ASAYİŞ - 02 Şubat 2017 Perşembe 14:40

Bolu’da askerler hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

A
A
A
Bolu’da askerler hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

Bolu’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında aralarında eski Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer’inde olduğu 3’ü tutuklu 10 eski askeri personel hakkında, "anayasayı ihlal" ve "terör örgütüne üye olmak" suçlarından hazırlanan iddianame Bolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi kendisini ‘Bolu-Düzce Sıkıyönetim Komutanı’ olarak tanıtan İsmail Güneşer’in olduğu meslekten ihraç edilen 10 askeri personel hakkında, Anayasanın 309/1 ve 314/2 maddeleri uyarınca "anayasayı ihlal" ve "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 70 sayfalık iddianame hazırlandı.
Haklarında ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edilen, Tuğgeneral İsmail Güneşer, Yarbay Veli Ceylan ve Yüzbaşı Nuri Kıyak, Üsteğmen İ.A, Üsteğmen B.C, Üsteğmen V.S, Yüzbaşı M.G, Üsteğmen M.G, Teğmen Ü.B. ve emekli Astsubay A.Ü.’nün iddianamesi Bolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

“Lojmanlara yaklaşanın beynini alırım”
Hazırlanan 70 sayfalık iddianamede tutuklu sanık İsmail Güneşer’in dönemin Bolu Emniyet Müdürü Mutafa Kızılkaya ile yaptığı telefon görüşmesine dair detaylar da yer aldı. Kızılkaya ile Güneşer arasında telefon hoparlörünün açık olarak yapıldığı belirtilen tutanakta, Güneşer’in Bolu sokaklarının boşaltılmasını ve herkesin evine gönderilmesini istediği ifade edildi. İddianamede yer alan en çarpıcı bölümlerden birisinde ise, Emniyet Müdürü Kızılkaya’nın, sokaklarda yaklaşık 7-8 bin kişi olduğunu ve ekiplerini askeri lojmanlara gönderdiğini söylemesi üzerine Güneşer, “’Sıkıyönetim komutanı olarak emrediyorum, halkı evlerine gönder, lojmanlara yaklaşanın beynini alırım” dediği yer aldı.

“Özelikle Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi kökenliler olabilir”
İddianamede ifadesi yer alan şüpheli Tugay Komutan Vekili Cahit Tirindaz, Güneşer’in kendisini aradığını ve “Sıkıyönetim ilan edildi, ben sıkıyönetim komutanıyım, ben gelene kadar gerekli hazırlıkları yap, Bolu Valisi ve Belediye Başkanı yerine görevlendirilecek isimleri araştırın, özellikle Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi kökenli olabilir” dediğini ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir