GENEL - 21 Temmuz 2020 Salı 14:06

Tonluk tosunlar, alıcılarını bekliyor

A
A
A
Tonluk tosunlar, alıcılarını bekliyor

Bingöl’de 20 yıldır besicilikle uğraşan Burhan Abat, 1 ton 350 kiloluk ‘Loris Karius’ isimli tosunu 27 bin TL’ye, 1 ton 300 kiloluk ‘Zincirkıran’ isimli tosunu ise 25 Bin TL’ye satışa çıkardı.

Bingöl’de 20 yıldır besicilikle uğraşan Burhan Abat, 1 ton 350 kiloluk ‘Loris Karius’ isimli tosunu 27 bin TL’ye, 1 ton 300 kiloluk ‘Zincirkıran’ isimli tosunu ise 25 Bin TL’ye satışa çıkardı.


Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte besiciler, kurbanlıklarını hayvan pazarlarına getirmeye başladı. Bingöl’de 20 yıldır besicilik yapan Burhan Abat, bebek gibi baktığı kurbanlık tosunlarını Bingöl Belediyesi ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği’ne ait pazara getirdi. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Abat, 1 ton 350 kilogram olan kurbanlık tosuna “Loris Karius” ismini, 1 ton 300 kilogram olan tosuna da “Zincirkıran” ismini verdi. Abat, Karius’u 27 Bin TL’ye ve Zincirkıran’ı ise 25 Bin TL’ye satışa çıkardı.


20 yıldır hayvancılık yaptığını belirten Burhan Abat, “İşletmemde 30’a yakın büyükbaş hayvanım var. Tosunlarım var ve ikisi de büyük. Biri 1 ton 300 kilogram, diğeri de 1 ton 350 kilogram geliyor. Günlük olarak tosunlara 20-25 kilogram yem, arpa veriyorum. Bu yıl pandemi nedeniyle satışlarımız istediğimiz gibi olmadı. Birkaç hayvan elimde kaldı. Bunların da alıcısını bekliyoruz” dedi.


Beslediği tosunlardan birine eski Beşiktaş kalecisi Loris Karius’un ismini veren Abat, “1 ton 350 kilogram gelen tosunum ismi Beşiktaş’ın kalecisi Loris Karius. Bende Beşiktaşlıyım. Her gelen top gole gidiyordu, bende sinirlendim ismini böyle koydum. Diğerinin adı da Zincirkıran’dır. O da alıcısını bekliyor. Sürekli zincirleri kopardığı için adını öyle koydum. Loris Karius’un fiyatı 27 bin TL, diğerine de 25 bin TL fiyat biçtik. Alıcılarını bekliyoruz, inşallah satarız” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Sakarya’da 12 kişinin yaralandığı kazada midibüsün freni patlamış Sakarya’nın Pamukova ilçesinde 12 kişinin yaralandığı kazanın midibüsün freninin patlaması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Kazayla ilgili Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden de açıklama yapıldı. Kaza, saat 16.00 sıralarında Pamukova ilçesi Eskiyayla Mahallesi’nde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Başkanlığı tarafından Akçay Baraj Gölü’ne doğa yürüyüşü gezisi düzenlendi. Gezi dönüşünde, bir firmadan kiralanan 54 S 0579 midibüsün frenleri patladı. Kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan araziye devrilen midibüste bulunan 11 üniversite öğrencisi ile 1 üniversite personeli olmak üzere toplamda 12 kişi yaralandı. Durumun haber verilmesi üzerin bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince, yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan kazanın, midibüsün freninin patlaması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Üniversiteden kazaya ilişkin açıklama Meydana gelen kazanın ardında SUBÜ sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, "Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız tarafından Akçay Baraj Gölü’ne düzenlenen doğa yürüyüşü gezisi dönüşü firmadan kiralanan bir minibüsün teknik arıza nedeniyle devrilmesi sonucu 11 öğrencimiz ve 1 personelimiz yaralanmıştır. Kaza neticesinde hayati tehlikesi olan ve durumu ağır olan öğrenci ve personelimiz bulunmamaktadır. Pamukova Devlet Hastanesi’nde müşahede altındaki 2 öğrencimiz kısa süre içerisinde taburcu edilecektir. Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi’ndeki 3 öğrenci ve 1 personelimizin tedavisi devam etmektedir. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki 6 öğrencimizden birisinin kolunda kırık bulunmaktadır. Tomografi ve tetkikler devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.