GENEL - 14 Şubat 2018 Çarşamba 19:49

Adilcevaz’da öğretmenlere yangın tatbikatı

A
A
A
Adilcevaz’da öğretmenlere yangın tatbikatı

Bitlis’in Adilcevaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere ve müdürlük personeline yangın eğitimi verilerek tatbikat yaptırıldı.

Bitlis’in Adilcevaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere ve müdürlük personeline yangın eğitimi verilerek tatbikat yaptırıldı.


Adilcevaz Belediyesi itfaiye ekipleri ve sağlık ekiplerinin gözetiminde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve öğretmenlere iki gün boyunca yangın eğitimi verildi.


Eğitim içerisindeki tatbikatta, itfaiye ekipleri yangına nasıl müdahale edileceği ve yangın söndürme tüpü kullanımını anlattı. Müdürlük bahçesinde yakılan ateşe eğitim alan öğretmenler yangın tüpüyle müdahale etti.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Öğretmenlerimize ve müdürlük personelimize yangında neler yapmaları gerektiği ile ilgili bir tatbikat düzenledik. Verilen eğitimler çerçevesinde öğretmenlere ve personelimize yangın durumundaki sorumlulukları, yangın söndürme tüpü kullanımı ve yangına ilk müdahale hakkında bilgiler verildi. Bundan böyle öğretmen arkadaşlarımız ve personelimiz, olası yangın ve acil durumlara müdahale konularında neler yapabileceklerini öğrenmiş oldu” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Muğla’nın Fethiye ilçesinde 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.