YEREL HABERLER - 03 Kasım 2013 Pazar 11:44

İstanbul’da Ki Bal Satışları Bitlisli Balcıları Memnun Etti

A
A
A
İstanbul’da Ki Bal Satışları Bitlisli Balcıları Memnun Etti

Bitlis tanıtım günleri kapsamında İstanbul Eyyüp Feshane’de stant açarak bal satışı yapan Bitlisli balcılar satışlardan ve ilgiden memnun kaldı.
Kurdukları stantlarda Bitlis yöresine ait doğal balları pazarlayan Bitlisli balcılar, çeşidine göre kilo gram fiyatı 50 ila 200 arasında değişen ballara talep olmasından dolayı satışlardan memnun kaldı. 4 günlük fuar boyunca tezgahlarında bir birinden kaliteli balları satışa sunan Bitlisli balcılar hem kaliteli balı satabilmenin hem de kaliteli Bitlis balını tanıtmanın mutluluğunu yaşıyor.
Tanıtım fuarına Bitlis’in Adilcevaz ilçesinden katılan Bitlisli balcılardan Ömer Orhan, İstanbul’da Süzme, petekli, kasnak, karakovan ve sepet karakovan bal çeşitlerini satışa sunduklarını söyledi.
Kilogram fiyatı 50 ila 200 lira arasında değişen fiyatlara bal sattıklarını anlatan Balcı Orhan, “Süphan Dağı ve Aygır Gölü civarında bu balı üretiyoruz. Balımızı ürettiğimiz yerde kesinlikle flora zenginliği ve ekoloji dengesi bozulmamış yerlerdir. Yine bu yerler sanayiden ve tarımsal ilaçlardan uzak yerledir. Petekli ve süzme ballarımızı 40, kasnak karakovan 80, sepette ürettiğimiz balların kilosunu ise 100 liradan satışa sunmuş bulunuyoruz.” Dedi.
Bu günün fuarın son günü olması nedeniyle aşırı bir yoğunluk odluna değinen Orhan, “Dört günlük fuar boyunca gerek bal satışı yapmak ve gerekse balımızı en iyi şekilde tanıtmak için uğraştık. Bu vesile ile Bitlis balımızı yiyen ve bizlerden bal satın alan herkes gelip bir daha aldı. Türkiye’nin her yerine siparişlerimiz var. Burada balı tadan müşterilerimizin istedikleri her yere balı gönderiyoruz. Satışlarımız hafta içinde fazla yoğunluk olmaması nedeniyle durgundu. Ancak hafta sonunda bu durgunluğun yerini yoğun kalabalığa bırakması hasebiyle satışlarımızda yoğun bir artış oldu. Öyleki 3 tona yakın bal getirmiştik. Bu 3 ton balın yarısını bitirdik. Hedefimiz fuarın son saatlerine kadar tüm balımızı satmak.” Şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler Dünyaca ünlü Pamukkale’yi görmek için gelen yabancı kafile, 70 yaşındaki Polonyalı kadını Denizli’de unutup Salda Gölüne gitti. Saatler sonra kayıp olduğu anlaşılan yaşlı turist, jandarma komandolar ve güvenlik görevlilerinin yaptığı aramaya rağmen Pamukkale ören yerinde bulunamadı. Edinilen bilgiye göre; UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kentini görmek için Denizli’ye gelen yabancı kafile, turun bitmesinin ardından bugün öğle saatlerinde kentten ayrılarak gezinin sonraki durağı olan Burdur’daki Salda Gölüne gitti. Kafileyi 100 kilometre gittikten sonra otobüsten indiren tur rehberi, kafilede yer alan 70 yaşındaki Polonyalı bir kadın turistin eksik olduğunu fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine Pamukkale ören yerinde görevli güvenlik görevlileri tarafından yaşlı turistin bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Havanın kararmasıyla birlikte arama çalışmalarına, Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birliği de destek verdi. Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale ören yerinde yapılan geniş çaplı araştırmalarda, Polonyalı kadına ait bir ize rastlanmadığı öğrenildi. Arama çalışmalarının sona ermesinin ardından komando birliği, Pamukkale ören yerinden ayrıldı. Yolunu kaybedince kafileden farklı bir yöne gitmiş olabileceği değerlendirilen yaşlı turistin bulunması için ören yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları jandarma tarafından incelemeye alındı. Kayıp turistin bulunması için çalışmalar devam ederken, onu Denizli’de unutup giden kafileden ise geri dönmelerinin istendiği ifade edildi.