YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 17:35

TAŞDEMİR GÖREVİNE BAŞLADI

A
A
A
TAŞDEMİR GÖREVİNE BAŞLADI

Bitlis Özel İdaresi Genel Sekreteri iken Enerji ve Tubi Kaynaklar Bakanlığı`na tayini çıkan Fevzi Taşdemir, mahkeme kararı sonucu yeniden eski görevine döndü.
Makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Taşdemir, milletin efendisi değil hizmetkarı olduğunu ifade etti. Özel İdare Genel Sekreteri Fevzi Taşdemir, ``2006 yılının Ocak ayında Genel Sekreter olarak atandım. 4 yıl boyunca burada görev yaptım. Daha sonra bu göreve ara vererek Ankara`ya döndüm. Müracaatım nedeniyle ilgili mahkeme görevden alınmamı hukuka aykırı bularak, görevime iade etti. Burada el birliği ile her kesime hizmet etmek için canla başla çalışacağız. Atanmam hususundaki gerekli anlayışı gösteren milletvekillerimiz Vahit Kiler, Vedat Demiröz ve Sayın Valimiz Nurettin Yılmaz`a teşekkür ediyorum. Zaten buradaki ekip gitmeden önce kurmuş olduğum ekiptir. Dolayısıyla birbirimizi çok iyi tanıyoruz. İlimizin hangi noktalarında ne tür sorunlar var biliyoruz. Bu birikimden dolayı karar süreçleri kısalıp anında hizmete dönüşecektir. Elimizden geldiği kadarınca gece gündüz demeden ilimizin menfaati için çalışacağız. İnsanların en hayırlısı insana faydalı olandır. İnsanların sorunlarını dinlemek, gitmek ve yerinde görüp çözüme kavuşturmaktan zevk duyuyorum. Bunun karşılığını da kullardan beklemiyorum Allah`tan bekliyorum. 32 yıllık kamu hizmetim var. Bu konuda gerekli terbiyeyi de aldım. Beni bu memleket yetiştirdi. Bu nedenle bu memlekete elimden geldiği kadarınca borcumu ödeyeceğim. Biz insanların dilini anlıyoruz. İnsanlar da bizim dilimizi anlıyor. Uyumsuzluk yoktur. Uyum ve anlama vardır. Biz bu çerçevede hareket edip devletin hizmet ve şefkat elini insanlarımızın ayağına götürmek bizim görevimizdir. Vatandaşların ayağına gitmek sorunları çözmek bizim boynumuzun borcudur. Bizler vatandaşın efendisi değil hizmetkarıyız. İcabında vatandaş gelip bizi sorguya da çekebilir. ``˜Hizmet neden aksıyor` deme hakkına da sahiptir. Böyle söyleyeni de bizler takdir ediyoruz. Bence toplum kendi kendini denetlemelidir. Bu sağlandığı takdirde işler düzenli yürür`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Başkan Akın’ın talimatıyla dere yataklarına hızlı müdahale Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde etkili olan yağışların taşkın riskini artırmasıyla birlikte planlı devam eden dere yatağı temizlik çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda Ayvalık’taki Tuzla Dere Yatağı’nda sağanak yağış ve fırtınanın kum ile kapattığı menfezler BASKİ ekiplerince temizlenerek kötü koku ve kirlilik oluşturan unsurlar ortadan kaldırıldı. Balıkesir genelinde sürdürülebilir, güvenli ve sağlıklı bir çevre oluşturmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, derelerde biriken atık malzemelerin yanı sıra görüntü kirliliğine, sağlık sorunlarına ve kötü kokuya neden olan unsurlara da anında müdahale ediyor. Ayvalık ilçesindeki Tuzla Dere Yatağı’nda gerçekleştirilen temizlik çalışmaları sayesinde suyun akışını engelleyen birikintiler ortadan kaldırılarak hem çevre güvenliği sağlandı hem de vatandaşların yaşam kalitesi artırıldı. Fırtına ve yağışta kumla kapanan menfezler kısa sürede açıldı Ayvalık’ta İzmir-Çanakkale yolu Tuzla mevkiinde bulunan dere yatağında özellikle yoğun yağış ve fırtınanın etkisiyle deniz dalgalarının kum ile kapattığı menfezleri açan BASKİ ekipleri, yoğun bir çalışmayla dere yatağını kısa sürede temizledi. Dere yataklarının ekosistemini korumayı da hedefleyen başarılı çalışmalarla, suyun doğal döngüsü desteklenirken çevre sağlığına da önemli bir katkı sunuldu. İl genelindeki dere yataklarının temizliğini planlı ve programlı bir şekilde sürdüren BASKİ ekipleri, taşkın