SPOR - 04 Mart 2017 Cumartesi 16:37

Boluspor - Eskişehirspor maçının ardından

A
A
A
Boluspor - Eskişehirspor maçının ardından

TFF 1.

TFF 1. Lig’in 23. haftasında Bolu’da oynanan Boluspor, sahasında karşılaştığı Eskişehirspor ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası iki takımın teknik direktörleri basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
TFF 1. Lig’in 23. haftasında evinde karşılaştığı Eskişehirspor ile 2-2 berabere kalan Boluspor’da Teknik Direktör Fuat Çapa, "Oyun olarak gayet iyiydik ama maalesef 2 tane gol yedik. Sonuç üzücü bu bir gerçek. Geçen hafta Eskişehirspor’un oynamış olduğu karşılaşmayı analiz ettiğimizde, daha çok uzun toplarla oynayıp, ikinci topları kazanarak pozisyon aramaya çalışıyordu. Biz buna çok iyi bir karşılık verdik. Çünkü pozisyon vermedik ama maalesef 2 tane gol yedik" şeklinde konuştu.

"Yola devam ediyoruz"
Eskişehir’de oynanan karşılaşmanın bir benzerinin yaşandığını, girdikleri 3 net pozisyonu değerlendiremediklerini belirten Çapa, "Diğer taraftan oyuna baktığımızda, oyun gayet iyiydi. İyi oyun oynamak için de karşınızdaki rakibin sizle birlikte oyun oynaması gerekiyor. Çünkü Eskişehir her ne kadar uzun topla oynasa da belirli bir oyun felsefesi var. Oyun felsefesi olan takımlara karşı da sizin belirli bir felsefe belirtmeniz gayet kolay oluyor. Ama öyle haftalara geldik ki artık felsefe üçüncü planda kaldı. Herkes mücadeleyle bir şeyler almaya gayret gösteriyor. Eskişehir’de oynadığımız karşılaşmanın bir benzeri oldu. Orada da son 5-6 dakikada 3 tane net pozisyona girmiştik. Burada da maalesef 3 tane net pozisyona girdik ama değerlendiremedik. Sevinçli tarafı bu kadar çok pozisyona girmemiz, üzüntülü tarafı ise sadece bir oyuncunun bu kadar çok pozisyona girmesi. Allah ona sakatlık, hastalık vermesin ki bize katkı sağlayabilsin. Oyun olarak gayet iyiydi, memnundum. Saha içerisindeki yardımlaşma çok iyiydi. Ama bunlar size hiçbir şey getirmiyor. Geçen hafta kötü oynadık bunu kabullenmek lazım. Kötü oynadığınız zaman mağlup olduğunuzda yine üzülüyorsunuz ama bugünkü üzüntüm geçen haftadan daha fazla. Çünkü geçen hafta, özellikle birinci golden sonra tekrar sonucu çevirmek için bir şey yapmadık. Sezon başında olduğu gibi geriye düştüğümüz karşılaşmalarda her zaman reaksiyon gösterdik. Bugün de bunu çok iyi bir şekilde yaptık. Yola devam" dedi.

