ÇEVRE - 28 Aralık 2024 Cumartesi 10:33

Kar, bir ilçenin tüm köy yollarını ulaşıma kapattı

A
A
A
Kar, bir ilçenin tüm köy yollarını ulaşıma kapattı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 2 gündür etkisini arttırarak sürdüren kar nedeni ile adeta esaret yaşanıyor. İlçeye bağlı tüm köy yolları ulaşıma kapanırken, ekipler yolların açılması için yoğun çaba sarf ediyor.


Bingöl’ün Karlıova ilçesinde aralıksız yağan yoğun kar, hayatı felç etti. İlçeye bağlı 48 köyün yolu kar nedeni ile ulaşıma kapandı. Yer yer bir metreyi aşan kar nedeni ile büyük zorluk yaşayan vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önleri ile araçlarını bin bir zorlukla temizlemeye çalıştı.


İl Özel İdaresi ekipleri kapalı yolların açılması için hummalı bir çalışma gerçekleştirirken, Karlıova Belediyesi ekipleri de ilçedeki kar birikintilerini kamyonlara yükleyerek şehir merkezinin dışına taşıdı.


Vatandaşlardan Ahmet Kanat, ‘’dünden beri aralıksız kar yağışı var. 70-80 santimetrelik kar yağışı var. Bütün köy yolları kapalı şu anda. Çok zorluk çekiyoruz, Allah yardımcımız olsun, ekipler de yoları açmak için çalışıyor’’ dedi.



Kar, bir ilçenin tüm köy yollarını ulaşıma kapattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Eyyübiye’de kaykay turnuvası Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa okullar arası il kaykay müsabakaları finali ve ödül törenine ev sahipliği yaptı. Eyyübiye Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen törende, dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde, Türkiye Kaykay Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleşen Şanlıurfa okullar arası kaykay müsabakaları final karşılaşmaları ve ödül töreni Eyyübiye Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi. 20 okuldan yaklaşık 150 sporcunun katıldığı müsabakalar sonucunda derece elde edenlere madalyaları ve başarı belgeleri verildi. Farklı yaş kategorilerinde dereceler elde eden sporcuların, Şanlıurfa’ya temsil etmek üzere Türkiye finallerine katılacağı belirtildi. Genç sporcuları tebrik eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, böyle bir buluşmaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Şanlıurfa’da bir ilk olan kaykay müsabakalarını Eyyübiye Millet Bahçesi’nde gerçekleştirmiş olduklarını ifade eden Kuş, bu sporun yaygınlaşması amacıyla Millet Bahçesi içerisindeki kaykay pistini daha profesyonel hale getireceklerini söyledi. Çocukların ve gençlerin sporun farklı alanlarına iştirak etmesini sağlamak amacıyla destek olmaya devam edeceklerini dile getiren Kuş, kaykay yarışmalarına katılan sporcuları tebrik ederek, Türkiye şampiyonasında başarılar diledi. Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı da Şanlıurfa’nın genç nüfus potansiyeli yüksek bir il olduğunu Eyyübiye’nin de en genç nüfusa sahip ilçesi olduğunu belirterek, okul sporları kapsamında Kaykay Federasyonu’nun destekleriyle düzenlenen şampiyonayı icra ettiklerini söyledi. Bugün turnuvayı tamamladıklarını kaydeden Yazıcı, gençlerin ekstrem sporlara katılmasını kıymetli bulduklarını dile getirerek, bu branşı Şanlıurfa’da yaygınlaştırmak istediklerini dile getirdi.