SAĞLIK - 16 Mayıs 2024 Perşembe 09:02

Doktorların dikkati beyin kanaması geçiren Zeyneb’i hayata bağladı

A
A
A
Doktorların dikkati beyin kanaması geçiren Zeyneb’i hayata bağladı

Bitlis’te oyun oynadığı sırada başına gelen taş sebebiyle beyin kanaması (Epidural Hematom) geçiren 9 yaşındaki Zeyneb Lina Bayraktutar, doktorların dikkati sayesinde yeniden hayata tutundu.


Bitlis’te yaşayan Zeyneb Lina Bayraktutar, başına taş isabet etmesi sonucu şiddetli baş ağrısı ve nöbet şikâyetleri ile acil servise başvurdu. Acil serviste çekilen beyin tomografisinde beyin kanaması tespit edildi hasta, ambulansla Tatvan Devlet Hastanesine sevk edildi. Hasta Bayraktutar, zaman geçmeden Op. Dr. Hasan Özdemir tarafından ameliyata alındı.


Yapılan başarılı ameliyatla yeniden hayata tutunan Zeyneb Lina Bayraktutar’ın iyileşme sürecinin hızla ilerlediğini dile getiren Özdemir, “Hastamızın kafasına bir taş gelmesi sonucu ailesi tarafından zaman kaybetmeden başka bir hastaneye götürülüyor. Acil servis hekimleri tarafından değerlendirilen hastaya tomografi çekiliyor ve hastanın bilincinde kapanma, bulantı, kusma ve genel durum bozukluğu başlaması üzerine acil servis hekimleri tarafından ilk müdahalesi yapılıp entübe ediliyor. Tomografisinde beyin kanaması tespit edilmesi üzerine hastanın transferini hızlı bir şekilde Tatvan Devlet Hastanesine ambulansla gerçekleştirdi. Biz hasta gelmeden ameliyathanede hazır bulunduk. Ameliyathane ekibi ve anestezi ekibinin özverili çalışmalarıyla zaman kaybetmeden hastamızı ameliyata aldık ve acil ameliyatını gerçekleştirdik. Hasta buraya geldiğinde entübe, makineye bağlı ve beyin herniasyon bulguları başlamıştı. Ameliyattan sonra anizokorisi düzeldi ve yoğun bakıma aldık. Burada hastamızın genel durumu hızlı bir şekilde düzeldi. Daha sonra hastanın takibi için servise aldık ve kısa bir süre içersinde de taburcu edeceğiz” dedi.


Baba Kürşat Bayraktutar ise doktorların ısrarı üzerine kaldıklarını dile getirerek, “Kızım talihsiz bir olay yaşadı. Buradan ailelere söyleyeceğim şey şudur. Küçük, büyük önemli değil, özellikle kafasına darbe alan çocukları ihmal etmesinler. Kesinlikle hastaneye getirsinler. Biz önce umursamadık, çok dikkate almadık, doktorlarınızın ısrarı ve dikkati üzerine hastanede kaldık. İyi ki kalmışız, yoksa çok daha ciddi şeyler yaşayabilirdik” dedi.



Doktorların dikkati beyin kanaması geçiren Zeyneb’i hayata bağladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’da ‘Kültürler Gecesi’ etkinliğiyle şarkılar seslendirildi Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan İçkale Müze Kompleksi’nde, Final Okulları’nın “Kültürler Gecesi” etkinliğiyle şarkılar seslendirildi. Final Okulları, her yıl geleneksel olarak yaptığı etkinliğini bu yıl İçkale Müze Kompleksi’nde gerçekleştirdi. Müze, 90’ıncı yılına özel olarak 90 etkinliğin 34’üncüsüne ev sahipliği yaptı. Final Okulları Anaokulu-İlkokul Müdiresi Özge Cengiz, Final Okulları’nın olarak geleneksel olarak her yıl yaptıkları “Kültürler Gecesi”ni bu yıl tarihi dokulardan yükselmesini istediklerini söyledi. Diyarbakır Müzesi İçkale Müdürlüğü’nün destekleriyle Mezopotamya Kültürlerini, Anadolu’dan tarihin sıfır noktasından başlayarak bu kültürleri burada misafirlere yaşatmak ve hissettirmek istediklerini belirten Cengiz, “Anadolu’da konuşulan dillerden ezgiler, tarihin avcılıkla başlayan süreçlerindeki yaşam mücadelesini dansla anlatan, günümüzün halk danslarına kadar getiren bir tarih yolculuğu var. Dans ve müziği Anadolu’nun, bölgemizin görselleriyle harmanladık” dedi. Diyarbakır Müze Müdürü Müjdat Gizligöl, Diyarbakır Müzesi’nin 1934 yılında kurulan Türkiye’nin en eski müzelerinden biri olduğuna değinerek, “Bu yıl, müzemizin 90. yılı. Dolayısıyla 90. yıl kapsamında 90 etkinlik yapma hedefimiz vardı. Bugün 34’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Daha önceki 33 etkinliğimizde devlet ve özel okulları paydaş kıldık. Bugün de yine özel bir okulumuzla 34’üncü etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz” ifadelerinde bulundu. Etkinlikte okullun hazırladığı gösteriler yapıldı, şarkılar seslendirildi.