Eskişehirspor cephesi
Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Denizli ise, Boluspor karşısında alınan beraberlik sonucunda kaybettikleri 2 puanın değerinin önümüzdeki haftalarda ortaya çıkacağını söyledi.
Takımın başına geldiği günden beri 3 maça çıktıklarını ve bu haftalarda 3 puan kaybedip 3 puan kazandıklarını ifade eden Mustafa Denizli, "Geçen haftaki oyun çizgimizin biraz gerisindeydik. Karşımızda play-off için iddialı olan bir ekip vardı. Bugünü böyle geçmek esasında 90 dakikayı değerlendirdiğiniz zaman çok sağlıksız değildi. Ama neticede biz maç olarak değerlendirmekten ziyade 90 dakikaların dışında bir total hesabımız var. Sene sonunda 34 maçı tamamladığımız zaman tablomuz ne olacak? Bu tablonun herhangi bir şekilde geriye düşmeyiz. Bunu hem futbolcularım hem ben hem de taraftarımız biliyor. Dolayısıyla başlangıçta 8 içeride, 6 dışarıda oynanacak bir tablo ile karşı karşıyaydık. Şimdi 6 içeride, 5 dışarıda bir tablomuz var. Ümit ediyorum ki 32. hafta civarında hesaplarımız gerçekleşir. Bunun dışında bir şey düşünmüyoruz. Bu düşüncemizi de gerçekleştireceğiz. Zaman zaman başarılı olarak zaman zaman böyle vasat ya da vasatın altında kalarak bunlar gerçekleşecek. Bugün öne geçtik. Devam edebilir miydik. O kadar kısa sürede yenilen gol belki de bizim bugünkü önemli zaaflarımızı ortaya çıkardı. 2 tane serbest atıştan rahat gol yiyen takım bunu telafi etmek mecburiyetinde. önümüzdeki haftalarda mutlaka bunu telafi edeceğiz. Geçen hafta hücum toplarında başarı sağladık gol atamadık. Bu hafta karşılayacağımız toplarda da başarısızdık. Genel olarak böyle bir 90 dakikayı geride bıraktık" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Satın almaya son, kıyafetlerini dönüştürüp yenileyecekler Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlikleri kapsamında kıyafetlerin geri dönüşümü konusunda atölye çalışması düzenledi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, yeni kıyafet satın almadan yenilemeyi ‘Gardroplarımızdaki Olimpik Havuzlar’ başlıklı atölyede öğrendi. Muratpaşa Belediyesi’nin çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla 2023’te başlatılan Bahçede Yaşam Var etkinlikleri farklı konularla devam ediyor. Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili Canan Keleş’in katıldığı etkinlik, Demircikara Mahallesi Şirinler Parkı’nda düzenlendi. Kot pantolon üretimi için 7 bin 500 litre su kullanılıyor Tekstil ürünlerini konu alan ‘Gardroplarımızdaki Olimpik Havuzlar’ başlıklı atölye, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mine Aydoğan’ın anlatımıyla gerçekleşti. Aydoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) 2019’da yayınladığı raporuna göre küresel giyim üretimde tek bir kot pantolon üretimi için 7 bin 500 litre su kullanıldığının altını çizdi. Mine Aydoğan, giyim alanında hızla artan tüketim kültürünün azaltılması ve kıyafetlerin geri dönüştürülmesinin çevre korumada önemli bir unsur olduğunu söyledi. Aydoğan ayrıca çeşitli teknikler kullanarak geri dönüştürdüğü kıyafet koleksiyonunun yapım aşamalarını da katılımcılarla paylaştı. ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlikleri devam edecek Muratpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ceren Şahin, 2023’te başlattıkları ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinliklerini kent sakinleriyle buluşturarak devam ettirmeyi planladıklarını söyledi. Şahin, “Geri dönüştürülebilir her türlü atıkla ilgili nasıl tasarruf sağlayabilir, nasıl tekrar kullanabiliriz, geri dönüşüme gitmeden önce evlerimizde nasıl tasarrufa teşvik edebiliriz diye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. “Öğrendiğim tekniklerle, kıyafetlerimi yenileyeceğim” Etkinliğe sosyal medya hesapları üzerinden haberdar olarak katıldıklarını ifade eden Dilek İnce, kızının ikinci el sürdürülebilirlik mağazası olduğunu ve bu atölyede yeni teknikler öğrenerek faydalı olacağı heyecanını taşıyarak geldiğini söyledi. Farklı yenileme tekniklerini bu çalışma sayesinde öğrendiğini aktaran İnce, "Hocamız kıyafetlerini kendisi yapmış, bayıldık, şahane. Evimde dün akşam kıyafet toparlıyordum. Şimdi burada öğrendiğim tekniklerle, onları yenileyeceğim" diye konuştu. Aydoğan, yenileme tekniklerinin yanı sıra pantolonları bluz, şalları etek, pareoları fular gibi farklı formlarda kullanarak, kıyafet çeşitliliğinin alışveriş yapmaya gerek duymadan sağlanabileceğini gösterdi.