece çekme hissettiğini söyledi. Umarım ciddi bir durum yoktur" şeklinde konuştu.