KÜLTÜR SANAT - 19 Mayıs 2022 Perşembe 16:06

Giresunlu öğrenciler Ahlat’ı gezdi

A
A
A
Giresunlu öğrenciler Ahlat’ı gezdi

Giresun’dan gelen lise öğrencileri, Bitlis’in Ahlat ilçesindeki tarihi mekanları gezdi.

Giresun’dan gelen lise öğrencileri, Bitlis’in Ahlat ilçesindeki tarihi mekanları gezdi.


Giresun’un Görele ilçesinden Ahlat’a gelen bir grup öğrenci ve öğretmen, ilk olarak Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığını ziyaret etti. Burada Eski Ahlat Şehri Kazı Ekibi Üyesi Uzman Selami Reisoğlu, öğrencilere Ahlat’ın genel tarihi ve Selçuklu Meydan Mezarlığı hakkında bilgi verdi. Öğrenciler mezar taşlarını dikkatle incelerken, bol bol fotoğraf çektiler.


Daha sonra Emir Bayındır Kümbeti ve Kale Mahallesi’ni de gezen ekip, ardından Van’a doğru hareket etti.


Gezi sonunda gazetecilere açıklama yapan Görele Halil Gürel Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Cansever Yaşa, “2 yıl önce burayı ziyarete gelmiştim ve kazı ekibinden Selami Hocamızın anlatımıyla Ahlat bende çok farklı bir yer edinmişti. Bu nedenle öğrencilerimi mutlaka buraya getirmem gerektiğini düşünmüştüm. Bu yıl öğrencilerimle birlikte 19 Mayıs dolayısıyla küçük bir ekip olarak Ahlat’a geldik. Türk gençliğinin mutlaka Ahlat’a gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Türk tarihinin başlangıç yeri olarak Ahlat görülmesi gereken bir yer. Bizlere burada yardımcı olan Ahlat Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.


İlk defa ilçeye gelen öğrenciler ise Ahlat’ın tarihi ve doğal güzellikleri karşısında oldukça etkilendiklerini belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanlığı Golf Kupası’nda ilk şampiyonlar belli oldu Türkiye Golf Federasyonu (TGF) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen TGF Cumhurbaşkanlığı Golf Kupası’nda genel klasman kadınlar kategorisinde Deniz Sapmaz, erkeklerde ise İbrahim Tarık Aslan şampiyon oldu. Şampiyonlara ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçen turnuva, başarısıyla Türk spor tarihine geçti. Bu yıl ilk kez düzenlenen TGF Cumhurbaşkanlığı Golf Kupası 2026, 14-17 Mayıs tarihleri arasında TGF Silivri Golf Sahası’nda gerçekleştirilirken, D-Smart ile D-Smart GO turnuvayı canlı yayınladı. Türkiye’de golf sporunun yaygınlaştırılması, genç yeteneklerin desteklenmesi ve farklı yaş gruplarından sporcuların bir araya getirilmesini amaçlayan turnuva, büyük bir coşkuya sahne oldu. Minikler, 18 yaş altı ve yetişkinler kategorilerinde yaklaşık 390 sporcunun katıldığı organizasyon, final günü müsabakalarıyla sona erdi. Kupalar Bakan Bak’tan Büyük bir rekabetin yaşandığı turnuvanın ardından ödüller sahiplerini buldu. Kadınlar kategorisinde Deniz Sapmaz, erkeklerde ise İbrahim Tarık Aslan şampiyonluğa ulaşarak Cumhurbaşkanlığı Golf Kupası’nı kazanmanın gururunu yaşadı. Şampiyon sporculara kupalarını, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak takdim etti. Gross’ta zirve belli oldu Turnuvanın en prestijli yarışlarından biri olan gross kategorisinde de podyum heyecanı yaşandı. Erkekler grossta İbrahim Tarık Aslan, Hasan Ceylan ve Recep Turan; kadınlarda ise Sude Bay, Ilgın Zeynep Denizci ve Duru Yıldırım dereceye girerek podyuma çıktı. Sporcular, ödüllerini İstanbul Valisi Davut Gül’ün elinden aldı. Umut veren gençler Yetişkinler A, B ve C klasmanlarının yanı sıra golfün altyapısı olan gençler kategorisi de büyük bir rekabete sahne oldu. 18 Yaş Altı Genç Erkekler grossta Ömer İlhan Şahin, Eren Keskin ve Emin Zülfikari; 18 Yaş Altı Genç Kızlar gross kategorisinde ise Deniz Sapmaz, Ada Narin ve Bade Yalçın dereceye girerek gelecek için umut verdi.