EĞİTİM - 11 Haziran 2024 Salı 12:23

Bitlis’te yılsonu sergisi açıldı

A
A
A
Bitlis’te yılsonu sergisi açıldı

Bitlis Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kapsamında yılsonu sergisi düzenlendi.


Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önünde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda mini bir konserin ardından halk oyunları ekipleri tarafından gösteri yapıldı. Açılışta konuşan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu ise günümüzde teknoloji, ekonomi, sosyal ve siyasi alanlarda hızlı değişimler yaşandığını belirterek, “Türkiye de bu gelişmelere paralel olarak hızla bir kalkınma ve sanayileşme sürecine girmektedir. Bu süreçte yetişkinlerin eğitimine gereken önemi vermek çok önemlidir” dedi.


Halk eğitimi kapsamında yer alan meslek kurslarının, okuma-yazma kurslarının ve sosyal kültürel kursların, yetişkinlerin eğitiminde ve dolayısıyla kalkınmanın sağlanmasında faydalı olacağını sözlerine ekleyen Karaömeroğlu, şunları söyledi:


“Gelişmiş ülkelerde ekonomik gelişmenin en önemli unsurlarından biri yetişkin eğitimi, yani halk eğitimidir. Bu nedenle, ekonomik büyümenin sağlanması, toplumun kültürel gelişiminin desteklenmesi ve Türkiye’nin gelişmiş ülkeler arasında yer alması için halk eğitimine gereken önemin verilmesi gerekmektedir. Ülkemizde yetişkin eğitiminin artırılması için halk eğitimi kapsamında yapılan veya yapılacak çalışmalar, halkın ilgisini çekecek ve onların kültürel, toplumsal ve ekonomik açıdan gelişimlerini sağlayacak şekilde düzenlenerek ülke kalkınmasına katkı sağlanmalıdır.”


Bitlis Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemalettin Duman, 2023-2024 eğitim öğretim yılında toplamda 639 kurs açtıklarını belirterek, “Halk eğitim merkezleri her zaman her yerde herkes için hareketle tüm bireylere hizmet vermeyi amaç edinmiştir. Bu ilkelerden yola çıkarak Bitlis Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 2023-2024 eğitim öğretim yılında toplamda 639 kurs açılmıştır” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar el emeği ürünleri incelemeyerek kursiyerlerden bilgiler aldı.



