EĞİTİM - 12 Ağustos 2025 Salı 16:22

Bingöl’de okul yapım protokolü imzalandı

A
A
A
Bingöl’de okul yapım protokolü imzalandı

Bingöl’de 8 derslikli okul yapım protokolü imzalandı.


Bingöl’de Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta’nın başkanlığında; iş insanı Veysel Demirci ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında okul yapım protokolü imzalandı. 8 derslikli okulun Güveçli köyüne yapılacağı bildirildi.


Vali Usta, "Bingöl’de çocuklarımız daha güvenli ve konforlu okullarda eğitim- öğretim imkanı sunabilmek için çalışma başlatmıştık. Bu çalışmaya cumhurbaşkanı yardımcımız destek oldu. Neticede iyilik dalga dalga yayılıyor. Çok sayıda iş adamımız ile görüştük. Bu güne kadar 12 hayırseverimiz ile 16 okul ve kurum yapmak için görüşmeler yaptık. Bugünde Veysel Demirci ile imzalıyoruz. Kendisine teşekkür etmek istiyoruz. Depremden sonra 36 okulumuzu güvenli okullar haline getirmek için yıkmıştık. Bunların 16 tanesi milli eğitim yatırımları ile yatırım programına girdi. 16 okul üzerinden anlaştık. Her hafta bir tane protokol imzalıyoruz. Ziver ilkokulu adı altında Güveçli’de 8 derslikli bir okulun protokolünü imzalayacağız" dedi.



Bingöl’de okul yapım protokolü imzalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türk Hava Yolları, ikram tercihine bağlı bağış kampanyası başlattı Türk Hava Yolları, uçuş esnasında ikram tercihinde bulunmayacak yolcular adına yeni bir kampanya başlattı. Uçuş öncesinde ikram almayacağını belirten yolcuların adına çeşitli kurumlara bağış gerçekleştirileceğini duyuran THY, hem israfın önüne geçmeyi hem de sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamaya devam edeceğine dikkat çekti. Kampanya kapsamında iç hat uçuşlarında Türk Kızılayı’na, dış hat uçuşlarında ise Yeryüzü Doktorları Derneği’ne bağış yapılacak. Bayrak taşıyıcı, yolcuların dijital kanallar üzerinden önceden yaptığı "ikram almama" tercihini sosyal sorumluluk kampanyasına dönüştürerek sürdürülebilirlik ve toplumsal dayanışma hedeflerini güçlendirecek. İç Hatlarda Kızılay’a Dış Hatlarda Yeryüzü Doktorlarına destek İç hatlardaki uçuşlar kapsamında, Türk Kızılayı’na yapılan bağışlar sosyal incelemeyle belirlenen ihtiyaç sahiplerinin günlük beslenme ihtiyacını karşılamak için kullanılıyor. Kızılay’ın 31 ilde 44 aşevi ile yürüttüğü proje kapsamında engelli, yaşlı ve yemek yapamayacak durumda olan bireylere günlük 40 bini aşkın öğün ulaştırılıyor. Afet dönemlerinde de aktif rol üstlenen aşevleri, 6 Şubat depremlerinde ve Ramazan ayında yüz binlerce kişiye sıcak yemek desteği sağladı. Dış Hatlar uçuşlarında ise Yeryüzü Doktorları Derneği, açlık ve yetersiz beslenmeyle mücadele kapsamında özellikle hamile ve emziren anneler ile 5 yaş altı çocuklara odaklanıyor. Şiddetli açlığın görüldüğü bölgelerde beslenme sağlığı merkezleri kurarak malnütrisyon tedavisi uyguluyor, çocuklara tıbbi beslenme desteği ve mama sağlıyor.
İstanbul MSÜ Hava Harp Okulu Komutanlığı görevlileri hakkında uyuşturucu operasyonunda 3 kişiye gözaltı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ Milli Savuma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı’nun uyuşturucu kullandıklarına ilişkin ihbarı üzerine görevli 9 sözleşmeli er statüsündeki personeli gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanırken, 6 kişi ise ’yurt dışına çıkış yasağı’ şeklinde adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu Komutanlığı emrinde görevli sözleşmeli er statüsündeki bir kısım personeller hakkında Hava Harp Okulunun ihbarı üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Hava Harp Okulu tarafından yazılan ihbar dilekçesinde, erlerin kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak yada uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak’ suçunu işlediği belirtildi. İhbar üzerine harekete geçen Başsavcılık tarafından, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne verilen talimatla 9 şüpheli gözaltına alınmıştı. İfade işleminin ardından Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen şüphelilerden kan, kıl ve idrar örnekleri alındı. Dosyada ayrıca ’Uyuşturucu madde temin etme’ ve ’Kullanımı kolaylaştırma’ suçları yönünden de inceleme başlatıldığı, bu kapsamda şüphelilerin gözaltı sürelerinin uzatıldığı öğrenildi. Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü M.Ö., E.D.A. ve H.Y. çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanırken, H.U., M.A.D., A.Y.I., M.Ş., A.K. ve M.A.C. isimli 6 şüpheli ise yurt dışına çıkış yasağı’ şeklinde adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.