YEREL HABERLER - 22 Ağustos 2017 Salı 12:23

Bingöl’deki kereste yangını

A
A
A
Bingöl’deki kereste yangını

Bingöl’de boş alanda bulunan kerestelerin tutuşmasıyla çıkan yangının hasarı gün ağarınca ortaya çıktı.

Bingöl’de boş alanda bulunan kerestelerin tutuşmasıyla çıkan yangının hasarı gün ağarınca ortaya çıktı.


Dün akşam saat 22.00 sularında İnönü Mahallesi’ndeki bir alanda meydana gelen kereste yangının hasarı gün ağarınca ortaya çıktı. Boş alanın bitişiğinde bulunan bir apartmanın ana caddeye bakan cephesinde yangından dolayı pencere ve balkonların yandığı maddi hasarın meydana geldiği öğrenildi.


Henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce yakıldığı iddia edilen kerestelerin, Kültür Mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan evlere ait olduğu belirlendi.


Yangından dolayı dün geceyi akrabalarında geçirdiğini söyleyen apartman sakini Salim Erdoğan, kerestelerden sorumlu bekçinin ihmalinden olduğunu iddia etti.


Kültür Mahallesi’nde binaların yıkılmasıyla bu tahtaların ortaya çıktığını aktaran Erdoğan, oturduğu apartmanın bir cephesinin yangından etkilendiğini, evlerinin içlerinin ise is nedeniyle oturulacak durumda olmadığını kaydetti.


Öte yandan, sabahın erken saatlerinde Bingöl Belediyesi ekiplerin apartmanda ve çevrede hasar tespit çalışmaları yaptığı öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Penta Teknoloji karlılık ve ciroda hız kesmedi Penta Teknoloji’nin 2024’ün ilk çeyreğindeki konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artışla 6 milyar TL oldu. Penta Teknoloji, 2023’teki rekor finansal performansını bu yılın ilk üç ayında da sürdürdü. Şirket 2023’teki güçlü finansal pozisyonunu, kârlılık ve cirodaki başarılarını 2024’e de taşıdı. Penta Teknoloji’nin ilk üç aylık konsolide cirosu önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69’luk artışla 6 milyar TL olurken, brüt kârı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artışla toplam 434,9 milyon TL olarak gerçekleşti. 2024’ün ilk üç ayındaki FAVÖK’ü yüzde 53 artarak 258,2 milyon TL’ye ulaşan Penta Teknoloji’nin FAVÖK marjı ise yüzde 4,3 oldu. Penta Teknoloji, aynı dönemde 84,2 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti. “Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısıyız” Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, şirketin 34 yıllık yolculuğunda Türkiye’nin en güçlü ve güvenilir markalarından biri olmayı başardığını belirterek, ilk üç aylık finansal sonuçları şöyle değerlendirdi: “Bugün 40’tan fazla global ve yerel teknoloji markasıyla yaptığımız iş ortaklığıyla yüksek operasyonel kabiliyetimiz, deneyimli ekiplerimiz, dijital alt yapımız ve hizmetlerimizle Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısı konumunda yer alıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörde her adımımızda iş ortaklarımızın büyümesini de önceliğimize alıyoruz. Penta Entegrasyon, Penta Abonelik Yönetimi, Penta Depom, Penta Teknoloji Merkezleri gibi hizmetlerimizle sektörde fark oluştururken, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik inovatif ürün ve çözüm seçenekleri sunmaya ve dijitalleşmeye yönelik yatırımlarımızla pazar büyüklüğü ve kârlılık açısından güçlü büyümemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”