ÇEVRE - 14 Ocak 2019 Pazartesi 13:32

Bingöl’de 650 kamyon kar şehir dışına taşındı

A
A
A
Bingöl’de 650 kamyon kar şehir dışına taşındı

Bingöl’de geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışının ardından 650 kamyon kar şehir dışına taşındı.

Bingöl’de geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışının ardından 650 kamyon kar şehir dışına taşındı.


Belediye Başkanı Yücel Barakazi, çarşı merkezi ve mahallelerde devam eden karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.Ekip amirlerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Barakazi, esnaf ve vatandaşlarla da sohbet edip, destek ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.


5 greyder, 10 yüklenici, 6 kamyon, 3 tuzlama aracı, 2 kaldırım temizleme aracı ve 170 personelle il genelinde çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Yücel Barakazi, “Çarşı merkezi başta olmak üzere tüm mahallelerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelere ağırlık veriliyor. Çarşı merkezinde yapılan çalışmalar sonucu 5 günde 650 kamyon kar şehir dışına çıkarıldı. Araç yolunu ve kaldırımları kardan temizleyerek vatandaşlarımızın daha rahat ulaşım sağlamaları için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.


Son yılların en sert kışlarından birinin yaşandığını ifade eden Barakazi, “Kent merkezinde kar kalınlığı bir metreye yaklaşmış durumda. Kırsalda özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığı iki metreyi aştı. Kardan dolayı sadece şehir merkezinde değil, köy ve şehirler arası yollarda da aksaklıklar yaşanıyor. Belediye ekiplerimiz, 24 saat esasına göre çalışarak bu olumsuzlukları gideriyor. Bir yandan yol ve kaldırımları temizlerken diğer taraftan da düzenli bir şekilde tuzlama çalışması yürütüyoruz. Yine İtfaiye Müdürlüğümüz ekipleri yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde çatılardaki buzları kırıyor” diye bilgi verdi.



“Araç sahipleri duyarlı davranmalı”


Karla mücadele çalışmalarının yürütülmesinde araç parklarının büyük sıkıntı oluşturduğunu vurgulayan Barakazi;"Ekiplerimiz çalışmalarını yürütürken yollarda park edilen araçlardan dolayı büyük sıkıntı yaşıyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri kar çalışması yapılan bölgelerde trafik güvenliğini sağlayıp park edilen araç sahiplerine ulaşıyor. Bu anlamda araç sahiplerinin biraz daha duyarlılık göstermesi gerekiyor. Öte yandan çalışmalarımızı sürdürürken bizlere destek olan esnaf ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yine karla mücadele gece gündüz emek sarf eden ekiplerimize canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Kar yağışı sonrası metan içme suyu kaynağında arıza yaşandığını anımsatan Barakazi,"Bölgede yaşanılan heyelan sonrası metan içme suyu hattında arıza yaşandı. 3 araç ve 8 kişilik personel günlerce bölgeye ulaşmaya çalıştı. Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı, yer yer sis ve don olaylarının görüldüğü bölgeye ulaşmak günlerce sürdü. Yoğun bir çalışma sonrası arızanın olduğu bölgeye intikal eden ekipler, arızayı giderdi. Fedakarca gece gündüz demeden emek sarf eden başta BİSKİ ekiplerimize, DSİ, İl Özel İdaresi ve kurumlarımızı bize yönlendirip destekleyen Valimiz Kadir Ekinci’ye teşekkür ediyorum”diyerek sözlerini tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe 5 yıl sonra Final Four’da Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fransız ekibi Monaco’yu 80-79 yenerek seride durumu 3-2’ye getirdi. Sarı-lacivertliler, 5 yıl sonra Final Four’a katılma başarısı gösterdi. THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, deplasmanda Fransız temsilcisi Monaco ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısını Monaco 40-35 önde tamamlarken, normal süre 70-70’lik skorla tamamlanarak uzamalara gidildi. Sarı-lacivertliler parkeden 80-79 galip ayrılarak adını Final Four’a yazdırdı. Avrupa basketbolunun son yıllarda en önemli takımlarından olan Fenerbahçe, 2015-2019 yılları arasında üst üste 5 kez kaldığı Final Four’da 2017 yılında şampiyonluk yaşadı. Sarı-lacivertliler bu süreçte 3 kez de final oynadı. Fenerbahçe bugün aldığı Dörtlü Final biletiyle 5 yıl sonra bu başarıyı tekrarladı. Euroleague Dörtlü Finali, Almanya’nın başkenti Berlin’de 24-26 Mayıs’ta Mercedes-Benz Arena’da düzenlenecek. Jasikevicius üst üste 4. kez Aralık 2023’te takımın başına geçen Sarunas Jasikevicius, sarı-lacivertlilerin bu başarısında önemli pay sahibi oldu. Sporculuk kariyerinde birçok başarıya sahip olan Litvanyalı koç, antrenörlük kariyerinde de üst üste 4. kez Dörtlü Final’de mücadele edecek. Son 3 sezonda Barcelona ile birer kez, ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük yaşayan Jasikevicius, bir kez de Zalgiris Kaunas takımıyla turnuvayı üçüncü tamamladı.
Kocaeli Elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü: 1 ölü, 1 yaralı Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde önce yol kenarında yürüyen yayaya, ardından beton elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü. Feci kazada metrelerce savrulup yere çakılan yaya hayatını kaybederken, sürücü de yaralandı. Kaza, Sepetlipınar Mahallesi D-130 karayolu geçişi Yalova istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.T. idaresindeki 41 ST 138 plakalı Honda marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıkarak önce yol kenarında yürüyen yayaya, sonra beton elektrik direğine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobil ortadan ikiye bölündü. Yaya metrelerce savrulup yere çakılırken, otomobilin bölünen arka kısmı da iş yerine çarptı. Kazayı gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan S.T., ambulansla Gölcük Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde yayanın ise hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından yayanın cansız bedeni otopsi için morga götürüldü. Feci kaza kamerada Öte yandan, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaza anı saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde yayanın otomobilin çarpmasıyla metrelerce savrulup yere çakıldığı, otomobilin ise beton direğe çarpıp ikiye bölündüğü görülüyor.