ÇEVRE - 19 Ocak 2018 Cuma 11:38

Bingöl’de 278 köy ve 4 ilçenin yolu ulaşıma kapandı

A
A
A
Bingöl’de 278 köy ve 4 ilçenin yolu ulaşıma kapandı

Bingöl’de etkili olan kar yağışı olan nedeniyle 278 köy ve 4 ilçe yolunun ulaşıma kapandığı, Karlıova ilçesine ise enerji verilemediği öğrenildi.

Bingöl’de etkili olan kar yağışı olan nedeniyle 278 köy ve 4 ilçe yolunun ulaşıma kapandığı, Karlıova ilçesine ise enerji verilemediği öğrenildi.


Türkiye genelinde bir çok ilde olduğu gibi Bingöl’de iki gündür kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle Bingöl’ün merkez ve ilçelerine bağlı 278 köy yolunun ulaşıma kapandığı ve yol açma çalışmalarının tipiden dolayı durdurulduğu öğrenildi. Tipi nedeniyle Bingöl-Adaklı, Yedisu, Yayladere ve Kiğı ilçe yollarının da ulaşıma kapandığı bildirildi. Karlıova ilçesinde ise elektriklerin bir süredir kesik olduğu, enerji verilemediği öğrenildi.



Bingöl Valiliği vatandaşları uyardı


Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle vatandaşları uyaran Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bingöl-Karlıova-Erzurum karayolunda tipi ve yoğun kar yağışı devam ediyor, kontrollü olarak geçiş sağlanıyor. Bingöl-Elazığ karayolunda kar yağışı yoğun olarak devam ediyor. Yol ulaşıma açık. Bingöl-Diyarbakır-Tapantepe bölgesinde tipi devam ediyor, yol ulaşıma açık. İlçe yollarımız kapalı. Karayolları ekipleri 24 saat aralıksız yol açma çalışmalarına devam ediyor" denildi.


Öte yandan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı 278 köy yolunun ulaşıma kapandığını ve çalışmaların durduğunu, tipinin durmasıyla birlikte yol açma çalışmalarına yeniden başlanacağını aktardı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Akra Gran Fondo Powered by AG Tohum Bisiklet Yarışı yapıldı Bu yıl 6.’sı düzenlenen Akra Gran Fondo Powered by AG Tohum Bisiklet Yarışı sona erdi. Yarış sonrası düzenlenen törenle dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Antalya’nın Kemer ilçesindeki Mustafa Ertuğrul Aker Parkı önünden Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu ve diğer protokol üyelerinin damalı bayrağı sallamasıyla başlayan yarışlarda sporcular, 98 kilometrelik ve 49 kilometrelik parkurlarda pedal çevirdi. “Mavi ve Yeşilin bir parçası ol” sloganıyla tabiat parkları ve doğasıyla dünyanın en popüler tatil noktalarından biri olan Kemer’de yapılan yarışta sporcular, birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Yarışların tamamlanmasının ardından Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda ödül töreni düzenlendi. Kemer tanıtımı için önemli bir etkinlik Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, bu yıl 6.’sı düzenlenen yarışların çok güzel bir havada organize edildiğini söyledi. Yarışmaya yerli ve yabancı 583 sporcunun katıldığını ifade eden Başkan Topaloğlu, “Güzel bir yarış oldu. Kemer tanıtımı için önemli bir etkinlik. Yarışlar için Kemer’e gelen sporcular kendi memleketlerine ve ülkelerine gidince Türkiye’nin ve Kemer’in doğal güzelliklerini anlatacaklar. Bu tarz organizasyonlarımız artarak devam edecek” dedi. Organizasyon, sporcuların da yer aldığı hatıra fotoğrafı ile sona erdi.