GENEL - 06 Ağustos 2018 Pazartesi 11:41

Vali Ustaoğlu öğrenci yaz kampını ziyaret etti

A
A
A
Vali Ustaoğlu öğrenci yaz kampını ziyaret etti

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Bitlis’in Güroymak Kaymakamlığı tarafından sınava hazırlanan öğrencilere yönelik açılan yaz kampını ziyaret etti.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Bitlis’in Güroymak Kaymakamlığı tarafından sınava hazırlanan öğrencilere yönelik açılan yaz kampını ziyaret etti.


Proje kapsamında açılan yaz kampına katılan öğrenci ve öğretmenleri ziyaret eden Vali Ustaoğlu, öğrencilerin çalışma durumlarını gözden geçirdi. Kaymakamlığın öncülüğünde ve Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde 260 öğrencinin kampa alındığını söyleyen Vali Ustaoğlu, “Bu öğrencilerimiz öğretmenlerimizin rehberliğinde köy köy taramaları yapıldı. Hayalini kurmuş olduğu üniversitelere gitmeyi arzu eden öğrencilerimiz öğretmenlerinin rehberliğinde tespitleri yapıldı. Bu tespitler sonucunda 260 öğrencimiz kampa alındı. Bu kamp sadece eğitimle alakalı değil. Bu kamp sosyal, kültürel ve sportif olarak öğrencilerimizin hem kaynaşmalarını sağlamalarını hem de paylaşımcılığı güçlendirmek adına öğrencilerimizin bu yaz dönemini aktif olarak geçirmelerini sağlayacaktır. Öğrencilerimize çalışmalarında başarılar diliyorum. Kaymakamımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Fedakar öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Deprem bölgesindeki köy çocukları için verilen konsere, bilet yerine ayakkabıyla girdiler Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından “Müzikle Umuda Yolculuk” konseri gerçekleştirildi. Konsere gelenler, deprem bölgesindeki köy çocukları için verilen konsere, bilet yerine ayakkabıyla girdiler. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, İletişim Fakültesi, Kurumsal İletişim Direktörlüğü ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen “Müzikle Umuda Yolculuk” konseri düzenlendi. Konsere, seyirciler, bilet yerine 28-42 numara yeni spor ayakkabı ile giriş sağladı. Bu ayakkabılar köy okullarındaki çocuklara ulaştırılacak. Bu konserle birlikte, ihtiyaç sahibi çocuklara yardım edilmesi amaçlanıyor. Konseri Çanakkale Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Sosyal Sorumluk Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci izledi. Sosyal Sorumluk Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi toplumsal faaliyetlerinden bir yenisini daha gerçekleştiriyor. Şahane bir konser verilecek. Konserde temel amacımız köy okullarındaki öğrenciler için izleyici, dinleyicilerden birer spor ayakkabı getirmesini istedik. Bugün gelen misafirlerimiz bilet yerine spor ayakkabı getirdiler. Bu ayakkabılar bayramdan önce köy okullarındaki minik öğrenciler ile buluşturulacak. Konserde müzik ve sahne sanatları fakültesi orkestrası ile barış koromuz sahne alacak” dedi. Projeye spor ayakkabı ile destek vererek, konseri izlemeye gelen Osman Acar, “İhtiyacı olan çocuklar için bu birlikteliğin sağlanmış olması çok önemli. Bizde çorbada ki tuz misali bu katkıyı yapabildiğimiz için kendimizi çok mutlu hissediyoruz” diye konuştu.