SPOR - 16 Mayıs 2018 Çarşamba 00:06

Boluspor - Gazişehir Gaziantep maçı sonrası olaylar çıktı

A
A
A
Boluspor - Gazişehir Gaziantep maçı sonrası olaylar çıktı

Bolu’da, Boluspor ile Gazişehir Gaziantep arasında oynanan Spor Toto 1.

Bolu’da, Boluspor ile Gazişehir Gaziantep arasında oynanan Spor Toto 1. Lig Play-off ikinci maçı sonrası olaylar çıktı. Yaklaşık yarım saat stattan çıkamayan Gazişehir Gaziantepli oyuncular taraftarlar tarafından taş yağmuruna tutuldu.


Spor Toto 1. Lig Play-off ikinci maçında Gazişehir Gaziantep deplasmanda Boluspor’u 3-1 yenerek Süper Lig yolunda finale kalan takım oldu. Karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde bitiren Gazişehir Gaziantepli oyuncular soyunma odasına gittikleri sırada üzerlerine Boluspor taraftarları tarafından yabancı maddeler atıldı. Oyuncular polisin geniş güvenliği altında soyunma odasına girebildi.



Maç sonunda taş yağmuru


Gazişehir Gaziantep’in karşılaşmayı 3-1 kazanması sonrası maç boyunca süren gerginlik bir anda arttı. Sahaya inmeye çalışan taraftarlar polis ve güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle güçlükle engellendi. Sahaya inemeyen taraftarlar bu kez sahadan çıkamayan Gazişehir Gaziantepli oyuncuları taş yağmuruna tuttu. Jandarma ve polis ekipleri oyuncuları kalkanlarıyla koruyarak olaylardan yara almadan kurtulmalarını sağladı.



Onlarca kişi yaralandı


Boluspor taraftarlarının hem saha içine hem de rakip taraftarların olduğu bölüme attıkları taşlardan dolayı ondan fazla taraftar ve çok sayıda güvenlik görevlisi çeşitli yerlerinden yaralandı. Taştan dolayı kafası yarılan bir güvenlik görevlisi saha içine çağrılan 112 sağlık ekibi tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kadın bir güvenlik görevlisi ve bazı taraftarlar da polisin biber gazından etkilenerek tedavi altına alındı.



Olaylar saha dışında da devam etti


Stadyumdan çıkarılan Boluspor taraftarları bu kez de stat dışında taşkınlık yapmak isteyince çevik kuvvet polisleri tarafından stadyum çevresinden uzaklaştırıldı. Boluspor taraftarlarının sayısının fazla olması nedeniyle olay yerine TOMA da geldi. Bazı taraftarlar ile polis arasında kısa süre arbede yaşanırken, taraftarların dağıtılmasıyla olaylar son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.