GENEL - 22 Mayıs 2019 Çarşamba 09:50

BEÜ’de ‘Sağlık İçin Pedalla’ etkinliği

A
A
A
BEÜ’de ‘Sağlık İçin Pedalla’ etkinliği

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyal Hizmet Öğrenci Topluluğu, Bitlis Yeşilay Şubesi ile ortaklaşa “Sağlık İçin Pedalla” etkinliği düzenledi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyal Hizmet Öğrenci Topluluğu, Bitlis Yeşilay Şubesi ile ortaklaşa “Sağlık İçin Pedalla” etkinliği düzenledi.


Üniversitenin stadyumunda gerçekleşen “Sağlık İçin Pedalla” etkinliğine BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ve Bitlis Yeşilay Şube Başkanı Avukat Serdar Yazar da katıldı. BEÜ’nün Sosyal Hizmetler Öğrenci Topluluğu ile Bitlis Yeşilay Şubesinin ortak düzenlediği “Sağlık İçin Pedalla” etkinliğinde, BEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) akademik personelleri de görev aldı.


Kadınlar ve erkekler olarak ikiye ayrılan öğrenci gruplarının bisiklet yarışı müsabakalarıyla başlayan etkinlik, erkeklerde ve kadınlarda üçlü eleme usulüne göre değerlendirildi. Bisiklet yarışında erkeklerde birinci İbrahim Kocabey, ikinci Doğan Akkoyunlu, üçüncü Furkan Çengel olurken, kadınlarda ise Didem Karaaslan birinci, Esra Demir ikinci ve Nurten Sanır ise üçüncü oldu.


Bisiklet yarışında dereceye girenlere ödül olarak bisiklet verildi. Ayrıca bisiklet yarışı müsabakalarını kazanan öğrencilere madalyalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş verdi.


Bisiklet yarışının yanı sıra çuval ve halat çekme müsabakalarının da yapıldığı etkinlikte, Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım da halat çekti ve bisiklet sürdü.


Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, madalya takdiminin ardından iftar yemeği için verilen aradan sonra da devam etti. Bitlis Gençlik Merkezi Müzik Korosunun konseriyle devam eden “Sağlık İçin Pedalla” etkinliği, öğrencilerin halay çekmesiyle sürdü. Öğrencilere keyifli dakikalar yaşatan etkinlik, dilek fenerlerinin gökyüzüne bırakılmasıyla sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 1 - Pendikspor: 2 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Antalyaspor, Pendikspor’u konuk ediyor. Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 2. dakikada Sam Larsson’un pasıyla hareketlenen Van De Streek, çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunu kaleci Erdem kurtardı. 3. dakikada Pendikspor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta çizgiye inen Gökcan’ın ortasında Erencan’ın volesinde top az farkla auta gitti. 8 dakikada çalımlarla sol kanattan ceza sahasına giren Erencan’ın şutu kaleciden geri döndü, ceza sahası dışından Mame Thiam’ın topun gelişine şutu üstten az farkla auta gitti. 13. dakikada Antalyaspor’un kazandığı penaltı vuruşunda topun başına geçen Adam Buksa, meşin yuvarlağı ve kaleciyi ayrı köşelere yolladı. 1-0 15. dakikada sağ kanattan Halil Akbunar’ın ceza sahasına ortasında, Erencan’ın kafa vuruşu kaleciden sekti, Mame Thiam’ın kafa vuruşunda top ağlarla buluşturdu. 1-1 24. dakikada Pendikspor’un kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Erdem Özgenç’in şutunu, kaleci Helton Leite kornere çeldi. 45+5. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda defansın uzaklaştırdığı topu önünde bulan Halil Akbunar, çalımla ceza sahasına girdi. Akbunar’ın sol çaprazından uzak köşeye plasesinde meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-2 Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Candaş Elbil, Mert Bulut Antalyaspor: Helton Leite, Erdoğan Yeşilyurt, Veysel Sarı, Ömer Toprak, Güray Vural, Ufuk Akyol, Kaluzinski, Emre Uzun, Van de Streek, Sam Larsson, Adam Buksa Yedekler: Mehmet, Doğukan Özkan, Gerxhaliu, Dario Saric, Milosevic, Mert Yılmaz, Naldo, Assombalonga Teknik Direktör: Sergen Yalçın Pendikspor: Erdem Canpolat, Erdem Özgenç, Alparslan Öztürk, Welinton, Emre Taşdemir, Gökcan Kaya, N’diaye, Diaby, Halil Akbunar, Mame Thiam, Erencan Yardımcı Yedekler: Burak, Endri Çekiçi, Murat Akça, Rassoul, Umut Nayir, Midtsjo, Berkay, Efe Sayhan, Eze Teknik Direktör: İbrahim Üzülmez Goller: Adam Buksa (dk.13 pen.) (Antalyaspor), Mame Thiam (dk.15), Halil Akbunar (45+5) (Pendikspor) Sarı kartlar: Emre Uzun, Adam Buksa (Antalyaspor)