EĞİTİM - 26 Nisan 2024 Cuma 15:44

Köydeki öğrenciler ilk kez sinemada film izledi

A
A
A
Köydeki öğrenciler ilk kez sinemada film izledi

Bitlis’in Güroymak Kaymakamlığı tarafından bir kısmı sinema salonuna dönüştürülen Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi’nde köy okulu öğrencileri ilk kez sinemama keyfi yaşayıp film izlediler.


Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi’nde oluşturulan sinema salonu, köyde eğitim öğretim gören öğrencilerin hizmetine açıldı. Bilgi evi sorumlusu Mahir Okay, yeni açılan sinema salonunda çocukların sinemayla buluştuğunu söyledi. Okay, "Çocuklarımızın gelecekleri güzel olsun istiyoruz. Kaymakamımız Mehmet Zahid Uzun, köylerdeki çocuklarımıza sahip çıktı. Herkesin evinde televizyon var. Herkes sinemaya da gidebiliyor ama köylerde sinemaya gitme oranı çok düşük. Bu maksatla çocuklarımızı kültür ve sanatla zenginleştirip hayattan daha fazla tat almalarını istedik. Bütün çocuklarımızda sinema kültürünü oluşturmak için ilçemize sinema salonu kazandırma fikri doğmuştu. Sinema salonumuzu yaptık. İlk defa sinemaya gelen çocuklarımız var. Güroymak ilçemizde ve köylerimizde bütün çocuklarımıza sinema izlettirmek ve bu keyfi onlara yaşatmak istiyoruz. Çocukları mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor. Bu sinema salonunu ilçemize kazandıran Kaymakam Mehmet Zahid Uzun’a ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederim" dedi.



Köydeki öğrenciler ilk kez sinemada film izledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Mas Güreşi Türkiye Şampiyonası Yozgat’ta sona erdi Yozgat’ta düzenlenen Mas Güreşi Türkiye Şampiyonası sona erdi. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nca 29-30 Nisan 2026 tarihlerinde düzenlenen Mas Güreşi Türkiye Şampiyonası Büyük Kadınlar ve Erkekler Turnuvası tamamlandı. Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakalarda 19 ilden 472 sporcu yer aldı. Çeşitli kategorilerde yapılan karşılaşmaların kazananları belli oldu. Müsabakalarda dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini Yozgat Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim, İl Jandarma Komutanı Albay Cezmi Yalınkılıç ve Yozgat Gençlik Spor İl Müdürü Şahin Hopur verdi. Erkek müsabakalarında 55 kiloda Bahri Söyler, 65 kiloda Şaban Kızıltaş, 70 kiloda Yusuf Tosun, 75 kiloda Cebrail Bolat, 80 kiloda Ramazan Eren Özyavuz, 85 kiloda Emre Akkaya, 90 kiloda Samet Yaldıran, 105 kiloda Faruk Dizikara, 125 kiloda Ömer Yavuz ve 125+ kiloda Ahmet Polat birinci oldu. Kadınlarda ise 55 kiloda Mihriban Sayıcı, 60 kiloda Zeynep Yonsuz, 65 kiloda Nesrin Günay, 70 kiloda Esma Dilek Karakor, 75 kiloda Esma Gaspak, 85 kiloda Güler Yağmur Türkoğlu ve 85+ kiloda Ebrar Yüksek birinciliği elde etti. Takım sıralamasında erkeklerde Kahramanmaraş birinci, Yozgat ikinci, Antalya üçüncülük kürsüsüne çıktı. Kadınlarda ise Yozgat birinci, Samsun ikinci, Antalya üçüncü oldu. Sporcuların kupa ve madalyalarıyla hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından program sona erdi.