POLİTİKA - 28 Mayıs 2023 Pazar 16:44

Oy kullanmaya sedyeyle gitti

A
A
A
Oy kullanmaya sedyeyle gitti

Bitlis’te 68 yaşındaki Yusuf Baydar, sağlık ekipleri tarafından hastaneden alınarak oy kullanacağı okula sedyeyle götürüldü.

Bitlis’te 68 yaşındaki Yusuf Baydar, sağlık ekipleri tarafından hastaneden alınarak oy kullanacağı okula sedyeyle götürüldü.


Cumhurbaşkanlığının 2. tur seçimleri için sağlık ekiplerine talebini ileten nefes darlığı şikâyetiyle Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesinde yatan Baydar, ambulansla okula götürüldü. Göğüs hastalıkları servisinde yatan Baydar’ı sedyeyle ambulansa bindiren sağlık ekipleri, Tatvan’da bulunan Bahçelievler İlk ve Ortaokulundaki 1015 no’lu sandıkta oy kullanma işleminin ardından tekrar hastaneye götürdü.


Bitlis il genelinde 30 hastayı sedyeyle oy kullanmaya götüren sağlık ekipleri, tüm bölgelerde sandığa gidemeyecek hasta vatandaşlar için çabalıyor. Yürümekte zorluk çeken, hasta ve yaşlılar için ekipler seferber oluyor.


112 Acil Tıp Teknikeri Hasan Emre Yetiştkin; 112 Acil Servis, UMKE ve Evde Sağlık Hizmetlerinin gün boyunca 30’a yakın hastaya bu şekilde oy kullandırdıklarını söyledi. Yetişkin, “Yusuf Baydar isimli hastamız KOAH hastası olduğu için oksijen desteğine ihtiyaç duyan bir hastamızdır. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için bize taleplerini iletti. Aynı zamanda oksijen desteği olması gerektiği için bizde buna istinaden sorumluluk alanımız ve görev yetkisi dahilinde Yusuf amcamızı vatandaşlık görevini yerine getirmesi için sağlıklı bir şekilde hastanemizden alıp oy kullandıktan sonra tekrardan hastanemize geri getirdik. Bu süreci yönetmek için sahada aktif görev almaktayız. Yaklaşık 30’a yakın hastamızı aynı şekilde oy kullandırıp geri getirdik” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Forum Denizli’de Anneler Günü etkinlikleri Koku Atölyesi, Seramik Vazo Boyama Atölyesi ve çocuklara yönelik eğlenceli aktivitelerle Anneler Günü’nü, Forum Denizli’de özel bir deneyime dönüştürüyor. Ziyaretçilerine özel bir alışveriş ve yaşam deneyimi sunan Forum Denizli, Anneler Günü kapsamında 9-10 Mayıs tarihlerinde ziyaretçilerine özel atölye ve etkinliklerle dolu bir program sunuyor. Koku deneyimlerinden seramik boyamaya, çocuklara özel eğlenceli aktivitelerden renkli atölyelere uzanan program, Anneler Günü’nü keyifli anlara dönüştürüyor. MAD Parfüm iş birliğiyle Koku Atölyesi 9 Mayıs’ta MAD Parfüm iş birliğiyle düzenlenen Koku Atölyesi’nde katılımcılar, farklı koku notalarını tanıyarak kendi tercihleri doğrultusunda özel bir deneyim yaşayacak. Yapılan açıklamaya göre; etkinliğe Forum Denizli’de tek seferde 3 bin 500 TL ve üzeri alışveriş yapan ziyaretçiler katılım sağlayabilecek. Toplam 24 kişi ile sınırlı atölye, 3 seans halinde düzenlenecek ve her seansta 8 kişi yer alacak. Çocuklar da unutulmadı 10 Mayıs’ta ise Seramik Vazo Boyama Atölyesi ile birlikte çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler Forum Denizli’de ziyaretçilerle buluşacak. Sosis balon dağıtımı ve yüz boyama etkinlikleriyle çocuklar keyifli vakit geçirecek. Seramik vazo boyama atölyesi 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde üç seans halinde gerçekleştirilecek. Etkinlik toplam 75 kişilik kontenjan ile sınırlı olacak. ODTÜ Koleji öğrencilerinden resim sergisi Ayrıca ODTÜ Koleji öğrencilerinin hazırladığı karma resim sergisi, 9-10 Mayıs tarihlerinde Forum Denizli’de sanatseverlerle buluşacak. Serginin açılışı 9 Mayıs’ta saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Açılış programının ardından öğrencilerin hazırladığı dans ve koro gösterileri sahnelenecek.
Edirne Kilise ayininde Bulgarca-Yunanca dil tartışması: Biz Yunan değiliz tepkisi Edirne’de bulunan Sveti Georgi Kilisesi’nde gerçekleştirilecek ayin sırasında Bulgarca ve Yunanca ibadet dili konusunda yaşanan görüş ayrılığı sebebiyle gerginlik yaşandı. Ayinde yaşanan dil tartışması kiliseleri ayinlere kapattırdı Kilisede ayin esnasında bazı katılımcılar Bulgarca ibadet yapılması yönünde talepte bulunurken, mevcut programın Yunanca devam yapılacağı üzerine taraflar arasında sözlü tartışma yaşandı. Kısa süreli gerginliğin ardından ortamın sakinleştiği ve Edirne’de bulunan tüm Bulgar kiliselerinde ayin yapılmayacağı açıklandı. Katılımcıların bir bölümünün yaşanan duruma tepki gösterdiği ifade edilirken, olayın büyümeden kontrol altına alındığı öğrenildi. "Kiliselerimizi ayine kapatıyoruz" İstanbul ve Türkiye’deki Bulgar Ortodoks cemaatinin temsilcisi olarak aktif görev yapan Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dimitri Yotef (Dimitar Yotev), yaptığı açıklamada Bulgarca ayin yapılmasına izin verilmediğini öne sürerek duruma tepki gösterdi. Yotev, "Bugün Bulgarca dilinde ayin yapılmasına izin verilmiyor. Bundan dolayı hepinizden özür diliyorum. Ne benim cemaatim ne de Bulgar halkı böyle bir durumu hak ediyor. 62 yaşındayım, hiçbir zaman bu kadar fanatiklik ve saygısızlık yaşamadık. Ne bizim cemaatimiz yaşadı ne de siz. Kiliselerimiz mum yakmaya açıktır ama ayine kapalıdır, Bulgarca ayin olana kadar. Bundan sonra Metropolit Antiloti’nin tüm kiliselerimize girişi yasaklanmıştır. Ben yönetim kurulu başkanı olarak Rumca ayine izin vermiyorum" dedi. "Aşırı bir fanatizm ve Bulgar halkına hakaret" Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkan Yardımcısı Hristo Kopanov ise tarafların ibadet dili konusunun hassasiyetine dikkat çekerek, "Burada 200-300 kişi var, bir tane Yunan yok. Edirne Yunan Metropolit ayinin Yunanca yapılmasını ısrar ediyor. Buz kendi papazımızı getirdik. Onun üstüne daha yüksek rütbeli papaz yollamış. Ayini yapamazsın diyor. Burası bir Bulgar kilisesi. Biz İstanbul’da da da Bulgarca ayın yapıyoruz. Burada izin verilmemesi aşırı bir fanatizm ve Bulgar halkına hakaret. Kendi lisanlarında ibadet etme özgürlüğünü bir şekilde yasaklıyor" diyerek tepki gösterdi.