GÜNDEM - 14 Mart 2025 Cuma 10:58

Üniversite sanayi iş birliğine sanat damgası

A
A
A
Üniversite sanayi iş birliğine sanat damgası

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde "Toprağa Kadın Eli Değerse" temalı seramik çalıştayı düzenlendi.


Etkinliğin açılışında konuşan BŞEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yurdakul, 8 Mart Kadınlar Gününü birlikte anlamlandırma arzusunu dile getirerek, seramiğin Anadolu topraklarındaki tarihi ve kültürel önemine vurgu yaptı. Seramiğin, geçmişten günümüze uzanan bir zaman kapsülü gibi olduğunu ve bu etkinlikle ortaya çıkan eserlerin de geleceğe birer damga olarak aktarılacağını ifade etti.


Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültemiz Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Doç. Dr. Leyla Kubat, üniversite ve bölüm hakkında bilgi verdiği sunumunda seramiğin içeriği, kullanım alanları, tarihçesi ve şekillendirme teknikleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Kubat, seramiğin sadece eğlenceli bir uğraş olmadığını, aynı zamanda emek ve özen gerektiren bir süreç olduğunu belirtti. Katılımcıların bu çalışmayla kendi el izlerini ölümsüzleştireceklerini ve yıllarca sürecek bir anı bırakacaklarını söyledi.


Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Maden Yatırımları iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, çalışan kadınlar seramik sanatıyla tanışarak sonrasında kendi kurumlarında sergilenmek üzere kendi eserlerini üretti. "Toprağa Kadın Eli Değerse" temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, katılımcılara keyifli ve unutulmaz bir deneyim yaşattı.


Etkinlikte Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümü öğretim üyeleri ve öğrenciler ile Maden Yatırımlarında çalışan kadınlara sertifika takdimi gerçekleştirildi. Etkinliğin bir sonraki adımında üretilen eserler Maden Yatırımlarında sergilenecek.



Üniversite sanayi iş birliğine sanat damgası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı Karabük’te polisin "dur" ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçan ehliyetsiz ve 1.85 promil alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı. Hürriyet Mahallesi Melisa Caddesi’nde 78 ABL 583 plakalı otomobilin sürücüsü M.E.Y. (19), yolda zikzak çizince polis ekiplerin "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Buradan Karabük-Yenice kara yolu üzerinde devam eden kovalamaca sonucu sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce kaldırıma ardından köprü ayağına çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobilin motoru yerinden fırlayarak koptu. Kazada sürücü M.E.Y ve yanındaki Z.C.K. (18) yaralanırken, kaza sonrası polise direnenince ekipler biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada ihbar üzerine kaza yerine sağlık ve çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan otomobil sürücüsü M.E.Y, önce alkolmetreyi üflemek istemeyince ambulansa bindi. Bir süre sonra ambulanstan geri inen ve yüzüne yediği biber gazından dolayı zor anlar yaşayan sürücü polisle pazarlık yapmaya başladı. Trafik ekiplerin alkolmetreyi üflememesi durumunda cezaların katlanarak artacağı söylenen sürücü M.E.Y, 5 ay önce ehliyetini alkollü araç kullanmaktan dolayı alındığını belirterek, ’Alkolmetreyi üflersem mi daha çok yararıma" diye sormasının üzerine polisin üflemezsen cezan daha çok katlanır demesiyle alkometreyi üfledi. Yapılan ölçümde sürücünün 1.85 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların genel durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. 1,85 promil alkollü sürücüye, tarafik ekiplerince Karayolları Trafik Kanunu’nun "dur ikazına uymamak", "sürücü belgesiz araç kullanmak" ve "alkollü araç kullanmak" gibi 6 maddeden toplam 51 bin 948 lira idari para cezası kesildi. Sürücü hakkında ayrıca "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan da adli işlem başlatıldı. Diğer yandan kazanın meydana geldiği yerde bulunan Soğuksu KYK kız yurdundaki öğrencilerde yurdun bolkonuna çıkarak yaşananları film gibi izledi.