GENEL - 29 Eylül 2017 Cuma 13:29

Tatvan’da “genel güvenlik ve okul güvenliği” toplantısı düzenlendi

A
A
A
Tatvan’da “genel güvenlik ve okul güvenliği” toplantısı düzenlendi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde “genel güvenlik ve okul güvenliği” toplantısı düzenlendi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde “genel güvenlik ve okul güvenliği” toplantısı düzenlendi.


Tatvan Kültür Merkezinde İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda “genel güvenlik ve okul güvenliği” konuları masaya yatırıldı. Okulların durumu ve okullardaki sorun ve sıkıntıların belirlendiği toplantıda ayrıca okulların içinde ve çevrelerinde alınması gereken güvenlik tedbirleri, okullardaki kantin ve okullara yakın büfelerin denetimden geçirilmesi gibi konular görüşülerek, fikir alışverişinde bulunuldu. Genel güvenlik ile ilgili de gerekli tedbirlerin alınıp uygulanması talimatı verildi. Toplantı sonunda kısa bir değerlendirme konuşması yapan Kaymakam Özkan, gerek genel güvenlik konusunda gerekse okullarda sorun ve sıkıntısız bir eğitim - öğretim yılı geçirmek için gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi. Düzenlenen toplantılarla da alınan tedbirlerin sık sık gözden geçilip denetlendiğini kaydeden Özkan, “İlçemizin genel güvenliği konusunda her türlü tedbirleri aldık. Almış olduğumuz bu tedbirler sayesinde inşallah güvenlik açısında her hangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Okul güvenliği hususuna gelince ise geleceğimizin teminatı gençlerimiz için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacak, gerek onların güvenliği gerekse yarınlara en güzel şekilde hazırlanmaları için tüm imkanlarımızla onların yanında olacağız. Bu anlamda uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklarla mücadelede kesin kararlı olduğumuzun özellikle belirtmek istiyorum. Hep birlikte el ele verirsek çocuklarımızın uyuşturucu maddelerden uzak durmalarını sağlayabiliriz. Sorun ve sıkıntısız bir eğitim - öğretim yılı geçirmek için bütün okullarımızı içten ve dıştan kontrol edeceğiz. Okulların açılış ve kapanış saatlerinde gerekli tedbirler alınacak. Tabi bu sadece kamu kurumlarını gayreti ile başarıya ulaşmaz. Bunun için okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, okul aile birliği başkanlarımız ve muhtarlarımızın sunacakları katkı ile olumlu sonuçlar elde edilebilir. Eğitimde zirvede olan ilçemiz inşallah uygulanacak olan bu tedbirlerle eğitim kalitesini daha da ileri seviyelere çıkartmış olacaktır” şeklinde konuştu.


Düzenlenen toplantıya ilgili kurum amirleri, merkez okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve merkez mahalle muhtarları katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.