KÜLTÜR SANAT - 09 Haziran 2024 Pazar 12:16

Adilcevaz’da taşlar sanat eserine dönüştürülüyor

A
A
A
Adilcevaz’da taşlar sanat eserine dönüştürülüyor

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde taş duvar işçisi olarak çalışan Osman Kırtay, farklı büyüklükteki taşlara şekil vererek sanat eserine dönüştürüyor.


Adilcevaz’ın Aydınlar beldesinde yaşayan inşaat işçisi Osman Kırtay, boş zamanlarını değerlendirmek için hobi olarak taşa şekil vermeye başladı. Ortaya çıkardığı eserlerle evlerin güzel görünmesine katkı sağlayan Kırtay, “Hobi olarak farklı büyüklükteki taşlara şekil vererek süs eşyası oluşturuyorum. Bunun yanında ahşap yakma sanatıyla da uğraşıyorum. Kendi imkanlarımla yaptım. Bütün bunları boş zamanlarımda yapıyorum. Bu hobimden dolayı boş zamanımı dolu dolu geçiriyorum” dedi.



Adilcevaz’da taşlar sanat eserine dönüştürülüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Marmaris’te ahşap korkuluklara zarar veren şahıslar tespit edilecek Marmaris Belediyesi’nin İçmeler’de yenilediği ahşap korkuluklar, çalışmanın tamamlanmasının ardından gece saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından yeniden kırıldı. Belediye ekipleri zarar gören alanları tekrar onarırken, sorumluların tespiti için inceleme başlatıldı. Marmaris Belediyesi, İçmeler Mahallesi Gezi Yolu Caddesi’nde dere kenarında bulunan ahşap korkuluklar ile dinlenme alanlarındaki bankların zamanla yıpranması üzerine bölgede çalışma başlattı. Makine İkmal, Bakım ve Onarım Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında ahşap korkuluklar ve banklar yenilenerek alanın daha güvenli ve estetik hale getirilmesi hedeflendi. Ancak belediye ekiplerinin dün onardığı bazı ahşap korkulukların gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yeniden kırıldığı tespit edildi. Sabah saatlerinde bölgeye giden ekipler zarar verilen noktaları tekrar onarırken, olayla ilgili sorumluların tespiti için inceleme başlatıldı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ise kamu malına zarar verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Ekiplerimiz vatandaşlarımızın daha güvenli, daha düzenli ve daha estetik alanlarda vakit geçirebilmesi için var gücüyle çalışıyor. Ancak ne yazık ki kendini bilmez kişiler bu emeklere zarar veriyor. Kamuya ait alanlara zarar verilmesi, hepimizin ortak değerlerine zarar vermek anlamına geliyor. Gündüz onardığımız alanların gece yeniden tahrip edilmesi kabul edilemez. Bu kent hepimizin; ortak yaşam alanlarımıza sahip çıkmak da hepimizin sorumluluğudur" şeklinde konuştu.
Ankara Başörtülü hakimi reddeden avukatın yargılanmasına devam edildi Ankara’da duruşma esnasında mahkeme başkanı ve üye hakimin başörtülü olmasını gerekçe göstererek reddi hakim talebinde bulunan avukat Alperen Demirdiş’in yargılanmasına devam edildi. Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Alperen Demirdiş katıldı. Mahkeme başkanı, dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından sanığa söz verdi. Demirdiş, duruşmanın kapalı görülmesini ve basın mensuplarının dışarı çıkarılmasını istedi. Mahkeme, sanığın talebini kabul etti. Demirdiş, avukatının hazır bulunmadığını ve avukatı olduğunda savunma yapmak istediğini söyledi. Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın talebini kabul ederek, duruşmayı 24 Eylül’e erteledi. Olayın geçmişi Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 14 Mayıs 2024 tarihinde görülen duruşmada, "uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama" dosyasından tutuklu sanığın avukatı Demirdiş, mahkeme başkanı ve üye hakimin başörtülü olmasını gerekçe göstererek reddi hakim talebinde bulunmuştu. Hazırlanan iddianamede, hakimin başörtü takmasının 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nda düzenlenen "hakimin bakamayacağı haller" ve "hakimin reddi sebepleri" başlıklı 22. ve 24. maddelerinde sayılan durumlar arasında bulunmadığı ifade edilmişti. İddianamede, Demirdiş’in "görevi kötüye kullanma" suçundan 6 aydan 2 yıla, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan ise 6 aydan 1 yıla kadar hapsi talep edilmişti.