ASAYİŞ - 01 Eylül 2021 Çarşamba 22:18

Bingöl’deki orman yangını kontrol altına alındı

A
A
A
Bingöl’deki orman yangını kontrol altına alındı

Bingöl’ün Yayladere ilçesinde 4 gün önce çıkan orman yangını kontrol altına alındı, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Bingöl’ün Yayladere ilçesinde 4 gün önce çıkan orman yangını kontrol altına alındı, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.



Yangın, 29 Ağustos günü Yayladere ilçesine bağlı Sarıtosun köyünde çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı ormanlık alanda çıkan yangın, yer yer kuvvetli rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Bölgede Bingöl Orman İşletme İl Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Elazığ, Erzurum ve Diyarbakır’dan toplam 110 kişilik ekip, 4 arazöz, 3 ilk müdahale aracı, 2 iş makinesi, 4 itfaiye ve 1 helikopter yoğun bir çalışma yaparak, 4 günün sonunda yangını kontrol altına aldı.



Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede soğutma çalışmaları yapılırken, ekiplere gönüllüler, yöre halkı ve jandarma da destek verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Öğrenciler sıfır atık için bir araya geldi Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, “ENM306 Fabrika Yerleşim ve Tesis Planlama” dersinde, atıkların etkili bir şekilde yönetilmesi ve uygun altyapının oluşturulması amacıyla final projelerini geliştiriyor. Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrem Düzdar tarafından verilen 3. sınıf “ENM306 Fabrika Yerleşim ve Tesis Planlama” dersinde, Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından talep edilen Mobil Atık Getirme Merkezi Yer Seçimi, Atık Toplama Rotasyonu ve Geçici Atık Depolama Merkezi Yerleşim Planlaması sorunlarına bilimsel çözüm geliştirmek üzere öğrenciler, Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile bir araya geldi. Mobil atık getirme merkezi yer seçiminde, kampüs içinde atıkların çevresel etki, erişilebilirlik, toplumun ihtiyaçları ve yasal düzenlemeler gibi faktörler gözüne alınarak belirli bölgelerde güvenli bir şekilde ayrıştırılarak toplanması hedefleniyor. Atık toplama rotasyonunda atık toplama araçları için yakıt, sorumlu personel içinse zaman ve efor tasarrufu sağlanması, öğrencilerin ulaşılması hedeflenen diğer proje konusu olarak yer alıyor. Geçici depolama alanlarının tasarımında, atıkların geçici olarak depolanacağı alanlar, depolama şartları ve diğer çevresel gerekliliklere uygun şekilde tasarlanacak olup, atıkların sınıflandırılması, etiketlenmesi ve düzenli olarak boşaltılması gibi faktörler göz önünde bulunduruluyor. Bu çalışmalar ile Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri akademik iş birliği halinde sıfır atık uygulamaları için çözüm önerileri geliştirecek ve Düzce Üniversitesi öğrencileri kampüste gerçekleştirilmekte olan sıfır atık uygulamalarında önemli bir yer edinecek.