EKONOMİ - 06 Ekim 2025 Pazartesi 08:42

Tarımın kalbi Adilcevaz’da pancar sökümüne başlandı

A
A
A
Tarımın kalbi Adilcevaz’da pancar sökümüne başlandı

Bitlis’in verimli topraklarıyla öne çıkan Adilcevaz ilçesinde, 2025 yılı şeker pancarı hasadı başladı.


Bölge çiftçisinin en önemli geçim kaynaklarından biri olan şeker pancarında bu yıl da bereketli bir sezon bekleniyor. Sabahın erken saatlerinde tarlalara giren üreticiler, traktörler ve modern söküm makineleriyle pancarları topraktan çıkarmak için hummalı bir çalışmaya başladı. Bu yıl iklim şartlarının elverişli geçmesi, pancarda verimi artırması ise çiftçinin yüzünü güldürdü.


Adilcevazlı çiftçilerden Yunus Vural, pancarın sadece ekonomik değil sosyal anlamda da bölgeye katkı sunduğunu vurguladı. Birçok kişinin söküm döneminde istihdam edilerek geçici iş imkânı bulduğunu dile getiren Vural, "Tarımın kalbinin attığı Adilcevaz’da, pancar üretiminin artarak devam etmesi hem üreticinin emeğinin karşılığını alması hem de ülke tarımına katkı açısından büyük önem taşıyor. Dekarda ortalama 6-7 ton civarında verim bekleniyor. Bu da hem üretici hem de bölge ekonomisi için sevindirici bir gelişme" dedi.


Pancar sökümünün başlamasıyla birlikte bölgedeki şeker fabrikalarına da ürün sevkiyatı hız kazandı. Hasadın ekim ayı sonuna kadar sürmesi bekleniyor.



Tarımın kalbi Adilcevaz’da pancar sökümüne başlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması Mersin Valiliği, Tarsus ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, farklı noktalarda gerçekleştirilen saldırılar sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 18 Mayıs 2026 tarihinde saat 13.52’de gelen ihbar üzerine Tarsus ilçesi Kadelli Mahallesi’nde silahlı saldırı meydana geldiği bilgisinin alındığı belirtildi. İhbarın ardından güvenlik ve sağlık ekiplerinin hızla olay yerine sevk edildiği kaydedildi. İlk incelemelerde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen şahsın olay yerinden araçla ayrılarak farklı noktalarda vatandaşlara yönelik silahlı saldırılarda bulunduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, olaylar sonucunda 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 8 vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Saldırganın psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi Açıklamada ayrıca şüphelinin yasaklı madde bağımlılığı nedeniyle birçok kez hastane kaydının bulunduğu ve çeşitli psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi. Olayla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği, güvenlik birimlerinin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü kaydedildi. Valilik açıklamasında, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.