GENEL - 17 Ocak 2018 Çarşamba 22:32

Evi yanan yaşlı adam yaşadıklarını tedavi gördüğü hastanede anlattı

A
A
A
Evi yanan yaşlı adam yaşadıklarını tedavi gördüğü hastanede anlattı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde evi yanan ve kolundan yaralanan 83 yaşındaki Ali Meşe, Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından tedavisi için götürüldüğü hastanede yaşadıklarını anlattı.

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde evi yanan ve kolundan yaralanan 83 yaşındaki Ali Meşe, Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından tedavisi için götürüldüğü hastanede yaşadıklarını anlattı. Meşe, kedisini yangından kurtardığını fakat yavru 2 kedisinin telef olduğunu söyledi.


Bolu’nun Mudurnu ilçesi Ordular köyünde eşi ve 2 oğluyla birlikte yaşayan 83 yaşındaki Ali Meşe, dün sabah sobayı tutuşturmak için içine benzin dökünce evde yangın çıktı. Odada bulunan kedisini alarak evden çıkan Ali Meşe, Bolu kent merkezinde yaşayan oğlu Ahmet Meşe’nin evine yerleşti.


Vali Baruş hastaneye götürdü


Ali Meşe ve eşi Fahriye Meşe’yi kaldıkları evde ziyaret eden Bolu Valisi Aydın Baruş, kendileri için gerekli yardımın yapılacağını söyledikten sonra, yangında kolundan yaralanan Ali Meşe’yi tedavisinin yapılması için AİBÜ İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü.


Yaşadıklarını hasta yatağında anlattı


Hastanede tedavisi devam eden 83 yaşındaki Ali Meşe, üşüdüğü için sobayı yakmak istediğini belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı:


“Sabahleyin oğlumla hanım evden çıkmışlar. Ben de kalkınca ikisine de seslendim ama kimse ses vermedi. Üşüdüğüm için sobayı yakmak istedim. Sobanın altında biraz kor vardı, ben de üzerine yonga koydum. Sonra üzerine biraz benzin dökmek isterken soba harlandı. Birden ateş çıkınca elimdeki benzin şişesini attım. Bir anda evin içi alev aldı.”


Kedilerinden ikisi telef oldu


Kedileri çok sevdiğini ve evinde de kedi beslediğini ifade eden Meşe, “Evimde iki tane kedim vardı. Bir tanesi ben eve geldiğimde hemen yanıma gelirdi, benimle yatardı. Yangın çıkınca televizyonun önündeydi. Hemen benim üzerime atladı, ben de onu da alarak dışarı çıktım. İki tane de yavru kedi vardı ama onlar çekyatın altına girdikleri için kurtaramadım. Kurtardığım kediyi de Bolu’ya getirmek istedim ama oğlum istemedi. 12 tane de tavuğum vardı, onlar da telef oldu” şeklinde konuştu.


Oğlunun yanına yerleşti


Bolu’da yaşayan oğlu Ahmet Meşe’nin kendisini alarak evine getirdiğini söyleyen Ali Meşe, kendileri için devlet tarafından yapılan betonarme evlerinde tadilat çalışmaları bittikten sonra köyüne döneceklerini belirterek, “Yeni yapılan evde betonun kurumadığı için havalar ısınınca yerleşin dediler. Biz de bir kaç gün oğlumun yanında kalacağız. Sonra köye gidince evin tabanına tahta döşenecek. İçi badana olacak” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.