YEREL HABERLER - 03 Şubat 2012 Cuma 13:56

BİTLİS`TE 2 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

A
A
A
BİTLİS`TE 2 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, yaptığı yazılı açıklamada Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 2 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi.
Kiler, geçen yıl bu proje kapsamında 300 kişinin iş imkanı bulduğunu, sayının bu sene 2 bin kişi olacağını kaydetti.
İŞKUR Bitlis İl Müdürlüğüne yaklaşık 3 milyon TL ödenek gönderildiğini ifade eden Kiler, "İlimizdeki işsizlik sıkıntısının had safhada olması ve yaşanan afet nedeniyle birçok vatandaşımızın işini kaybetmesi nedeniyle biz bu sayının 2 bin kişiye çıkarılmasını talep ettik. Bu doğrultuda gerekli yerlerle görüşmeler yaparak sayının artırılmasının ne denli önem arz ettiğini paylaştık. Israrlı takiplerimiz sonucunda sağ olsunlar bizi kırmayarak sayıyı 2 bine çıkardılar. Daha önce 200 kişinin istihdamı için
gelen 3 milyon TL ödeneğe ek olarak 16 milyon TL ek ödenek ilimize gönderilmiş olup proje kapsamında gelen toplam para 19 milyon TL olmuştur. Bu nüfusa bakıldığında bir ile verilen en büyük rakamdır. Böylece 8 ay boyunca 2 bin kişi çeşitli kurumlarda istihdam edilecek ve işsizlik büyük oranda giderilecektir" diye konuştu.
Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, alınacak 2 bin kişinin belirli periyotlara göre kurumlara yerleştirileceğini belirtirken, öncelikli olarak Milli Eğitim Müdürlüklerinde, akabinde belediyeler ve diğer kamu kurumlarında iş imkanı sağlanacağını ifade etti. Kiler, açıklamasının devamında, "Proje kapsamında 8 ay çalışacak olan vatandaşlarımız 19-50 yaş arasında olup, en az okuryazar en çok lisans mezunları arasından olacak ve asgari ücret tutarı üzerinden çalışacaklardır. Hangi ilçede ikamet ediyorsa o ilçeye
başvuracak ve o ilçede çalışma imkanı olacaktır. Projesi hazırlanan Milli Eğitim Müdürlüklerimize, merkez ve ilçelerde olmak üzere toplamda 880 kişi alınacaktır. Milli Eğitim Müdürlüklerimizde çalışmak isteyen vatandaşlarımız, bugünden başlayarak ayın 14’üne kadar ilçelerdeki İŞKUR hizmet noktalarına, il merkezinde ise İŞKUR İl Müdürlüğüne başvuru yapacaklardır. Başvurunun fazla olması halinde noter huzurunda Bitlis ve Tatvan için bu ayın 17’sinde, Adilcevaz ve Ahlat için yine bu ayın 20’sinde, Hizan için
21’inde, Güroymak için 22’sinde ve Mutki için ise 23’ünde kura çekilecektir. Kuradan çıkan vatandaşlarımız mart ayının ilk gününde işe başlayacaklardır. Daha sonra belediyelerimize 835 ve diğer kamu kurumları için ise bin 250 kişinin alınması için başvurular alınacak ve mart ayı içerisinde bütün alımlar yapılarak 2 bin kardeşimiz işe başlamış olacaktır" ifadelerini kullandı.
Kiler, "Bütün hizmetleri tek tek getirdiğimiz Bitlis’te tek gayemiz işsizlik sorununa neşter vurmaktır. Bu doğrultuda istihdamı artıracak projeler üzerinde çalışıyoruz. İnşallah en kısa sürede bu sorunu çözeceğiz. Bitlis’imiz herkesin görmek istediği ve yaşanabilir bir şehir olacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kadınlar baharı şarkılarla karşıladı Kocaeli’de kadınlar korosu bahar konseri kapsamında sahne aldı. Türk sanat müziğinin seçkin eserlerinin seslendirildiği konserde, TRT’nin emektar sanatçılarından Ayşe Taş da konuk solist olarak yer aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren korolar bahar konserlerine başladı. İlk konseri musikiseverlerin yakından takip ettiği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kadınlar Korosu gerçekleştirdi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konser çok sayıda vatandaş tarafından yoğun ilgi gördü. Şef Ayşen Cengiz yönetimindeki konser Hicaz Peşrev ile başladı. Ardından "Yeşil Gözlerini Ufkuma Ger ki", "Ah Aşk Kapımı Çalar Bir Gün", "Aşkımız Ne Güzeldi", "Çaresizim", "Sevgimizin", "Aşkımızın Üstünden", "Bir Çapkına Yangınım", "Sen İmkansızsın", "Bir Gün Karşılaşırsam", "Elveda Bütün Hatıralar", "Rüyalarda Buluşuruz", "Üsküp", Sevda Şarkısı", "Taç Olsan Başıma Takmayacağım", "Gözlerinden Okunuyor", "Bir Bakış Baktın", Rüya Gibi Her Hatıra", "Beyoğlu’nda Gezerken" gibi Türk sanat müziğinin en seçkin eserlerinin yer aldığı bir repertuar sunuldu. Eserleri başarıyla seslendiren koro vatandaşların alkışlarıyla karşılandı. Koro üyelerinin solo performansları da konsere renk kattı. Konserde TRT’nin emektar ses sanatçılarından Ayşe Taş, konuk solist olarak yer aldı. Alkışlar arasında sahneye gelen Taş, kendisini Kocaelili sevenleriyle buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Eserlere olan hakimiyeti ve başarısıyla göz dolduran Ayşe Taş, gönüllerde taht kurdu. Konserin sonunda Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Kadınlar Korosu Şefi Ayşen Cengiz ile konuk solist Ayşe Taş’a çiçek takdim etti.