Bitlis’te yılsonu sergisi açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Rektör Kırışık Almanya’da Karabüklülerle bir araya geldi Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Almanya’da Karabük-Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek eğitim ve gençlik alanındaki iş birliği imkanlarını değerlendirdi. Karabük Üniversitesi Rektörü Fatih Kırışık, Almanya’da faaliyet gösteren Karabük-Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ne gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Dernek Başkanı Yalçın Yirmibeşoğlu, dernek yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmelerde başta eğitim ve gençlik çalışmaları olmak üzere sivil toplum faaliyetleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarla üniversite arasındaki bağların güçlendirilmesi ve eğitim ile kültür alanında geliştirilebilecek ortak çalışmalar ele alındı. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, yurt dışında yaşayan Karabüklülerle kurulan güçlü bağların önemine dikkat çekerek, sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülen iş birliklerinin ortak değerleri pekiştirdiğini ve toplumsal birlikteliği güçlendirdiğini ifade etti. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a; Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Mustafa Polat, Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Murat Bulut, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinden İsa Avcı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Adnan Ucur eşlik etti.
Ankara Bakan Uraloğlu: "(Düşen Libya uçağı) Kara kutunun incelemelerini bitirdik, suyu bulandırmaya çalışmanın bir anlamı yok" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, düşen Libya uçağıyla ilgili iddialar hakkında, "Kara kutu dediğimiz kayıt cihazlarının incelemelerini, onların çözümlerini bitirdik. Onları da biz savcılığa sunmuş durumdayız. Bu iş kendi seyrinde, olması gereken hassasiyette devam ederken burada suyu bulandırmaya çalışmanın bir anlamı yok" dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mecliste AK Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Uraloğlu, CHP’li Deniz Yavuzyılmaz’ın Esenboğa Havalimanı ve düşen Libya uçağına ilişkin iddialarına yönelik açıklamada bulundu. Uraloğlu, "Düşen bir uçak var, ölen insanlar var. Elbette burada gösterilmesi gereken en yüksek hassasiyetin gösterilmesi lazım. Gerçekten herkes için bu geçerli. Zaten olayın ilk anından itibaren hem biz gerekli incelemeleri başlattık. Zaten ilk anından itibaren de Cumhuriyet Savcılığı, adli makamlar bu işe el koymuş durumda. Cumhuriyet Savcılığımızın, başsavcılığımızın yönetiminde bu soruşturma devam ediyor. Biz de kendi incelemelerimizi tamamladık. Kara kutu dediğimiz kayıt cihazlarının incelemelerini, onların çözümlerini bitirdik. Onları da biz savcılığa sunmuş durumdayız. Bu iş kendi seyrinde, olması gereken hassasiyette devam ederken burada suyu bulandırmaya çalışmanın bir anlamı yok. Deniz Yavuzyılmaz’ın yalanlarını, söylediklerini yalanlamaktan biz gerçekten bıktık, o bıkmadı. Her seferinde yeni iddialar ortaya koyuyor. Ya tutarsa diyor. Ben açık çağrı yaptım; gerçekten bu işe samimi olarak bir katkı sağlamak istiyorsa, elinde bizim bilmediğimiz bir şey varsa buyursun bize versin" diye konuştu. "Önce arkadaşlarımızı havalimanlarında hızlı olsun diye vekaleten görevlendiririz" Esenboğa Havalimanı’nın güvenliğinden sorumlu bürokratın görev süresinin uzatılmasına ilişkin de Uraloğlu, "Oradaki arkadaşımız vekaleten bakıyordu. Zaten bu olay olduğunda da vekaleten oradaydı. Usul şöyle; önce arkadaşlarımızı havalimanlarında hızlı olsun diye vekaleten görevlendiririz. Birçok yerde bu böyle. Sonra da asaleten veririz. Buradaki süreç tamamen budur. Bu olaydan tamamen bağımsızdır, çok net" ifadelerini kullandı.
Şırnak Cizre’de geleceğin tüketicilerine "gıda" eğitimi Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Kocapınar Köyü Ortaokulu öğrencilerine yönelik "gıda güvenilirliği ile gıda kayıp ve israfının önlenmesi" konulu eğitim verildi. Cizre’de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından öğrencilere gıda bilincini küçük yaşlardan itibaren aşılamak amacıyla yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kocapınar Köyü Ortaokulunda gerçekleştirilen eğitimde, öğrencilere tarladan sofraya gıdanın serüveni ve korunması anlatıldı. Cizre Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanları, güvenilir gıdaya erişimin önemi, mutfakta ve kişisel yaşamda gıda hijyeni kuralları gibi temel konuları ele aldı. Öğrencilere alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken son tüketim tarihi (STT) ve tavsiye edilen tüketim tarihi (TETT) arasındaki farklar ile gıdaların evlerde doğru saklama koşulları detaylı bir şekilde aktarıldı. Uzmanlar, gıda israfının sadece ekonomik bir kayıp değil, aynı zamanda ciddi bir çevresel sorun olduğunun altı çizilen seminerde, israfın önlenmesi için günlük yaşamda geliştirilebilecek basit ama etkili davranış modelleri üzerinde durarak öğrencilere, gıdanın çöpe gitmesinin su ve enerji kaynaklarının da boşa harcanması anlamına geldiği hatırlattı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği eğitim, soru-cevap bölümüyle sona erdi. Bilinçli birer tüketici olma yolunda ilk adımı atan öğrenciler, merak ettikleri konuları uzmanlara sorarak öğrenme fırsatı buldu. Yetkililer, bu tür eğitimlerin ilçe genelindeki diğer okullarda da yaygınlaştırılarak devam edeceğini belirtti.