risklerini de en aza indiriyor. Halkın sağlıklı ve güvenli yaşam şartlarına sahip olması için 7/24 sahada mücadele veren ekipler, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatıyla şehrin her noktasında etkili bir çalışma yürütüyor. Dere yataklarında detaylı ve planlı çalışmalar yürüttüklerini belirten BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, "Çalışmalarımız il genelinde devam edecek. Vatandaşlarımız en temiz çevreyi hak ediyor. Yıllardır temizlenmeyen dere yataklarını planlamamıza aldık ve hepsini tek tek temizleyeceğiz. Ancak burada vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor. Bazı atıklar dere ağızlarını tamamen dolduruyor ve suyun akışını engelliyor. Bu da taşkınlara neden oluyor. En güzel temizlik yöntemi kirletmemektir" diyerek vatandaşların da bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.
Antalya Kazada yaralanan yolcu o anları anlattı: "Önce yan yatıp süründük, sonra bariyer saplandı" Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde 9 kişinin hayatını kaybetmesi ve 7’si ağır 22 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazadan hafif yaralı kurtulan yolcu, "Şoför çok hızlı geliyordu. Viraja gelince virajı alamadı, önce yan yatıp süründük, sonra bariyer saplandı" dedi. Antalya’nın Döşemealtı ilçesi Kömürcüler Mahallesi Kuzey Çevreyolu girişinde sabah saat 10.30 sıralarında meydana trafik kazasında dün akşam Tekirdağ’dan Antalya’ya doğru yola çıkan, içerisinde 34 yolcu ve mürettebatın bulunduğu İzzet Karaağaç idaresindeki 26 ABG 022 plakalı yolcu otobüsü, çok katlı kavşağa geldiği sırada yoğun sis ve kayganlaşan yol sebebiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce yol kenarında bulunan beton bariyerlere çarptı. Ardından yan yatarak yaklaşık 90 metre sürüklenen otobüs, bariyerleri aşarak yaklaşık 15 metrelik şarampole devrildi. Ekipler seferber oldu Devrilen otobüsün içerisinde ve altında çok sayıda yolcu kalırken kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine AFAD, jandarma, polis, itfaiye ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Kaza yerine, gelen ekipler araç içerisinde ve altında kalan yolcuları çıkarmak için çalışma başlattı. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalelerinin ardından Antalya Şehir Hastanesi, Döşemealtı Devlet Hastanesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. İlk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin yaralandığı kaza yerine gelen Antalya Valisi Hulusi Şahin incelemelerde bulundu. Ölü sayısı 9’a yükseldi Kazanın ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan otobüs sürücüsü İzzet Karaağaç da hastanede hayatını kaybetti. Böylece kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi. Otobüse Isparta’da binen yolculardan Ahmet Kodaz, "Isparta’dan Antalya’ya geliyorduk. Yolda zaten çok fazla sis vardı. Şoför çok hızlı geliyordu. Viraja gelince virajı alamadı, önce yan yatıp süründük, sonra bariyer saplandı. Yolcularla birlikte aşağıya uçtuk. Otobüsün çoğunluğu doluydu" dedi. "Bu yol ölüm makinesi" Kazanın yaşandığı bölgede yaşayan Fatma İnce isimli vatandaş ise sürekli kazaların meydana geldiğini belirterek, "Ben bu yoldan günde 8-9 defa geçiyorum. Bu yol çok tehlikeli, bu yol ölüm makinesi. Devamlı bu yolda kaza oluyor insanlar ölüyor. Kaç defa kaza oldu, haddi hesabı yok burada. Ölüm makinesi gibi bu yola bir çözüm bulsunlar. Ne anneler babalar yanıyor şu anda, ne aileler ocaklar söndü" ifadelerini kullandı. Öte yandan, kaza yapan otobüs yaralıların hastaneye sevk edilmesi ve olay yeri inceleme ekibinin çalışmasının ardından vinçler yardımıyla çekiciye yüklenerek olay yerinden kaldırıldı. Otobüsün kaldırılmasının ardından jandarma ekipleri otobüsün altında kalan başka cesetler olma ihtimaline karşı arama yaptı.