Van Van-Bahçesaray karayolu 132 gün sonra ulaşıma açıldı Van’da kar yağışı ve düşen çığlardan dolayı yaklaşık 132 gündür kapalı bulunan Van-Bahçesaray karayolu dün ulaşıma açıldı. Van’da 22 Aralık 2023 tarihinde yağan kar yağışı ile birlikte düşen çığlar sonucu Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapandı. Yaklaşık 4 aydan bu yana ulaşımın sağlanamadığı yolda Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü 111. Şube Müdürlüğü’ne bağlı Görentaş Bakımevi ekipleri, kar kalınlığının yer yer 3 ile 5 metreyi bulduğu bölgede 3 bin rakımlı Karabet Geçidi’ne çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar büyük titizlikle devam ederken yol dün akşam açıldı. Akşam saati olmasından dolayı araç trafiği bugüne bırakıldı. Sabah 08.00’da araç geçişine izin verilmesiyle Bahçesaraylılar Van’a gelmek için yaklaşık 5 saat süren 250 kilometrelik yol olan Bitlis’in Hizan ilçesi güzergahından kurtuldu. "Çığ altında kalan minibüs 4.5 ay sonra ortaya çıktı" 22 Aralık 2023’te düşen çığlardan dolayı kapalı olan Van-Bahçesaray karayolundaki ilk çalışma da 13 Şubat’ta başlatıldı. Çığ riskleri nedeniyle zaman zaman durdurulan çalışmalara rağmen Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmalarının ardından 132 gün aradan sonra Van-Bahçesaray yolu dün ulaşıma açıldı. Yaklaşık 4.5 ay kar kütleleri altında kalan minibüs ise karların erimesiyle ortaya çıktı.
Sakarya Akyazı’da sinek ve larva mücadelesi sürüyor Akyazı Belediyesi, yaz aylarının yaklaşması ile birlikte artış gösteren haşere ve sinek larvalarına karşı ilaçlama çalışmalarını tüm hızı ile sürdürüyor. Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmaların tüm mahallelerde periyodik olarak devam edeceği açıklandı. Akyazı Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşların sağlığı ve rahat bir yaz mevsimi geçirmeleri için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor. Ekipler 76 mahallenin tamamında vektörle mücadelenin yanı sıra yaz aylarında vatandaşların en büyük sorunu olan sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına da düzenli şekilde devam ediyor. Vektörle mücadele çalışmaları kapsamında kapalı kanallar dumanlama sistemi ile ilaçlanmasının yanı sıra su birikintileri, kanal, fosseptik, rögar, yağmur mazgalları ve ahırlardaki yumurta bırakmaya hazır sinek ve sivrisinek tatarcıkları termal sisleme ve holder makineleriyle ilaçlanıyor. Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yaz aylarında artış gösteren sinek ve haşerelere karşı mahallelerimizde ilk tur ilaçlama çalışmalarımız tamamlandı. Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar ile rögarlar, yağmur ızgaraları, kapalı kanallar, foseptik çukurları ve gübrelik gibi alanlar ilaçlanarak zararlı oluşumu engellenmektedir. Mahallelerimizdeki ilaçlama çalışmaları yaz mevsiminin sonuna kadar periyodik olarak devam edecek olup vatandaşlarımızın sağlığı ve rahat bir yaz mevsimi geçirmeleri için ekiplerimiz çalışanlarını gece-gündüz sürdürecektir” ifadelerine yer verildi.