GENEL - 17 Ekim 2017 Salı 09:55

Tatvan’da “Yaşlı ve Engelli Bakımı” projesi

A
A
A
Tatvan’da “Yaşlı ve Engelli Bakımı” projesi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde hayata geçirilen “Yaşlı ve Engelli Bakımı” projesi sayesinde yaşlı ve engelli vatandaşların bulaşıkları ve çamaşırları yıkanıp, giysileri ütüleniyor.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde hayata geçirilen “Yaşlı ve Engelli Bakımı” projesi sayesinde yaşlı ve engelli vatandaşların bulaşıkları ve çamaşırları yıkanıp, giysileri ütüleniyor.


Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde hayata geçirilen proje kapsamında çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında bayanlardan oluşturulan ekip, ilçede bulunan ve günlük bakım ve temizliğini yapamayan yaşlı ve engelli vatandaşları evlerine kadar giderek ziyaret ediyor. Gidilen evler baştan sona elden geçirilerek güzelce temizlenirken, aynı zamanda bu ailelerin hem çamaşır ve bulaşıkları yıkanıyor, yıkanan elbiseleri ütüleniyor hem de talep edilmesi durumunda bu ailelerin yemekleri pişiriliyor. Ayrıca gidilen evlerin eksiklikleri de belirlenip ivedilikle gideriliyor. Uygulanan bu örnek proje ile bir yandan ilçedeki yaşlı ve engelli vatandaşların gönüllerinde taht kurulurken, diğer yandan ise hayır duaları alınıyor.


İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, yaklaşık 4 ay önce hayata geçirilen projenin devam ettiğini söyledi. Proje ile ilçe merkezi ve köylerinde belirlenen ailelerin düzenli olarak temizliklerinin yapıldığını belirten Kaymakam Özkan, uygulamadan vatandaşların son derece memnun kaldığını ifade etti. Özkan, “Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak hem yaşlılarımıza, hem engellilerimize, hem de yalnız yaşayan vatandaşlarımıza yönelik evlerde temizlik, bulaşıklarını yıkama, kıyafetlerini yıkayıp ütüledikten sonra teslim etme şeklinde bir uygulama başlattık. Bu kapsamda haftanın iki günü hizmet veriliyor. Proje dahilinde evlere giden ekibimiz, ev temizliğinin yanında bu ailelerin çamaşırlarını evlerinden alarak oluşturduğumuz proje merkezine getirip burada hem yıkıyor hem de ütüledikten sonra evlerine götürülüp teslim ediyor. Bunun yanında yine bu bayan ekibimiz gittikleri evlerde ihtiyaç olması durumunda bu ailelerin yemeklerini de pişiriyor. Ayrıca gidilen evlerdeki gerekli eksiklikler belirlenip ivedilikle gideriliyor. Bu uygulamadan vatandaşlarımız da son derece memnun kalıyor. Bu proje sayesinde bu kapsamdaki vatandaşlarımızın yalnızlığının yanında bizler olmuş olduk, devletimiz olmuş oldu. İnşallah bundan sonra projemiz genişleyerek devam edecektir. Ben bu vesile ile projede katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Projeden faydalanan yaşlı ve engelli vatandaşlar ise, uygulamadan ötürü teşekkürlerini ilettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.