GENEL - 07 Aralık 2017 Perşembe 14:24

Karlıova’da tipi nedeniyle eğitime ara verildi

A
A
A
Karlıova’da tipi nedeniyle eğitime ara verildi

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde tipi nedeniyle eğitime öğleden sonra ara verildi.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde tipi nedeniyle eğitime öğleden sonra ara verildi.


Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün duyurduğu kar yağışı, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde de etkili oldu. Kar yağışının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, taşımalı eğitime bugün için bir gün ara verildiğini açıkladı. Bugün soğuk havanın ardından tipinin etkili olması nedeniyle öğleden sonra da ilçe merkezindeki okullarda eğitime ara verildi.


Belediye ve Karayollarına bağlı ekipler ilçeye bağlı 37 köydeki yol açma çalışmasını sürdürürken, tipi nedeniyle sokağa çıkan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, okul sporları şenliği ortaokul müsabakaları’nda kıyasıya yarışan sporcularla bir araya geldi. Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen okul sporları şenliği, ortaokul müsabakaları devam ediyor. İlkokul, orta okul ve lise kategorilerinde 8 ayrı branşta 4 bin 142 çocuğun katıldığı şenliğin ilkokul ve lise kategorileri tamamlanırken, ortaokul müsabakaları ise kıyasıya mücadelelere sahne oluyor. 46 okuldan 191 takım halinde bin 944 öğrenci basketbol, futbol, futsal, masa tenisi, dart, satranç, 3x3 basketbol ve voleybol branşlarında yarışıyor. Yarışmaların tamamlanmasının ardından dereceye giren takımlar ödüllendirilecek. Yıldırım’ın gerçek sahibinin gençler ve çocuklar olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bu farkındalıkla evlatlarımızın ruhsal ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak için projeler hayata geçiriyoruz. Bir taraftan spor şenlikleri düzenlerken diğer yandan ilçemizi kütüphanelerle donatıyor, kültürel ve sanatsal etkinliklerin merkezi haline dönüştürüyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik spor yatırımlarımızın meyvelerini topluyoruz. Lisanslı sporcu sayımız 5 bine yaklaşırken, sporcularımız 3 bin madalya ve 198 kupa kazandı. Geride kaldığımız süreçte çocuklardan kadınlara, gençlerden özel kardeşlerimize 260 bin hemşerimize spor hizmeti verdik” dedi.
Rize 2024 yılı yaş çay kampanyası yarın itibariyle başlıyor Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) yarın itibariyle 2024 yılı yaş çay kampanyasını başlatıyor. 2024 yılının yaş çay sezonuna verimli bir şekilde başlamak isteyen çay müstahsilleri öncelikli olarak çaylarını budayarak işe başladı. Çay budamalarının hemen ardından üreticiler tarafından arazilerde gübreleme işlemi gerçekleştirilirken, yaş çay kampanyası için üreticiler hazırlıklarını tamamladı. ÇAYKUR’da 2024 yılı yaş çay kampanyasının 4 Mayıs Cumartesi günü itibariyle başlayacağını duyurdu. Çay müstahsili şimdi açıklanacak olan yaş çay taban fiyatını bekliyor. Üreticilere yabancı otları temizlemeden çay hasadı yapmamaları konusunda uyarıda bulunan ÇAYKUR tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Değerli üreticilerimiz, bu yıl çayımızın ülkemize gelişinin 100. yılındayız. Çayımızın gelecek nesillerimize yüzyıllarca daha ekmek kapısı olabilmesi için her yıl olduğu gibi bu yılda kaliteden ödün vermeden sağlıklı huzurlu ve bahçemize ailecek gireceğimiz bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Yaş çay kampanyasını 4 Mayıs 2024 tarihi itibarı ile açıyoruz. Bahçelerimizi her türlü yabancı maddelerden arındırdıktan sonra hasada başlayalım. Temizlik işlerini yapmadan çay hasadı yapmayalım. Yabancı otlar çayın tüm özeliklerini yok ettiğini, aroması bozulan çay içildiğinde damak tadımızı etkilediğini biliyoruz. Damak tadımızın bozulmadan 100. Yıla yakışır bir hasat gerçekleştirelim. Kalitenin bahçeden başladığını biliyoruz. Özellikle de çay hasadını imkanlar ölçüsünde aile içerisinde yapmaya özen gösterelim. İşçi ile hasat yapmak zorunda kalırsak temiz ve odunsu kısma kadar yani derinden toplatmayalım. Hem bitkiye hem kendimize hem kaliteye zarar verdiğimizi unutmayalım” ifadelerine yer verildi.
Giresun Giresun’da orman yangınlarının azaltılması amacıyla etkinlik yapıldı Orman yangınlarının önlenmesi ve yangın sayılarının azaltılması amacıyla düzenlenen “Orman Benim” etkinliğinde Giresun’un en önemli turizm alanlarından birisi olan Kulakkaya Yaylasında, kuru dallar, cam şişeler ve çöpler toplandı. Giresun’un Kulakkaya Yaylası Alçakbel Mesire Yeri’nde düzenlenen çöp toplama etkinliğine Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ile birlikte protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yöre halkı katıldı. Orman yangınlarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, kamu kurum ve kuruluşları, eğitim kurumları ile vatandaşların aktif katılımıyla ormanlık alanlarda temizlik yapıldı, yangınlara karşı önleyici tedbirler alındı. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince de orman altı çalı ve alt dal budaması gibi çalışmalarla yangın riski en aza indirilmeye çalışılarak, orman içi ve bitişiğindeki yol kenarları, yerleşim yerleri ile tesislerin bitişiğinde bulunan yanıcı maddelerin azaltılması gibi orman yangınlarının olumsuz etkilerinin azaltılması hedeflendi. Etkinlikle ilgili açıklama yapan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, ormanlarımızın korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakılması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak ormanların korunması için birlikte çalışma çağrısında bulundu.
Bursa Yıldırım’da temizlik seferberliği Yıldırım Belediyesi ‘Daha Temiz Bir Yıldırım’ için çalışmalarını sürdürüyor. Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekipler, rutin evsel atık alma çalışmalarının yanı sıra, moloz alımı, cadde, sokak, pazar yeri, alt geçit temizleme faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bu hafta 3 hafriyat kamyonu, 2 süpürme aracı, iş makinesi, konteyner yıkama makinesi, tırpan makinesi ve 10 kişilik saha temizlik personeli ile Duaçınarı, Kazımkarabekir, Yavuzselim Mahallesi’nde girilmedik sokak, adım atılmadık nokta, temizlenmedik bölge bırakmadı. Yıldırım Belediyesi olarak, ekiplerin bir yandan günlük temizlik çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü bir yandan da belirlenen program dâhilinde mahallelerde kapsamlı temizlik faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Yaşanabilir Şehir Yıldırım hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz temizlik uygulamalarıyla ilçemizin çehresine yeni bir görünüm katıyoruz. İlçede yoğun bir temizlik seferberliği yürütüyoruz. Ekiplerimiz, ilçemizi köşe bucak gözden geçirip temizliyor. Tüm mahalleler sokak sokak süpürülüyor, çöpler toplanıyor. Amacımız vatandaşlarımıza daha temiz ve sağlıklı bir ilçe ortamı sunabilmektir. Daha temiz ve yaşanılabilir Yıldırım için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz” dedi.